Dit jaar organiseert M&D Seminars voor de vierde keer de Webinar Days, twee dagen waarop in totaal zes online opleidingen worden gebracht in sessies van ongeveer twee uur.  

Voor de aanvang van elk webinar ontvangen de deelnemers alle nodige praktische informatie voor het inloggen en het volgen van de opleiding. De online formule biedt u een aantal onmiskenbare voordelen: u kan de opleiding van thuis uit of van een zelfgekozen locatie volgen, waardoor u tijd en verplaatsingskosten uitspaart.

Tijdens het webinar “Abnormale prijzen in offertes voor overheidsopdrachten”, het derde webinar in de reeks van zes, krijgt u een update omtrent dit thema aan de hand van de meest recente rechtspraak van de Raad van State.

Programma

15:30 - 17:30

De nieuwe wetgeving overheidsopdrachten heeft een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd aan de regels inzake het prijsonderzoek en de prijsbevraging. 

Het  detecteren en sanctioneren van abnormale prijzen door de aanbesteder is één van de hoekstenen van de gunningsprocedure. 

Een zeer groot deel van de geschillen voor de Raad van State hebben betrekking op de beslissingen van de aanbesteders omtrent abnormale prijzen.  Het is dus hoog tijd voor een update omtrent dit thema aan de hand van de meest recente rechtspraak van de Raad van State.  Daarnaast bemoeit ook de stakingsrechter zich meer en meer met abnormale prijzen, en ook die recente en belangrijke evolutie verdient aandacht.          

Sprekers

peter_teerlinck
Meester Peter Teerlinck
Advocaat-vennoot, & De Bandt

Peter Teerlinck legt zich toe op de Belgische en Europese regelgeving inzake overheidsopdrachten, en op het ondernemingsrecht. Hij is lid van de balie van Brussel.

Zijn ruime praktijk en ervaring omvatten onder meer complexe geschillen rond overheidsopdrachten, alsmede nationale en internationale handelsgeschillen. Verder staat hij ondernemingen bij voor de redactie van commerciële contracten in ruime zin en distributieovereenkomsten in het bijzonder. Zowel aanbestedende overheden als ondernemingen kunnen bij hem terecht voor de opmaak van respectievelijk bestekken en offertes, en juridische bijstand voor de Raad van State en burgerlijke rechtbanken wanneer het misloopt.

Tot zijn cliënten behoren zowel multinationale ondernemingen als kleinere of middelgrote ondernemingen, en aanbestedende overheden van verschillend formaat, die alle kunnen rekenen op advies en verdediging op maat.

Peter publiceerde talrijke bijdragen over het mededingingsrecht en overheidsopdrachten, en geeft geregeld lezingen over de Europese en nationale aspecten van het overheidsopdrachtenrecht.

Peter studeerde rechten in Namen en aan de Katholieke Universiteit Leuven (1986-1991), en behaalde een bijkomende licentie in Europees recht aan het ‘Institut de droit européen’ te Brussel (U.L.B., 1992). Hij begon zijn carrière als advocaat in 1992 bij Schuermans & Schuermans, waar hij in 2001 vennoot werd. In juli 2010 werd hij vennoot bij & DE BANDT.

Peter Teerlinck behandelt dossiers in het Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans, en heeft een passieve kennis van het Italiaans.

 

Lees meer

Praktische informatie

Tijdstip 23 augustus 2019 15.30u - 17.30u
Locatie Webinar U volgt de opleiding op een locatie naar keuze (zoals thuis of op kantoor), waardoor u tijd en verplaatsingskosten uitspaart.
Prijs

115 EUR (excl btw)

Incl. documentatie (digitaal bezorgd)

Attest

Orde van Vlaamse Balies

BIBF/IBR

IAB-0580/2019-01

Instituut voor Bedrijfsjuristen

2 punten

2 uren

1,5 uren

2 punten (gelieve uw IBJ-lidnummer te vermelden bij inschrijving)

Extra

Live webinar

U kunt dit webinar enkel live bekijken op opgegeven data.

Dit webinar maakt deel uit van onze Webinar Days 2019.

In totaal kan u een keuze maken uit 6 webinars. Voor een tweede webinar betaalt u 99€, vanaf een derde webinar bedraagt de prijs 75€ per extra webinar.

Inschrijven

Schrijf u ook in voor de andere webinars

De Webinar Days bestaan uit verschillende webinars, die ook afzonderlijk kunnen worden gevolgd. Wilt u het volledig programma bekijken, bekijk dan de Webinar Days pagina.
 

Vrijdag 23 augustus

Vrijdag 30 augustus

Contact

klantendienst
Klantendienst
Klantenservice, Wolters Kluwer - MD Seminars

Heeft u vragen met betrekking tot uw inschrijving, factuur, ..., contacteer dan onze klantendienst.

info.mdseminars@wolterskluwer.com
015/45 34 30

Lees meer