Doel van deze studiedag is om aan de hand van de boekhoudkundige gegevens een duidelijk zicht te krijgen op de solvabiliteit, rendabiliteit, liquiditeit en de bedrijfskapitaalbehoefte van een onderneming, en zo sterker beslagen ondernemingsrechtelijke cases te kunnen aanvatten. Een goed inzicht in en een correcte beoordeling van de boekhoudkundige stukken is immers onontbeerlijk om tot juiste conclusies te komen wat betreft de financiële toestand van een onderneming. De theorie wordt telkens verduidelijkt aan de hand van illustratieve voorbeelden en toepasselijke case-studies.

Sprekers

flip-de-mey
De heer Flip De Mey
Partner, Litigation Support

Flip de Mey startte zijn loopbaan als advocaat, maar stapte in de jaren negentig over naar het bedrijfsrevisoraat. Als revisor is hij gespecialiseerd in het ontrafelen van fraude en onregelmatigheden in ondernemingen. Vanuit die expertise bezit hij een lange ervaring en specifieke methodiek in het analyseren van complexe dossiers.

Lees meer

Programma

12:30 - 13:30
Registratie van de deelnemers | broodjesbuffet voorzien
13:30 - 17:15

Boekhouden, balanslezen en jaarrekening ontcijferd

17:15 - 17:30
Mogelijkheid tot vraagstelling

Gerelateerde boeken

boekhoudzakboekje-2018
Boekhoudzakboekje 2018
Wolters Kluwer

Het boekhoudzakboekje is ooit ontstaan uit een duidelijke nood aan een praktijkgericht en degelijk overzicht van de boekhoudkundige verwerkingvan een aantal niet-alledaagse transacties. Intussen is het al jaren een handig werkinstrument van talrijke professionals in de tax- en accountancywereld. Het biedt boekhouders, accountants, bedrijfsrevisoren en fiscale specialisten het nodige inzicht in de techniek van het dubbel boekhouden.

Het zakboekje behandelt voor elke rubriek van de balans en resultatenrekening de voornaamste boekingen. Ook alle nuttige details en alternatieven komen aan bod. In de bijlagen is bovendien een trefwoordenregister opgenomen alsook een overzicht van de opgenomen adviezen van de Commissie voor Boekhoudkundige Normen (CBN)

De teksten van editie 2018 bevatten een uitgebreide bespreking van verschillende nieuwe CBN-adviezen.

Lees meer
jaarrekeningzakboekje-2018
Jaarrekeningzakboekje 2018
Wolters Kluwer

De jaarrekening is het financiële eindverslag van een onderneming. Zij is een belangrijke bron van informatieverstrekking naar de stakeholders van de onderneming en vormt het uitgangspunt voor de aangifte in de vennootschapsbelasting.

Het is dan ook van het grootste belang dat de jaarrekening nauwgezet wordt opgesteld conform de geldende regels en procedures. Alle aspecten gerelateerd aan de jaarrekening komen aan bod.

De rubrieken van de balans en resultatenrekening worden uitvoerig toegelicht, met onder meer aandacht voor :

• de waarderingsregels,
• de link naar de toelichting,
• mogelijke fiscale implicaties.

Per rubriek wordt verwezen naar de nieuwste modellen van de NBB. Die laatste vindt u tevens terug in de bijlagen. Ook wordt er per rubriek dieper ingegaan op relevante adviezen van de Commissie voor Boekhoudkundige Normen.

Ook de sociale balans die deel uitmaakt van de jaarrekening, wordt geanalyseerd.

Komen eveneens aan bod :

• de boekhouding,
• het jaarverslag,
• de controle,
• de neerlegging en openbaarmaking,

Dit zakboekje is een dankbare geheugensteun voor interne en externe boekhouders en accountants.

Lees meer
vennootschap-in-pocket-2017
Vennootschap in pocket 2018
Wolters Kluwer

Het bedrijfsleven vindt in Vennootschap in pocket zijn dagelijkse gids binnen de onoverzichtelijke wet- of regelgeving.

