Vandaag de dag leven we meer en meer samen met buren. We wonen steeds dichter op mekaar. Burenrelaties worden intenser en meer divers. Het is dus noodzakelijk dat burenrelaties op een duidelijke manier worden geregeld, wat geschillen of burenhinder moet voorkomen.

 

De doctrine vindt haar oorsprong in de Cassatiearresten.

Maar bij de hervorming van het goederenrecht krijgen burenrelaties een prominente plek. De Wet tot hervorming van het goederenrecht is ondertussen een feit. In deze wet is een afzonderlijke titel over burenrelaties opgenomen, waarin de regels over burenhinder, de gemene afsluiting en de erfdienstbaarheden zijn opgenomen en worden vereenvoudigd.

 

Tijdens dit webinar zal de spreker de impact van het nieuw goederenrecht bij burenhinder behandelen en daarnaast zal hij tevens een aantal praktische cases toelichten

Programma

2 uur

Volgende items komen aan bod:

 

programma in voorbereiding       

 

Sprekers

bart-van-baeveghem
Meester Bart Van Baeveghem
Advocaat - vennoot, Advocatenkantoor Suy & Van Baeveghem -De Boeck (Netwerk Synergylaw)

Als advocaat gespecialiseerd in vastgoedrecht in de ruime zin. Horen daarbij: contractenrecht (koop-huur-vastgoedmakelaarsovereenkomsten), maar ook stedenbouwrecht en goederenrecht (o.a. problematieken van erfdienstbaarheden).

 

Deeltijds verbonden aan de Rechtsfaculteit van de Universiteit Gent als (praktijk)assistent goederenrecht (sinds 2003)

 

Publiceert in diverse juridische tijdschriften, voornamelijk met betrekking tot contracten van vastgoedbemiddeling.

 

Co-auteur van diverse juridische uitgaven, waaronder het geannoteerd Burgerlijk Wetboek van Die Keure en de Uitgave Wet en Duiding Huur (Larcier) en Wet en Duiding Erfdienstbaarheden (Larcier) en Wet en Duiding Vastgoed (Larcier).

 

Regelmatige spreker op diverse juridische lezingen en studiedagen (o.a. voor CIB-Vlaanderen, VIVO, ESCALA) en docent in de opleiding Vastgoedmakelaar bij Opleidingscentrum Syntra Asse.

Lees meer

Praktische informatie

Uitgezonden op  19 mei 2020  
Locatie Webinar U volgt de opleiding op een locatie naar keuze (zoals thuis of op kantoor), waardoor u tijd en verplaatsingskosten uitspaart.
Prijs

115 EUR (excl btw)

 

Attest

Orde van Vlaamse Balies

Instituut voor bedrijfsjuristen 

Beroepsinstituut van vastgoedmakelaars 

 

2 punten

 

2 punten (gelieve IBJlidnummer mee te geven bij de inschrijving)

 

2 uren 

 

Extra

On demand webinar

een on demand webinar kan tot twee maand na aankoop bekeken worden. U vindt uw aangekochte webinars terug via ‘Mijn webinars'

Inschrijven