Tijdens dit webinar krijgt u van de sprekers een overzicht van diverse nuttige clausules in elke arbeidsovereenkomst en de recente rechtspraak in dat verband.

Programma

2 uur 
 • Volgende nuttige clausules worden besproken: 

  • Verwerking van persoonsgegevens van de werknemer: wat kan/moet er nog in de arbeidsovereenkomst na de GDPR?
  • Contractuele afspraken over opzeggingstermijnen en ontslagvergoedingen: recente rechtspraak
  • Ontbindende voorwaarden en uitdrukkelijk ontbindend beding: ook toegelaten in arbeidsovereenkomsten?
  • Concurrentiebeding: een geldig en sluitend beding formuleren blijft problematisch! Praktijkvoorbeelden van problemen.
  • Bonusclausules: hoe vrijblijvend kan een bonusbelofte zijn?
  • Taalgebruik voor arbeidsovereenkomsten: wat zegt het aangepaste Taaldecreet (en volstaat dat onder Europees recht)?
  • De elektronische arbeidsovereenkomst: waar staan we?

Sprekers

maarten-simon
Meester Maarten Simon
advocaat-vennoot, Kwint Advocaten

In 2015 besliste hij samen met twee collega’s Kwint op te richten, een advocatenkantoor gespecialiseerd in arbeidsrecht en sociale zekerheid. Die keuze was geen toeval. Hij begon zijn carrière vijftien jaar geleden bij een gerenommeerd kantoor, waar hij zich van bij het begin toelegde op individueel en collectief arbeidsrecht.  Vandaag staat hij zowel multinationals als Belgische kmo’s bij in alle juridische aspecten van hun personeelsbeleid. Uiteraard vormen ontslagdossiers een belangrijk onderdeel van zijn praktijk, maar daarnaast staat hij  werkgevers ook bij met al hun vragen over arbeidsovereenkomsten, arbeidsduur, loonbeleid, privacy, discriminatie, beschermde werknemers, relaties met vakbonden en welzijn op het werk. Hij begeleidde verschillende grote reorganisaties, waarbij hij  niet zelden rechtstreeks de onderhandelingen met vakbonden voerde. 

Lees meer
gil-lagacie
Meester Gil Lagacie
advocaat, Kwint Advocaten

Al aan de universiteit van Gent kreeg hij de microbe van het sociaal recht te pakken. Daarom besloot hij, na het behalen van zijn masterdiploma, een bijkomende master in het sociaal recht te volgen aan de ULB. In september 2012 startte hij vervolgens zijn carrière als advocaat bij het advocatenkantoor Claeys & Engels te Gent. Na het afronden van zijn stage besloot hij in oktober 2015 om het pas opgerichte kantoor Kwint te vervoegen. De voorbije jaren is hij  actief geweest in verschillende domeinen van het sociaal recht. Hij heeft ervaring opgebouwd in individuele en collectieve ontslagdossiers en heeft cliënten geadviseerd over uiteenlopende onderwerpen gerelateerd aan human resources binnen de onderneming, zoals aanwerving, eindeloopbaanregelingen, arbeidsduur, compensation & benefits, concurrentie, staking, schijnzelfstandigheid, beschermde werknemers, welzijn op het werk, collectieve arbeidsverhoudingen, sociale verkiezingen...

Lees meer

Praktische informatie

uitgezonden op  12 februari 2020  
Locatie Webinar U volgt de opleiding op een locatie naar keuze (zoals thuis of op kantoor), waardoor u tijd en verplaatsingskosten uitspaart.
Prijs

115 EUR (excl btw)

Incl. documentatie (digitaal bezorgd)

Attest

Orde van Vlaamse Balies

IBJ 

2 punten

2 punten (in aanvraag) 

Extra On demand webinar 

Een on demand webinar kan tot twee maand na aankoop bekeken worden. U vindt uw aangekochte webinars terug via ‘Mijn webinars

Inschrijven