De factuur speelt een belangrijke rol in het handelsleven en in de geschillen die daaruit voortvloeien. Tijdens dit webinar worden de belangrijkste aspecten van de factuur in hun wettelijke kader geplaatst en getoetst aan de recente praktijk. Bijzondere aandacht gaat naar de elektronische factuur die in het handelsleven een steeds belangrijkere plaats inneemt. Daarnaast wordt ook stilgestaan bij enkele aandachtspunten bij de redactie van factuurvoorwaarden.

 

Programma

12:00 - 14:00

Volgende items komen aan bod:

  • Algemene toelichting bij de factuur
  • De elektronische factuur praktisch bekeken
  • Vermeldingen op de factuur
  • Bewijsfunctie van de factuur
  • Taalvereisten
  • Bewaring van de factuur
  • Aandachtspunten bij factuurvoorwaarden (o.a. tegenstelbaarheid, wijziging, betalingsmodaliteiten en laattijdige betaling)

 

 

Sprekers

jochen-schraeyen
Meester Jochen Schraeyen
Advocaat vennoot, Integra

Jochen Schraeyen is gespecialiseerd in het commercieel recht, het vennootschapsrecht, het contractenrecht en het intellectuele eigendomsrecht.

Hij is licentiaat in de rechten (K.U. Leuven, 2000) en behaalde in 2002 een bijkomende LL.M (Master of Laws) aan de Universiteit van Oxford (Magister Juris in European and Comparative Law). Tevens was hij diverse jaren als wetenschappelijk medewerker verbonden aan de KU Leuven.

Jochen is advocaat sedert 2002. Hij was tot 2013 verbonden aan de Brusselse balie. Sinds 2014 is hij verbonden aan de balie van Hasselt.

Hij is auteur van diverse juridische publicaties waaronder het handboek ‘Algemene Voorwaarden’ (Larcier, 2012). Hij is een regelmatig spreker op studiedagen en seminaries inzake vennootschapsrecht, intellectuele eigendomsrechten en algemene voorwaarden.

Lees meer

Praktische informatie

Tijdstip 8 mei 2020 12.00u - 14.00u
Locatie Webinar U volgt de opleiding op een locatie naar keuze (zoals thuis of op kantoor), waardoor u tijd en verplaatsingskosten uitspaart.
Prijs

115 EUR (excl btw)

Incl. documentatie (digitaal bezorgd)

Attest

Orde van Vlaamse Balies
Instituut voor bedrijfsjuristen
BIBF
IAB
IBR    

2 punten
2 punten (gelieve IBJlidnummer mee te geven bij de inschrijving)
2 uren
2 uren
2 uren   

Extra

Live webinar

U kunt dit webinar enkel live bekijken op opgegeven data.

Inschrijven

Contact

klantendienst
Klantendienst
Klantenservice, Wolters Kluwer - MD Seminars

Heeft u vragen met betrekking tot uw inschrijving, factuur, ..., contacteer dan onze klantendienst.

info.mdseminars@wolterskluwer.com
015/45 34 30

Lees meer