Het coronavirus heeft niet alleen een grote impact op de gezondheid maar eveneens op overeenkomsten van allerlei aard die worden of werden afgesloten.

Wat zijn de consequenties van het Coronavirus en de getroffen overheidsmaatregelen voor mijn overeenkomsten en de nakoming daarvan?

Wordt de coronacrisis gezien als overmacht? Of kan het aanleiding om (noodzakelijke) heronderhandelingen af te dwingen? En wat zijn de juridische gevolgen?

Programma

2uur

In een eerste beweging worden de belangrijkste principes (overmacht en hardship) en meest relevant overheidsmaatregelen in herinnering geroepen. Bijzondere aandacht gaat daarbij naar de internationale context waarin veel ondernemingen opereren. Vervolgens komen een aantal specifieke (handels)contracten aan bod, waaronder:

 

  • Zelfstandige dienstverlening (managers en consultants)
  • (geannuleerde) beurzen en events
  • Distributie-, afname- en (internationale) koopovereenkomsten
  • Handelhuur en franchising

 

 

Sprekers

dave_mertens
Meester Dave Mertens
Advocaat , Schoups

Dave Mertens is partner bij Schoups.
Hij is ingeschreven aan de Balie Provincie Antwerpen.
Dave publiceert geregeld over distributierecht, marktpraktijken en insolventie en geeft hierover lezingen. Binnen het kantoor legt hij zich dan ook vooral op deze materie toe. Daarnaast is hij deeltijds verbonden aan de rechtsfaculteit van de Universiteit Antwerpen. Van 2012 tot 2018 doceerde hij als gastprofessor het vak “Vergelijkend, Europees en Internationaal Handelsrecht” (1e en 2e Master).
Dave vervoegde het kantoor Schoups in 2004 tot 2005. Vervolgens promoveerde hij als Doctor in de Rechten met een proefschrift over “Bescherming van cliënteel”. In 2010 vervoegde hij het kantoor opnieuw.

Lees meer

Praktische informatie


Uitgezonden op 

27 mei  2020  
Locatie Webinar U volgt de opleiding op een locatie naar keuze (zoals thuis of op kantoor), waardoor u tijd en verplaatsingskosten uitspaart.
Prijs

115 EUR (excl btw)

 

Attest

Orde van Vlaamse Balies

Instituut voor bedrijfsjuristen 

BIBF
IAB

IBR

 

2 punten

2 punten in aanvraag (gelieve IBJlidnummer mee te geven bij de inschrijving)

2 uren 

2 uren 

2 uren

 

Extra

On demand webinar

een on demand webinar kan tot twee maand na aankoop bekeken worden. U vindt uw aangekochte webinars terug via ‘Mijn webinars’ 

Inschrijven