Dit boek bevat de geactualiseerde wetteksten die aangevuld worden met de nieuwe financiële en fiscale kerncijfers. De praktische toelichtingen betreffende de boekhouding, de jaarrekening, het vennootschapsrecht en de fiscaliteit van de ondernemingen maken de regels op een bondige wijze leesbaar en duidelijk.

Vennootschap in pocket blijft des te meer uw betrouwbare partner en eenhandboek uit en voor de praktijk.

Tim Fransen is advocaat (senior counsel) bij K law en gespecialiseerd inondernemingsrecht. Hij staat ondernemers bij in het oplossen van hunjuridische problemen. Tim spreekt regelmatig op seminaries enpubliceert over diverse onderwerpen die relevant zijn voor ondernemers.

Rijn Delbroek is manager binnen de afdeling KPMG Accountants en adviseertfamiliale kmo’s en grote ondernemingen op het vlak van boekhouding,accountancy en fiscale aangelegenheden.

Stefaan Vlaminck is belastingconsulent en adviseert familiale en internationaleondernemingen op fiscaa vlak.

Lees meer
wetboek-vennootschappen-en-verenigingen-2017-2018
Wetboek Vennootschappen en Verenigingen 2017-2018
Wolters Kluwer

Wat eist u van uw wetboeken? Dat ze volledig zijn, handig in gebruik en betrouwbaar. Dat ze u in alle omstandigheden meteen uit de brand helpen. Ook bij minder voor de hand liggende vragen.

Dit Wetboek Vennootschappen en Verenigingen is de klassieker waar u naar op zoek bent. Alle wetten die van tel zijn voor de vennootschapsjurist werden er in opgenomen, zowel in het Nederlands als in het Frans. Zo bevat dit boek niet alleen de vennootschapswet, maar ook de essentiële uitvoeringsbepalingen en begeleidende wetteksten die voor de rechtspraktijk van belang zijn.

Dit is de (vermoedelijk) laatste versie van deze publicatie op basis van het huidig Wetboek van Vennootschappen aangezien de wetgeving zal veranderen. Dit betekent niet dat dit wetboek een beperkte houdbaarheidsdatum heeft. De huidige wetgeving zal de komende jaren nog steeds van belang zijn door verschillende overgangsregelingen. Dit wetboek garandeert u de correcte wetgeving zoals die van kracht was op 1 oktober 2017.

Lees meer

Praktische informatie

Tijdstip

23 oktober 2018

13.30u - 17.30u

Locatie Gent Holiday Inn Gent Expo
Prijs

199 EUR (excl btw)

315 EUR (excl btw)

30 EUR (excl btw)

Incl. documentatie (digitaal bezorgd), broodjesbuffet en koffie-frisdranken.

Incl. het 'Boekhoudzakboekje 2018', documentatie (digitaal bezorgd), broodjesbuffet en koffie-frisdranken.

Supplement voor een uitgeprinte versie van de documentatie

Attest

Orde van Vlaamse Balies

BIBF/IBR

IAB-B0458-2016/01

4 punten

3,5 uren

3,5 uren

Inschrijven | Boekhouden, balanslezen en jaarrekening ontcijferd - 23/10/2018

Kies hieronder welke sessie(s) u wenst te volgen:
Deelnemer
Extra deelnemer
Extra deelnemer 2
Bedrijf
Indien u een abonnement heeft, gelieve hier uw nummer in te geven.
Facturatie
Op dit e-mail adres sturen wij uw factuur door
Opmerking

Contact

klantendienst
Klantendienst
Klantenservice, Wolters Kluwer - MD Seminars

Heeft u vragen met betrekking tot uw inschrijving, factuur, ..., contacteer dan onze klantendienst.

info.mdseminars@wolterskluwer.com
015/45 34 30

Lees meer