Tijdens het webinar brengen we een overzicht van de verschillende aspecten van de rechtsplegingvergoeding waarmee de rechtspracticus in de loop van een civiele procedure kan worden geconfronteerd. De inbedding van de rechtsplegingsvergoeding in het algemene leerstuk van de gedingkosten, haar functioneren en verschijningsvormen passeren de revue. De uiteenzetting wordt gestaafd met recente rechtspraak van de hoogste rechtscolleges, recente internationale of nationale wetgevende ontwikkelingen komen indien nodig ook aan bod.

Programma

12:00 - 14:00
  • Inleiding en situering
  • Rechtspraakoverzicht: actuele tendensen
  • Update wetgeving

Sprekers

jachin-van-doninck

Meester Jachin Van Doninck

Advocaat-vennoot, Arcas Law

Jachin Van Doninck is sinds 2001 advocaat te Brussel. Jachin adviseert en procedeert vnl. in de materies van het transport-, verbintenissen-, aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht.  Hij wordt regelmatig geraadpleegd over complexe vragen van gerechtelijk recht en heeft een bijzondere expertise inzake zgn. ‘class actions’. Jachin heeft een grondige kennis van het (internationaal en Europees) proces- en bewijsrecht en publiceert hierover. Hij hield in 2011 de openingsrede van het Vlaams Pleitgenootschap bij de balie te Brussel en wordt vaak als spreker gevraagd. 

Jachin is als praktijkassistent burgerlijk procesrecht deeltijds verbonden aan het Instituut voor Procesrecht van de UGent. Hij is voorzitter van de adviescommissie gerechtelijk recht van de Orde van Vlaamse Balies, redactielid van het tijdschrift Rechtspraak Antwerpen Brussel Gent (RABG), het Rechtskundig Weekblad (deelredactie gerechtelijk recht) en lid van het Belgisch-Nederlands Verzekeringsrechtelijk Genootschap.

Praktische informatie

Tijdstip 15 januari 2019 12.00u - 14.00u
Locatie Webinar U volgt de opleiding op een locatie naar keuze (zoals thuis of op kantoor), waardoor u tijd en verplaatsingskosten uitspaart.
Prijs

115 EUR (excl btw)

Incl. documentatie (digitaal bezorgd)

Attest

Orde van Vlaamse Balies

IAB-0458/2016-01

BIBF/IBR

2 punten

1,5 uren

2 uren

Inschrijven

U zal worden doorverwezen naar de Opleidingen site van Wolters Kluwer. Hier kan u zich verder inschrijven.

Contact

klantendienst

Klantendienst

Klantenservice, Wolters Kluwer - MD Seminars

Heeft u vragen met betrekking tot uw inschrijving, factuur, ..., contacteer dan onze klantendienst.

info.mdseminars@wolterskluwer.com
015/45 34 30