ICT-contracten nemen een almaar belangrijke plaats in het handelsverkeer. We denken dan aan software licenties, contracten voor onderhoud van software of hardware, implementatiecontracten, contracten voor systeemintegratie, outsourcingcontracten, servicelevel agreements (SLA), en recente vormen zoals contracten voor cloud computing en SaaS, API terms en agile development.

Tijdens dit webinar zal de spreker op een praktijkgerichte wijze een analyse maken van de aandachtspunten bij ICT-contracten. Het is immers, net als bij alle andere handelsrechtelijke contracten, van het grootste belang dat de redactie en het nazicht van dit soort contracten met de grootste nauwkeurigheid dient te gebeuren

Programma

15:30 - 17:30
  • Kenmerken en risico’s van ICT-contracten
  • Contracteren voor goederen (licentie)
  • Contracteren voor diensten (outsourcing, support, SaaS)
  • Service level agreements
  • Recente evoluties (cloud, SaaS)
  • Contracten voor specifieke ICT-projecten (development, implementatie)
  • Geschillen: Scope, timing, budget
  • Project management en aansprakelijkheid

Sprekers

stefan-van-camp-time-lex
Meester Stefan Van Camp
Advocaat, Time.Lex

Stefan Van Camp is gespecialiseerd in ICT-contracten (software, hardware, diensten, licenties, distributie), e-commerce, internetrecht en intellectuele eigendomsrechten.
Daarnaast heeft hij een zeer ruime ervaring in commerciële contracten en geschillen, handelspraktijken, distributierecht en vennootschapsrecht.
Stefan vervoegde time.lex in 2010. Daarvóór was hij advocaat in de internationale advocatenkantoren Eversheds (2004-2010) en DLA Piper (2000-2004). Daarvoor was hij een tijd zelfstandig advocaat en werkte ook als legal consultant bij PwC en KPMG (1997-1999).

Lees meer

Praktische informatie

Tijdstip 17 december 2019 15.30u - 17.30u
Locatie Webinar U volgt de opleiding op een locatie naar keuze (zoals thuis of op kantoor), waardoor u tijd en verplaatsingskosten uitspaart.
Prijs

115 EUR (excl btw)

 

Attest

Orde van Vlaamse Balies

IBJ 

2 punten (aangevraagd)

2 punten (aangevraagd) 

Extra

Live webinar

U kunt dit webinar enkel live bekijken op opgegeven data.