Op dinsdag 3 en vrijdag 6 juli 2018 organiseert M&D Seminars de jaarlijkse Estate Planningsdagen in Groot-Bijgaarden en Gent. Tijdens deze tweedaagse wordt gefocust op een aantal nieuwigheden in het landschap van de vermogensplanning, waarbij deelnemers kunnen kiezen uit een aanbod van 4 sessies (2 op dinsdag 3 juli en 2 op vrijdag 6 juli 2018).

Burgerlijk recht

Fiscaal recht

Partners

Programma

Gebruik de filters om je locatie/tijdstip te kiezen. 

08:45 - 09:30
Onthaal | koffie en registratie ochtendsessies
09:30 - 12:45

Sessie 1 - Successieplanning over de generaties heen

3 juli 2018 - Groot-Bijgaarden

Meester Mark Delboo en meester Ariadne Van den Broeck

Sessie 3 - Successieplanning van Belgisch vastgoed

6 juli 2018 - Gent

Meester Wim Vermeulen
12:45 - 13:30
Middagpauze | broodjesbuffet en registratie namiddagsessies
13:30 - 17:00

Sessie 2 - Burgerlijke maatschap: Impact nieuwe vennootschapswetgeving en Vlabel

3 juli 2018 - Groot-Bijgaarden

Meester Jos Ruysseveldt

Sessie 4 - Fiscale successieplanning tussen partners via huwelijkscontract, schenking, testament, overeenkomst van aanwas, levensverzekeringsovereenkomst

6 juli 2018 - Gent

Prof. dr. Nicolas Geelhand de Merxem en meester Isabeau-Hélène Gotzen
17:15 - 17:30
Mogelijkheid tot vraagstelling

Sprekers

mark-delboo

Meester Mark Delboo

Advocaat-vennoot, Delboo

Mark behaalde zijn diploma van Licentiaat in de Rechten, magna cum laude, aan de Universiteit Gent en zijn aanvullend diploma Fiscaal Recht, cum laude, aan de Université Libre de Bruxelles. Hij heeft een uitgebreide ervaring in nationale en internationale vermogensplanning, gericht op aspecten van zowel fiscaal recht als burgerlijk recht. Hij is lid van het redactiecomité van het tijdschrift ‘Nieuwsbrief Successierechten’, auteur van vele artikels in de vakliteratuur en een veel gevraagd gastspreker.

ariadne-van-den-broeck

Meester Ariadne Van den Broeck

Advocaat, Delboo

Ariadne Van den Broeck is master in de rechten (UA 2011, grote onderscheiding) en werkt als advocaat bij DELBOO. Zij is gespecialiseerd in het familiaal vermogensrecht en begeleidt families bij de planning van hun vermogen. Ariadne werkte gedurende zes jaar aan het Rector Roger Dillemans Instituut Familiaal Vermogensrecht van de KU Leuven als onderzoeker bij het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek en verdedigt in juni haar proefschrift over kosteloze voordelen en de gelijkheid onder erfgenamen. Zij schreef een boek over de buitengerechtelijke bescherming van kwetsbare meerderjarigen en is auteur van diverse bijdragen in het domein van het familiaal vermogensrecht.

jos_ruysseveldt

Meester Jos Ruysseveldt

Advocaat-vennoot, Ruysseveldt

EDUCATIEVE ACHTERGROND
• Gegradueerde in de Fiscale Wetenschappen, Fiscale Hogeschool Brussel 1992
• Licentiaat in het Notariaat, Universiteit Gent 1984
• Licentiaat in de Rechten, Universiteit Gent 1983

PROFESSIONELE ERVARING
Door zijn gespecialiseerde opleiding en notariële ervaring (15 jaar) biedt Jos Ruysseveldt zijn diensten vanuit een praktische en concrete invalshoek. Verder levert hij regelmatig bijdragen in wetenschappelijke jaarboeken en tijdschriften en maakt hij deel uit van redactiecomités wat een garantie betekent voor een permanente marktkennis en een toegevoegde waarde aan uw doelstelling.

ACADEMISCHE ERVARING
Jos Ruysseveldt is professor aan de Fiscale Hogeschool te Brussel en het AMS, Universiteit Antwerpen.
Verder verleent hij medewerking aan diverse postuniversitaire opleidingen

wim_vermeulen

Meester Wim Vermeulen

Advocaat-vennoot, Cazimir

Wim Vermeulen is één van de specialisten vastgoed fiscaliteit in België, niet alleen voor investeringen en successieplanning in eigen land, maar ook voor aankopen en planning in het buitenland – en dat is vrij uniek in België. Hij is als advocaat verbonden aan de balie van Brussel.

Wim heeft een masterdiploma Handelsingenieur dat hij behaalde aan de KU Leuven en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is ook master in de Rechten (KU Leuven). Zijn moedertaal is Nederlands, maar hij staat u ook te woord in het Frans en Engels.

