Ook dit najaar organiseert M&D Seminars een Webinar Day, waarop in totaal 3 online opleidingen worden gebracht in sessies van ongeveer twee uur.

M&D Seminars verzamelt op 17 december 2019 drie experten uit het handels- en economisch recht. Zij focussen op actuele thema's binnen het ondernemingsrecht.

Mr. Karolien Vandenberghe bijt de spits af met een actuele sessie rond "Advocaten en data". Hoe omgaan met data binnen de advocatenpraktijk?

Recent werd een nieuw ingrijpend regelgevend kader opgesteld dat als nieuw juridisch kompas zal dienen voor het opstellen of herzien van ALLE soorten ondernemingsovereenkomsten en algemene voorwaarden in B2B-relaties. De Belgische Mededingingsautoriteit en vooral de stakingsrechter krijgen nieuwe bevoegdheden, die ervoor kunnen zorgen dat bepaalde clausules (zonder matiging) buitenspel kunnen worden gezet. Mr. Michel Segers zal tijdens dit webinar al deze nieuwigheden toelichten.

Mr. Stefan Van Camp zal op een praktijkgerichte wijze een analyse maken van de aandachtspunten bij ICT-contracten. Het is immers, net als bij alle andere handelsrechtelijke contracten, van het grootste belang dat de redactie en het nazicht van dit soort contracten met de grootste nauwkeurigheid dient te gebeuren

Kortom: dankzij de Webinar Day is uw kantoor op minder dan één dag tijd weer helemaal mee met het handels- en economisch recht.

Programma

  • 9:30 – 11:30: Juristen - Data en nieuwe technologie (Mr. Vandenberghe)
  • 12:30 – 14:30: Contractenrecht in de b2b-verhouding: recente wijzigingen (Mr.Segers)
  • 15:30 – 17:30: Aandachtspunten bij IT – contracten (Mr. Van Camp)

Sprekers

michel-segers
Meester Michel Segers
Advocaat , FLINN

Michel Segers is advocaat bij FLINN, en is lid (expert) van de Arbitragecommissie ter beoordeling van de wet op de precontractuele informatie (FOD Economie) en is tevens lid van de Distribution Commission van AIJA (International Association of Young Lawyers).

Lees meer
stefan-van-camp-time-lex
Meester Stefan Van Camp
Advocaat , time.lex

Stefan Van Camp is gespecialiseerd in ICT-contracten (software, hardware, diensten, licenties, distributie), e-commerce, internetrecht en intellectuele eigendomsrechten. Daarnaast heeft hij een zeer ruime ervaring in commerciële contracten en geschillen, handelspraktijken, distributierecht en vennootschapsrecht. Stefan vervoegde time.lex in 2010. Daarvóór was hij advocaat in de internationale advocatenkantoren Eversheds (2004-2010) en DLA Piper (2000-2004) in Brussel en in het Verenigd Koninkrijk, en in het Antwerpse advocatenkantoor Buntinx Gunzburg Schaerlaekens (1994-1996). Hij leidde een eigen advocatenkantoor in Antwerpen (1986-1994), en werkte ook als legal consultant bij PwC en KPMG (1997-1999).

Lees meer
karolien-vandenberghe
Meester Karolien M. Vandenberghe
Advocaat , balie Brussel

Karolien M. Vandenberghe Advocaat (balie Brussel) & Attorney at Law (District of Columbia and Pennsylvania) Senior Managing Associate PwC Legal

Lees meer

Praktische informatie

Prijs: 289 EUR (excl btw) voor 3 webinars
Accreditatie

Attest permanente vorming OVB Orde van Vlaamse Balies (2 punten, aangevraagd)

IBJ: 2 punten aangevraagd voor webinar 2 en 3

Bovenvermelde prijs is de prijs voor de 3 webinars samen. U kan ook per webinar inschrijven. Voor het eerste webinar betaalt u € 115, voor een tweede webinar betaalt u € 99, vanaf een derde webinar bedraagt de prijs € 75.

De opleidingen van MD Seminars komen in aanmerking voor verschillende subsidies,
meer informatie over de KMO-portefeuille en Liberform.
Erkenningsnummer: DV.O215472

Inschrijven

De reeks bestaat uit verschillende modules. Stel uw reeks samen voor volgende modules:

Module 1: Juristen - Data en nieuwe technologie

Module 2: De nieuwe B2B wet

Module 3: Aandachtspunten bij ICT-contracten

Contact

sophie-nottebaert
Sophie Nottebaert

Productmanager MD Seminars

sophie.nottebaert@wolterskluwer.com

015 36 12 37

Lees meer
klantendienst
Klantendienst
Klantenservice, Wolters Kluwer - MD Seminars

Heeft u vragen met betrekking tot uw inschrijving, factuur, ..., contacteer dan onze klantendienst.

info.mdseminars@wolterskluwer.com
015/45 34 30

Lees meer
Webinar Unlimited

Oneindig kijken en bijleren, waar en wanneer u wilt. Een persoonlijk abonnement waarmee u zoveel live of on demand webinars kunt volgen als u maar wilt. En dit gedurende 365 dagen, voor slechts 600 euro per jaar. 

Ontdek het abonnement