Een beding van aanwas is een overeenkomst tussen twee of meerdere personen waarbij alle partijen een inleg doen van bepaalde goederen en overeenkomen dat de inleg van de eerststervende op het ogenblik van zijn overlijden van rechtswege zal aanwassen bij de goederen van de andere, overlevende, partij(en).

Als het contract voldoet aan de voorwaarden van een kanscontract ten bezwarende titel, is op deze aanwas geen erfbelasting verschuldigd.

Het beding van aanwas wordt dan ook veelvuldig gebruikt in het kader van een vermogensplanning.

Dat is ook de Vlaamse Belastingdienst niet ontgaan. In recente beslissingen heeft zij zich meermaals over dit beding en de kwalificatie als kanscontract uitgesproken.

Het webinar geeft een overzicht van deze beslissingen en brengt aan de hand van concrete voorbeelden in kaart in welke situaties het beding van aanwas een zinvolle planningstechniek kan uitmaken.

Programma

12:00 - 14:00
  • programma in voorbereiding 

Sprekers

ariadne-van-den-broeck
Meester Ariadne Van den Broeck
advocaat, Delboo

Ariadne Van den Broeck is als advocaat verbonden aan het advocatenkantoor DELBOO, een kantoor met een jarenlange ervaring in de begeleiding van vermogende particulieren. Zij is doctor in de rechten en gespecialiseerd in het familiaal vermogensrecht. Ariadne werkte gedurende zes jaar aan het Rector Roger Dillemans Instituut Familiaal Vermogensrecht van de KU Leuven als onderzoeker bij het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek. Zij schreef een proefschrift over het principe van de gelijkheid onder erfgenamen via de inbreng van giften en is auteur van verschillende bijdragen over de zorgvolmacht, waaronder het boek Vermogensbescherming van kwetsbare meerderjarigen via lastgeving.

Lees meer

Praktische informatie

Tijdstip 19 februari 2020 12.00u - 14.00u
Locatie Webinar U volgt de opleiding op een locatie naar keuze (zoals thuis of op kantoor), waardoor u tijd en verplaatsingskosten uitspaart.
Prijs

115 EUR (excl btw)

Incl. documentatie (digitaal bezorgd)

Attest

Orde van Vlaamse Balies

Nationale Kamer van Notarissen

BIBF/IBR

IAB-0580/2019-01

 

2 punten

2 uren (in aanvraag) 

2 uren

2 uren

 

Extra

Live webinar

U kunt dit webinar enkel live bekijken op opgegeven data.

Inschrijven

U zal worden doorverwezen naar de Opleidingen site van Wolters Kluwer. Hier kan u zich verder inschrijven.

Contact

klantendienst
Klantendienst
Klantenservice, Wolters Kluwer - MD Seminars

Heeft u vragen met betrekking tot uw inschrijving, factuur, ..., contacteer dan onze klantendienst.

info.mdseminars@wolterskluwer.com
015/45 34 30

Lees meer