Ook dit najaar organiseert M&D Seminars een Webinar Day, waarop in totaal 3 online opleidingen worden gebracht in sessies van ongeveer twee uur.

Het thema van deze webinar day is “Ondernemingsrecht”

M&D Seminars verzamelt op 5 december 2018 drie experten uit het handels- en economisch recht. Zij focussen op actuele thema's binnen het ondernemingsrecht.

Meester Bart Volders kijkt naar de impact van de Brexit. U krijgt een overzicht van beschermingsmechanismen die contractpartijen in hun overeenkomsten kunnen toevoegen teneinde de gevolgen van een (harde) Brexit tegen te gaan.

Contracten moeten niet alleen waterdicht zijn als we aan de Brexit denken. ICT-contracten verdienen extra aandacht. Meester Stefan Van Camp maakt een praktijkgerichte analyse van alle aandachtspunten bij ICT contracten.

Meester Karel Bourgeois geeft een overzicht vanuit het Belgisch en Europees perspectief over actuele thema’s inzake mededinging: enerzijds verticale overeenkomsten (o.a. franchiseovereenkomsten) en anderzijds communicatie tussen concurrenten (kartelvorming).

Kortom: dankzij de Webinar Day is uw kantoor op minder dan één dag tijd weer helemaal mee met het handels- en economisch recht.

Sprekers

karel-bourgeois
Meester Karel Bourgeois
Advocaat, Allen & Overy

Karel Bourgeois is een advocaat in het kantoor van Allen & Overy (België), LLP. Zijn praktijk richt zich zowel op het EU- en het Belgische mededingingsrecht alsook staatssteun.

Karel Bourgeois is de auteur van een aantal juridische publicaties op het gebied van Belgisch en EU-mededingingsrecht.

Lees meer
bart-volders
Meester Bart Volders
Advocaat-vennoot , Arcas Law

Bart Volders is partner van ARCAS Advocaten. Hij is advocaat aan de balies te Brussel en Antwerpen. Tot eind 2015 was Bart partner in de praktijkgroep Litigation & Arbitration van het kantoor Stibbe. Alvorens toe te treden tot het kantoor Stibbe was Bart verbonden aan het kantoor Linklaters LLP te Brussel.

Bart is licentiaat (2002) en doctor in de rechten (2007). Hij doceerde van 2008 tot 2010 als deeltijds docent het basisvak internationaal privaatrecht en enkele aanverwante keuzevakken aan de Universiteit Antwerpen. Hij was bovendien gastdocent internationaal privaatrecht en internationaal arbitragerecht aan de Universiteiten van Toulouse (Frankrijk) en Bujumbura (Burundi). 

Bart wordt aanbevolen in Chambers Europe 2015 en Chambers Global 2015 op de domeinen van de internationale geschillenvoering, het arbitragerecht en het internationaal publiekrecht (immuniteit van rechtsmacht en executie).

Bart is auteur van drie boeken en enkele tientallen bijdragen gepubliceerd in allerhande binnen- en buitenlandse wetenschappelijke tijdschriften en verzamelwerken. Hij wordt veelvuldig gevraagd om als spreker uiteenzettingen te geven over allerhande onderwerpen die de internationale geschillenvoering aanbelangen. Bart is redactielid van het tijdschrift Rechtspraak Antwerpen Brussel Gent (RABG) voor het deelvolume internationaal privaatrecht.

Lees meer
stefan-van-camp
Meester Stefan Van Camp
Advocaat, time.lex

Stefan Van Camp is gespecialiseerd in ICT-contracten (software, hardware, diensten, licenties, distributie), e-commerce, internetrecht en intellectuele eigendomsrechten.

Daarnaast heeft hij een zeer ruime ervaring in commerciële contracten en geschillen, handelspraktijken, distributierecht en vennootschapsrecht.

Stefan vervoegde time.lex in 2010. Daarvóór was hij advocaat in de internationale advocatenkantoren Eversheds (2004-2010) en DLA Piper (2000-2004) in Brussel en in het Verenigd Koninkrijk, en in het Antwerpse advocatenkantoor Buntinx Gunzburg Schaerlaekens (1994-1996). Hij leidde een eigen advocatenkantoor in Antwerpen (1986-1994), en werkte ook als legal consultant bij PwC en KPMG (1997-1999).

Lees meer

Programma

09.30u - 11.30u: Mededingingsrecht: actuele thema's – Meester Karel Bourgeois
12.30u - 14.30u: De Brexit en uw contractclausules: actuele knelpunten - Meester Bart Volders
15.30u - 17.30u: Aandachtspunten bij ICT-contracten - Meester Stefan Van Camp

Praktische informatie

Tijdstip

5 december 2018

 
Locatie Webinar U volgt de opleiding op een locatie naar keuze (zoals thuis of op kantoor), waardoor u tijd en verplaatsingskosten uitspaart.
Prijs

289 EUR (excl btw)

Incl. documentatie (digitaal bezorgd)

Voor het eerste webinar betaalt u €115, voor een tweede webinar betaalt u €99, vanaf een derde webinar bedraagt de prijs €75.

Attest

Orde van Vlaamse Balies

IAB-0458/2016-01

BIBF

2 punten / webinar

1,5 uren / webinar

2 uren / webinar

Inschrijven

U zal worden doorverwezen naar de Opleidingen site van Wolters Kluwer. Hier kan u zich verder inschrijven.

Contact

klantendienst
Klantendienst
Klantenservice, Wolters Kluwer - MD Seminars

Heeft u vragen met betrekking tot uw inschrijving, factuur, ..., contacteer dan onze klantendienst.

info.mdseminars@wolterskluwer.com
015/45 34 30

Lees meer