Een gunstig vonnis of arrest, dat is meestal nog maar een begin want de uitvoering van deze vonnissen en arresten kan veel problemen met zich meebrengen.Bij de uitvoering moeten verscheidene actoren samenwerken, zoals gerechtsdeurwaarders, curatoren, schuldbemiddelaars, rechtbanken,….

Programma

2 uur  De spreker bespreekt achtereenvolgens (i) welke (nationale) uitvoeringsmogelijkheden er zijn en welke risico’s er juist verbonden zijn aan het uitvoeren van vonnissen en arresten. In een tweede luik (ii) gaat de spreker in op enkele technieken uit het (nationale) beslag- en executierecht (zoals derdenbeslag) zulks aan de hand van recente(re) rechtspraak.

Sprekers

bart-volders
Meester Bart Volders
advocaat-vennoot, Arcas-Law

Bart Volders is partner van ARCAS Advocaten. Hij is advocaat aan de balies te Brussel en Antwerpen. Bart is licentiaat (2002) en doctor in de rechten (2007). Hij doceerde van 2008 tot 2010 als deeltijds docent het basisvak Internationaal privaatrecht en enkele aanverwante keuzevakken aan de Universiteit Antwerpen.

Bart wordt aanbevolen in Chambers Europe 2015 en Chambers Global 2015 op de domeinen van de internationale geschillenvoering, het arbitragerecht en het internationaal publiekrecht (immuniteit van rechtsmacht en executie).

Bart is auteur van drie boeken en enkele tientallen wetenschappelijke bijdragen. Hij is redactielid van het tijdschrift Rechtspraak Antwerpen Brussel Gent (RABG) voor het deelvolume internationaal privaatrecht.

Lees meer

Praktische informatie

uitgezonden op  5 november 2019  
Locatie Webinar U volgt de opleiding op een locatie naar keuze (zoals thuis of op kantoor), waardoor u tijd en verplaatsingskosten uitspaart.
Prijs

115 EUR (excl btw)

 

Attest

Orde van Vlaamse Balies

 

2 punten

 

Extra

On demand webinar 

Een on demand webinar kan tot twee maanden na aankoop bekeken worden. U vindt uw aangekochte webinars terug via Mijn webinars.

Inschrijven

U zal worden doorverwezen naar de Opleidingen site van Wolters Kluwer. Hier kan u zich verder inschrijven.

Bespaar met Webinar Unlimited

Oneindig kijken en bijleren, waar en wanneer u wilt. Een persoonlijk abonnement waarmee u zo veel live of on demand webinars kunt volgen als u maar wilt. En dit gedurende een 365 dagen, voor slechts 600 euro per jaar. 

Ontdek het abonnement

Contact

klantendienst
Klantendienst
Klantenservice, Wolters Kluwer - MD Seminars

Heeft u vragen met betrekking tot uw inschrijving, factuur, ..., contacteer dan onze klantendienst.

info.mdseminars@wolterskluwer.com
015/45 34 30

Lees meer