Dit jaar organiseert M&D Seminars voor de vierde keer de Webinar Days, twee dagen waarop in totaal zes online opleidingen worden gebracht in sessies van ongeveer twee uur.  

Voor de aanvang van elk webinar ontvangen de deelnemers alle nodige praktische informatie voor het inloggen en het volgen van de opleiding. De online formule biedt u een aantal onmiskenbare voordelen: u kan de opleiding van thuis uit of van een zelfgekozen locatie volgen, waardoor u tijd en verplaatsingskosten uitspaart.

Tijdens het webinar “Actualia Sociaal recht”,  het eerste webinar in de reeks van zes, krijgt u een grondige update van het arbeidsrecht, met aandacht voor relevante nieuwe wetgeving en actuele rechtspraak.

Programma

09:30 - 11:30

De afgelopen maanden heeft onze wetgever diverse maatregelen getroffen die een impact hebben op de aanwerving, tewerkstelling en het ontslag van werknemers.  Onze arbeidsrechtbanken en -hoven konden zich uitspreken over belangrijke arbeidsrechtelijke topics.  Met deze opleiding wordt u snel en volledig geïnformeerd over de sociaal-juridische actualiteit.  Onder meer de volgende thema’s komen aan bod:

  • Inzetbaarheidsverhogende maatregelen: Quid?
  • Laatste stand van zaken inzake outplacement
  • Nieuwe wettelijke bepalingen inzake tijdskrediet en thematische verloven
  • Ontslag met een te korte opzeggingstermijn : aanvullende verbrekingsvergoeding verschuldigd?
  • Opzegclausules en de Eenheidswet
  • Enkele topics inzake ontslag beschermde werknemers
  • Ontslag en discriminatie op grond van huidige/toekomstige gezondheidstoestand
  • Einde van de arbeidsovereenkomst door medische overmacht:  risico op discriminatie?
  • Ontslag om dringende reden: wat met bewijselementen die werden verkregen met miskenning van het recht op eerbiediging van het privéleven?

Sprekers

ann-witters
Meester Ann Witters
Advocaat-vennoot, Claeys & Engels

Ann Witters adviseert werkgevers in individueel en collectief arbeidsrecht en begeleidt cliënten bij dagdagelijkse vragen inzake aanwerving, tewerkstelling en ontslag.  Ze heeft zich onder meer gespecialiseerd in herstructureringen van ondernemingen met meervoudig ontslag, onderhandelingen met werknemersafgevaardigden, en de wetgeving inzake welzijn van de werknemers bij de uitvoering van het werk.

Ann adviseert regelmatig over het recht op privacy en verwerking van persoonsgegevens in een nationale en internationale context.

Zij is een regelmatig spreekster op interne en externe seminaries en verzorgde talrijke juridische publicaties. Zij is mede-auteur van het jaarlijks boek "Actief Eindigen". Ann is lid van onder meer de "Personnel Managers Club" en van de "Internationale Practice Group Individual Employments Rights" in de schoot van Ius Laboris.

Lees meer
anne-wils
Meester Anne Wils
Advocaat, Claeys & Engels

Anne is sinds september 2015 lid van de Balie van Brussel. Zij werkt als advocaat stagiaire bij Claeys & Engels en is actief in verschillende takken van het arbeidsrecht.

Zij behaalde in 2014 haar Master in de rechten aan de Universiteit van Hasselt. Tijdens deze opleiding studeerde zij een semester aan de Universidad Autónoma de Madrid (UAM) in Spanje.

In 2015 studeerde Anne cum laude af aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij een Engelstalige master-na-masteropleiding in internationaal en Europees arbeidsrecht volgde.

Lees meer

Praktische informatie

Tijdstip 23 augustus 2019 09.30u - 11.30u
Locatie Webinar U volgt de opleiding op een locatie naar keuze (zoals thuis of op kantoor), waardoor u tijd en verplaatsingskosten uitspaart.
Prijs

115 EUR (excl btw)

Incl. documentatie (digitaal bezorgd)

Attest

Orde van Vlaamse Balies

BIBF/IBR

IAB-0580/2019-01

Instituut voor Bedrijfsjuristen

2 punten

2 uren

1,5 uren

2 punten (gelieve uw IBJ-lidnummer te vermelden bij inschrijving)

Extra

Live webinar

U kunt dit webinar enkel live bekijken op opgegeven data.

Dit webinar maakt deel uit van onze Webinar Days 2019.

In totaal kan u een keuze maken uit 6 webinars. Voor een tweede webinar betaalt u 99€, vanaf een derde webinar bedraagt de prijs 75€ per extra webinar.

Inschrijven

Schrijf u ook in voor de andere webinars

De Webinar Days bestaan uit verschillende webinars, die ook afzonderlijk kunnen worden gevolgd. Wilt u het volledig programma bekijken, bekijk dan de Webinar Days pagina.


 

Vrijdag 23 augustus

Vrijdag 30 augustus

Contact

klantendienst
Klantendienst
Klantenservice, Wolters Kluwer - MD Seminars

Heeft u vragen met betrekking tot uw inschrijving, factuur, ..., contacteer dan onze klantendienst.

info.mdseminars@wolterskluwer.com
015/45 34 30

Lees meer