Wim is auteur van meerdere boeken, publiceert in fiscale tijdschriften en kranten en is een veelgevraagde gastspreker over vastgoed fiscaliteit en successieplanning van onroerend goed. Hij doceert 'Vastgoed fiscaliteit' in de Master in de Personal Financial Planning aan de Antwerp Management School en 'Aspecten van internationale onroerend goed fiscaliteit' aan de Fiscale Hogeschool.

isabeau-hélène-gotzen

Meester Isabeau-Hélène Gotzen

Advocaat, HCGB Advocaten

Isabeau-Hélène Gotzen (°1983) is Licentiate in de Rechten (VUB 2007), Master in de intellectuele eigendom (KUL 2008) en Advisor financial planning (AMS 2013). Zij startte haar carrière in de financiële sector alwaar zij de afdeling verantwoordelijk voor Estate en Wealth Planning mee uitbouwde. In deze periode breidde zij haar expertise uit in de successie- & financiële planning.

Na 9 jaar ervaring te hebben opgebouwd in de financiële sector gaf ze een wending aan haar professionele carrière door in 2017 als advocate ons kantoor en de Balie van Antwerpen te vervoegen.

Isabeau legt zich voornamelijk toe op de fiscale en civielrechtelijke successieplanning.

nicolas-geelhand-de-merxem-g

Prof. dr. Nicolas Geelhand de Merxem

Docent U.Antwerpen, Advocaat-vennoot HCGB Advocaten

Prof. dr. Nicolas Geelhand de Merxem (°1956) is licentiaat in de Rechten (UIA, 1981, onderscheiding). Hij is tevens licentiaat in het notariaat (VUB, 1984, onderscheiding) en doctor in de Rechten (UIA, 1993) op een rechtsvergelijkend proefschrift over het vertrouwensbeginsel in het huwelijksvermogensrecht  (Belangenafweging in het huwelijksvermogensrecht, Gent, Mys & Breesch, 1994, I, 953 p. en II, 844 p.).  Hij was werkzaam als assistent, vorser en doctor-assistent familiaal vermogensrecht  aan de UIA (1986-1995) onder de wetenschappelijke leiding van prof. em. Mieken Puelinckx-Coene.  Hij doceerde de vakken registratie- en successierechten aan de UGent (2000 en 2012) en doceert ze sinds 2013 aan de UA.  Hij is daarnaast gastprofessor aan de VUB/ULB in het Postgraduaat Estate Planning sinds 2007.  Hij was verbonden als kandidaat-notaris aan het notariskantoor Deckers, De Graeve, Sledsens & Van den Berg te Antwerpen (1995-2006) en als advocaat-vennoot aan het kantoor Greenille te Brussel (2007-2013). Hij is lid van de Vakgroep Fiscaal Recht van de Orde van Advocaten bij de Balie te Antwerpen en lid van de Antwerp Taks Association (ATA). In maart 2013 vervoegde hij Huber Crommen Muyshondt Geelhand Barbaix Advocaten.

Nicolas Geelhand is lid van het Comité voor Studie en Wetgeving van de Koninklijke Federatie voor het Belgisch Notariaat.  Hij is lid van de kernredactie van Tijdschrift voor Estate Planning en was lid van  de kernredactie van Erfenissen, schenkingen en testamenten. Artikelsgewijze commentaar met overzicht van rechtspraak en rechtsleer.

Nicolas is auteur van diverse boeken en van diverse bijdragen in boeken en artikelen in wetenschappelijke tijdschriften in de materies van het familiaal vermogensrecht, de schenkings- en successierechten en de civielrechtelijke en fiscale successieplanning. Hij treedt tot slot vaak op als spreker op congressen, studiedagen en seminaries in de voornoemde vakgebieden.

Praktische informatie

Tijdstip 3 juli 2018
6 juli 2018
09:30 - 17:30
Locaties

Groot-Bijgaarden

Gent

Waerboom

Holiday Inn Gent Expo

Prijs

€ 299 (excl. 21% btw) 

€ 199 (excl. 21% btw) 

 

Voor één Estate Planningsdag (2 sessies naar keuze), incl. documentatie (digitaal bezorgd), broodjesbuffet en koffie-frisdranken.


Voor elke bijkomende sessie naar keuze, incl. documentatie (digitaal bezorgd), broodjesbuffet en koffie-frisdranken.


 

Attest

Orde Vlaamse Balies

Nationale Kamer van Notarissen

IAB-B0458/2016-01

BIBF/IBR

FSMA

4 punten per sessie

3 uren per sessie (aangevraagd)

3,5 uren per sessie

3,5 uren per sessie

2 punten per sessie (sessies 1, 3 en 4) voor tussenpersonen bank en beleggingen 

Inschrijven

3 juli 2018 - Groot-Bijgaarden
6 juli 2018 - Gent
Deelnemer
Extra deelnemer
Bedrijf
Indien u een abonnement heeft, gelieve hier uw nummer in te geven.
Facturatie
De factuur wordt digitaal naar dit mailadres gestuurd
Opmerking

Contact

klantendienst

Klantendienst

Klantenservice, Wolters Kluwer - MD Seminars

Heeft u vragen met betrekking tot uw inschrijving, factuur, ..., contacteer dan onze klantendienst.

info.mdseminars@wolterskluwer.com
015/45 34 30

Download brochure

Download de brochure met het zomerprogramma van M&D Seminars. Hierin vindt u een handige overzichtstabel met alle opleidingen.