In een efficiënte vermogensplanning anticipeert men niet alleen op de hypothese van overlijden, maar ook op de situatie waarin de eigenaar van het vermogen niet langer in staat is om dit zelf nog te beheren. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de zorgvolmacht steeds meer aan belang wint in de praktijk van estate planning. Sinds 2014 werden al meer dan 100.000 zorgvolmachten geregistreerd.

In dit webinar focust de spreker enerzijds op de good practices die doorheen de jaren zijn ontwikkeld, met aandacht voor de inwerkingtreding van de zorgvolmacht (en mogelijke bewijsproblemen op dat vlak), de controle op de lasthebber, een zorgvuldige afbakening van zijn bevoegdheden en de mogelijkheden en grenzen van de zorgvolmacht in het kader van de verdere planning van het vermogen (huwelijkscontract, schenking, testament, erfovereenkomst, verkoop,…). Anderzijds belicht het webinar de nieuwigheden van de wet van 21 december 2018 houdende diverse bepalingen betreffende justitie, die het toepassingsgebied van de zorgvolmacht heeft verruimd en bovendien implicaties heeft voor de maatschap.

 

Programma

12:00 - 14:00
  • Good practices - met aandacht voor
    • de inwerkingtreding van de zorgvolmacht
    • de controle op de lasthebber
    • een zorgvuldige afbakening van de bevoegdheden van de lasthebber
    • de mogelijkheden en grenzen van de zorgvolmacht in het kader van vermogensplanning (huwelijkscontract, schenking, testament, erfovereenkomst, verkoop,…)
  • Nieuwigheden van de wet van 21 december 2018

Sprekers

00-ariadne_van_den_broeck-002
Meester Ariadne Van den Broeck
advocaat, Delboo

Ariadne Van den Broeck is als advocaat verbonden aan het advocatenkantoor DELBOO, een kantoor met een jarenlange ervaring in de begeleiding van vermogende particulieren. Zij is doctor in de rechten (KU Leuven) en gespecialiseerd in het familiaal vermogensrecht. Zij schreef een proefschrift over het principe van de gelijkheid onder erfgenamen via de inbreng van giften, een boek over de zorgvolmacht en verschillende andere bijdragen over het familiaal vermogensrecht.

Lees meer

Praktische informatie

Tijdstip 28 april 2020 12.00u - 14.00u
Locatie Webinar U volgt de opleiding op een locatie naar keuze (zoals thuis of op kantoor), waardoor u tijd en verplaatsingskosten uitspaart.
Prijs

115 EUR (excl btw)

Incl. documentatie (digitaal bezorgd)

Attest

Orde van Vlaamse Balies

Nationale Kamer van Notarissen

BIBF/IBR

IAB-0580/2019-01

 

2 punten

2 uren (in aanvraag) 

2 uren

2 uren

 

Extra

Live webinar

U kunt dit webinar enkel live bekijken op opgegeven data.

Inschrijven

Contact

klantendienst
Klantendienst
Klantenservice, Wolters Kluwer - MD Seminars

Heeft u vragen met betrekking tot uw inschrijving, factuur, ..., contacteer dan onze klantendienst.

info.mdseminars@wolterskluwer.com
015/45 34 30

Lees meer