De huidige maatschappelijke en technologische evoluties nopen tot innovatieve oplossingen, zo ook in het aanbestedingsrecht. In de praktijk blijkt het evenwel geen sinecure om innovatieve werken of diensten aan te kopen. Toch bevat de overheidsopdrachtenwetgeving hiervoor een interessante oplossing, met name het innovatiepartnerschap.

Het innovatiepartnerschap betreft een aanbestedingsprocedure waarin het ontwikkelen van innovatieve oplossingen in éénzelfde procedure wordt gecombineerd met de daadwerkelijke inkoop ervan. Hierdoor wordt er een einde gemaakt aan de verplichting om afzonderlijke opdrachten uit te schrijven voor onderzoek en ontwikkeling enerzijds en de aankoop van het product dat hieruit voortvloeit anderzijds. Dergelijke werkwijze brengt heel wat voordelen met zich mee in de praktijk:

  • De innovatieve marktspelers kunnen immers rekenen op een vaststaande return on investment, hetgeen het commercialiseren van innovatieve werken stimuleert;
  • De (publieke) opdrachtgevers kunnen daarnaast gerichter en flexibeler inspelen op de hedendaagse maatschappelijke vraagstukken en technologische ontwikkelingen (men denke hierbij bv. aan AI, smart contracts, infratech,…).

Wenst u bijgevolg als innovatieve marktspeler dan wel als aanbestedende overheid een competitief voordeel te verwerven door op efficiënte en duurzame wijze innovatieve aanbestedingen te bewerkstelligen? Dan is dit praktijkgericht webinar zeker iets voor u. 

Programma

12:00 - 14:00

     

Dit webinar zal o.m., naast een uitgebreide toelichting van het wettelijk kader en de vigerende rechtspraak ter zake, een antwoord geven op de volgende vragen:

  • Wat houdt het innovatiepartnerschap concreet in en wat zijn de toepassingen hiervan (op heden) in de praktijk?
  • In welke gevallen geniet het innovatiepartnerschap de voorkeur?
  • Wat zijn de juridische do’s en don’ts hierbij?
  • Welke zijn de aandachtspunten bij het opstellen van de opdrachtdocumenten?
  • Welke zijn de tips and tricks om een goede offerte op te stellen?
  • Hoe leidt u een innovatiepartnerschap van A tot Z in goede banen?
  • Wat zijn de evoluties ter zake naar de toekomst toe?

 

Sprekers

picture-sarah
Meester Sarah Moens
advocaat, DLA Piper

Sarah Moens is Lead Lawyer in het Litigation & Regulatory departement van DLA Piper UK LLP (Brussel), en is gespecialiseerd in het administratieve recht in de brede zin, met een focus op het aanbestedingsrecht.

 

Zij adviseert zowel publieke als private actoren met betrekking tot alle stadia van de overheidsopdrachtenprocedure en staat cliënten bij voor de Raad van State, het Grondwettelijk Hof en de burgerlijke rechtbanken.

 

Verder heeft zij een passie voor drones- en ruimtevaartrecht. Ze is board member van het European Centre for Space Law en geeft gastcolleges aan universiteit in binnen- en buitenland. Verder spreekt ze regelmatig op conferenties en studiedagen.

Lees meer
andi_zrza_45_chr
Meester Andi Zrza
advocaat, DLA Piper

Andi Zrza studeerde af als Master of Laws aan de Universiteit Gent (2017) en behaalde vervolgens een bijkomende Master in General Management aan Vlerick Business School (2018).

 

Thans is hij als advocaat werkzaam in het Litigation & Regulatory departement van DLA Piper UK LLP (Brussel), alwaar hij zich voornamelijk toelegt op verschillende domeinen van het commercieel- en publiek economisch recht, met een focus op het aanbestedingsrecht.

 

Sinds september 2019 is hij ook academisch actief als praktijkassistent aan de KU Leuven, waar hij is verbonden aan het Instituut voor Gerechtelijk Recht. 

 

Verder heeft zij een passie voor drones- en ruimtevaartrecht. Ze is board member van het European Centre for Space Law en geeft gastcolleges aan universiteit in binnen- en buitenland. Verder spreekt ze regelmatig op conferenties en studiedagen.

Lees meer

Praktische informatie

Tijdstip 28 januari 2020 12.00u - 14.00u
Locatie Webinar U volgt de opleiding op een locatie naar keuze (zoals thuis of op kantoor), waardoor u tijd en verplaatsingskosten uitspaart.
Prijs

115 EUR (excl btw)

Incl. documentatie (digitaal bezorgd)

Attest

Orde van Vlaamse Balies

IBJ 

2 punten

2 punten in aanvraag

Extra

Live webinar

U kunt dit webinar enkel live bekijken op opgegeven data.

Inschrijven

U zal worden doorverwezen naar de Opleidingen site van Wolters Kluwer. Hier kan u zich verder inschrijven.

Contact

klantendienst
Klantendienst
Klantenservice, Wolters Kluwer - MD Seminars

Heeft u vragen met betrekking tot uw inschrijving, factuur, ..., contacteer dan onze klantendienst.

info.mdseminars@wolterskluwer.com
015/45 34 30

Lees meer