In de onderhandeling over een contract of bij de redactie ervan, wordt wel eens gespeeld met termen die de vrijheid van ondernemen beperken.

Het niet-concurrentiebeding is een voorbeeld daarvan. Het komt voor in uiteenlopende overeenkomsten  en kan omschreven worden als een beding waarbij een partij zich ertoe verbindt om tijdens de duur of na het einde van het contract geen activiteiten uit te oefenen die concurreren met de activiteiten van de andere partij.

Tijdens dit webinar krijgt u overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen van het niet-concurrentiebeding en dit in het ondernemingsrecht.

Programma

12:00 - 14:00

Volgende items komen aan bod:

 

  • Situering ten opzichte van andere bedingen, zoals een niet-afwervingsbeding, enz.,
  • Overlopen van gepubliceerde rechtspraak met als uitsmijter een model-beding dat op de besproken rechtspraak is gebaseerd,
  • Aandachtspunten bij het bewijs van een inbreuk, het oorzakelijk verband en de begroting van de schade in het kader van een gerechtelijke procedure dat is gebaseerd op een schending van een niet-concurrentiebeding.

 

 

Sprekers

jan-coninx
Meester Jan Coninx
Advocaat-vennoot, Odigo Advocaten

Jan Coninx houdt zich vooral bezig met handels - en ondernemingsrecht, e-commerce, contracten, ICT, GDPR en intellectuele eigendomsrechten. Hij studeerde in 2001 af aan KU Leuven als licentiaat in de rechten. In het kader van het Erasmus uitwisselingsproject studeerde hij in Rome aan de universiteit: Luiss Guido Carlo (1999-2000). Hij behaalde in 2002 een LL.M International Commercial Law aan de University of Sussex, met onderscheiding als enige dat jaar. Hij werd een gecertificeerde Data Protection Officer (DPO) in 2017.

Lees meer

Praktische informatie

Tijdstip 26 mei 2020 12.00u - 14.00u
Locatie Webinar U volgt de opleiding op een locatie naar keuze (zoals thuis of op kantoor), waardoor u tijd en verplaatsingskosten uitspaart.
Prijs

115 EUR (excl btw)

Incl. documentatie (digitaal bezorgd)

Attest

Orde van Vlaamse Balies

Instituut voor bedrijfsjuristen 

2 punten in aanvraag

2 punten (gelieve IBJlidnummer mee te geven bij de inschrijving)

Extra

Live webinar

U kunt dit webinar enkel live bekijken op opgegeven data.

Inschrijven

Contact

klantendienst
Klantendienst
Klantenservice, Wolters Kluwer - MD Seminars

Heeft u vragen met betrekking tot uw inschrijving, factuur, ..., contacteer dan onze klantendienst.

info.mdseminars@wolterskluwer.com
015/45 34 30

Lees meer