Ongeveer één jaar geleden werd een protocol ondertekend tussen minister van Justitie Geens en de juridische beroepen om samen te werken bij de informatisering en digitalisering van Justitie.

Begin april lanceerde Diplad, de digitaliseringspoot die in 2014 in de schoot van de Orde van Vlaamse Balies ontstond, twee belangrijke digitale toepassingen voor advocaten: de website RegSol voor de opvolging van faillissementsdossiers, en DPA deposit dat elektronisch neerleggen van stukken en conclusies bij de hoven en rechtbanken veiliger moet maken. Om die toepassing te kunnen gebruiken, zal elke advocaat een elektronische ‘advocatenkaart’ moeten aanschaffen. De lancering van de twee toepassingen moet de digitale procesvoering voor advocaten in een hogere versnelling laten gaan. En er zal nog meer volgen.

De Orde van Vlaamse Balies heeft hiervoor een samenwerking aangegaan met de Ordre des barreaux francophones et germanophone om een aantal applicaties die zij zelf het meest nodig hebben samen te moderniseren.

Tijdens deze webinar zal  mr. Van Driessche, vennoot in het kantoor Everest, bestuurder bij het OVB en lid van de raad van bestuur van Diplad, u dit alles op een rijtje zetten

Sprekers

johan_van_driessche

Johan Van Driessche

Everest Law

Johan Van Driessche is erkend bemiddelaar in burgerlijke zaken en handelszaken. Sedert 2011 is hij bestuurder bij de Orde van Vlaamse Balies, de wettelijke beroepsorganisatie van de Vlaamse advocatuur. Hij leidt er het departement IT en Financiën. Hij maakte van 2006 tot 2011 deel uit van de Raad van de Orde bij de Balie te Oudenaarde, alwaar hij jaren penningmeester was. Tevens was hij in 2010-2011 lid van de commissie hervorming reglementen. Hij is sedert 2000 lid van de Commissie voor Juridische Bijstand te Oudenaarde, eerst als effectief lid en thans als plaatsvervangend lid. Van 1999 tot 2008 was hij lid van de Conferentie van de Jonge Balie te Oudenaarde, die de jonge advocaten groepeert.

Johan Van Driessche geeft regelmatig opleidingen.

Programma

  • Het protocol en de impact op de beroepsgroepen en uw kantoor.
  • De informatiseringsplannen van Geens. Wat gaat er veranderen?

Praktische informatie

Tijdstip 23 oktober 2017 12.00u - 14.00u
Locatie Webinar U volgt de opleiding op een locatie naar keuze (zoals thuis of op kantoor), waardoor u tijd en verplaatsingskosten uitspaart.
Prijs

115 EUR (excl btw)

 
Attest

Orde van  Vlaamse Balies

IAB-B0458/2016-01

BIBF/IBR

2 juridische punten

1,5 uren

2 uren

Inschrijven

U zal worden doorverwezen naar de Opleidingen site van Wolters Kluwer. Hier kan u zich verder inschrijven.

Contact

Hebt u inhoudelijke vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met Sophie Nottebaert, zij helpt u graag verder.

sophie-nottebaert

Sophie Nottebaert

Productmanager MD Seminars

sophie.nottebaert@wolterskluwer.com

015 36 12 37