Op 1 oktober 2017 zullen enkele bepalingen in werking treden waarmee de eerder aangekondigde hervormingen in het EU merkenrecht worden afgerond.

De hervormingen in het merkenrecht in de Europese Unie hebben als doel het merkenrecht binnen de EU effectiever, efficiënter en meer samenhangend te maken. Het pakket aan hervormingen (ook wel aangeduid als het ‘Trademark (Reform) Package’) bevat belangrijke wijzigingen voor houders van Benelux- en Uniemerken. De hervormingen worden tijdens dit webinar nader toegelicht.

Sprekers

stephaniewuyts

Stephanie Wuyts

Merkengemachtigde , Novagraaf

Stephanie Wuyts studeerde Rechten aan de KU Leuven en behaalde daarna een LL.M. in Europees Mededingingsrecht en Intellectuele Eigendomsrechten aan de Universiteit van Luik. Stephanie werkte een aantal jaren als advocaat gespecialiseerd in intellectuele eigendomsrechten. Zij stelde voor haar cliënten allerhande overeenkomsten op, inclusief licentieovereenkomsten, voerde rechtsgedingen en gaf advies met betrekking tot hun intellectuele eigendomsrechten. Bij één van haar klanten versterkte zij tevens tijdelijk het IP departement.

Stephanie werkt bij Novagraaf sinds 2014. Zij adviseert klanten omtrent de bescherming, optimalisatie en het behoud van hun IP portfolio.

Lidmaatschappen

Stephanie is lid van de BMM, de Benelux Vereniging voor Merken en Modellen en ECTA, de Europese Merken Associatie

Programma

Programma

EU TRADEMARK REFORM PACKAGE: overzicht van de wijzigingen per 1 oktober 2017

  • Wegvallen van het vereiste van grafische voorstelling: welke merken kunnen vanaf nu worden gedeponeerd, naast de traditionele merken? Aan welke voorwaarden moeten deze voldoen?
  • Invoering van het uniecertificeringsmerk: waarvoor dient dit merk? Wat zijn de voorwaarden?
  • Procedurele veranderingen in vogelvlucht: kort overzicht van de belangrijkste wijzigingen bij het indienen van depots, in oppositie- en doorhalingsprocedures en bij de communicatie met het EUIPO

Praktische informatie

Tijdstip 23 januari 2018 12.00u - 14.00u
Locatie Webinar U volgt de opleiding op een locatie naar keuze (zoals thuis of op kantoor), waardoor u tijd en verplaatsingskosten uitspaart.
Prijs

115 EUR (excl btw)

 
Attest

Orde van  Vlaamse Balies

IAB

BIBF/IBR

2 punten

1.5 uren

2 uren

Inschrijven

U zal worden doorverwezen naar de Opleidingen site van Wolters Kluwer. Hier kan u zich verder inschrijven.

Contact

Hebt u inhoudelijke vragen over deze opleiding? Neem dan contact op met Sophie Nottebaert, zij helpt u graag verder.

sophie-nottebaert

Sophie Nottebaert

Productmanager MD Seminars

sophie.nottebaert@wolterskluwer.com

015 36 12 37