Op 10 januari 2019 is de Wet van 21 december 2018 in werking getreden betreffende onderhoudsbijdragen ten aanzien van kinderen. Intussen deed deze nieuwe wet zich al grondig voelen in de dagelijkse praktijk.

De wijzigingen die werden ingevoerd situeren zich op 3 gebieden.  Ten eerste dient in alle overeenkomsten inzake onderhoudsbijdragen voor kinderen verplicht een motivatie van het bedrag van de onderhoudsbijdrage worden opgenomen. Daarnaast dient er ook te worden voorzien in een verduidelijking en indicatieve oplijsting van de categorie buitengewone kosten. Tot slot worden ook een aantal clausules voortaan verplicht op te nemen in de overeenkomsten.

De spreker brengt u volledig up to date in deze materie.

Programma

12:30 - 13:30 Registratie van de deelnemers | broodjesbuffet voorzien

13:30 - 17:15 

Programma in voorbereiding

17:15 - 17:30

Mogelijkheid tot vraagstelling

Sprekers

hilde-vanbockrijckjpg
Meester Hilde Vanbockrijck
Advocaat, Docent postgraduaat bemiddeling KU Leuven

Hilde Vanbockrijck studeerde rechten aan de K.U.Leuven en behaalde navolgend het postgraduaat notariaat.

Zij was werkzaam als deeltijds assistente aan het Instituut voor Personen-en Familierecht aan de KU LEUVEN, en doceert heden aan deze universiteit de vakken huwelijksvermogensrecht, vermogensverdeling na (echt)scheiding en erfrecht in het postgraduaat Familiale Bemiddeling.

Hilde is verbonden aan de balies te Limburg en Leuven. Zij is tevens een veelgevraagd spreker op diverse studiedagen en seminaries in de materies van familierecht en familiaal vermogensrecht, en is auteur van diverse publicaties in deze materies.

Lees meer

Praktische informatie

Tijdstip

10 oktober 2019

13.30u - 17.30u
Locatie

Leuven

Faculty Club

Prijs

205 EUR (excl btw)

30 EUR (excl btw)

Incl. documentatie (digitaal bezorgd), broodjesbuffet en koffie-frisdranken.

Supplement voor een uitgeprinte versie van de documentatie

Attest

Orde van Vlaamse Balies

Nationale Kamer van Notarissen 

BIBF

IAB

IBR

 

4 punten

3 uren (in aanvraag)

3,5 uren

3.5 uren

3.5 uren 

 

Gerelateerde boeken

de-erfwet-van-31-juli-2017
De erfwet van 31 juli 2017 - een algemeen overzicht met modellen voor de praktijk - 2018
Die Keure

De wet van 31 juli 2017 heeft de beginselen van het erf- en giftenrecht, die sinds meer dan twee eeuwen in de notariële praktijk gangbaar waren, grondig gewijzigd. Dit zal een aanpassing vragen voor de notarissen en van iedereen die in aanraking komt met het erfrecht. Aan het notariaat wordt daarbij de cruciale rol toebedeeld de nieuwe beginselen in de praktijk om te zetten.

Em. Prof. Christian De Wulf schreef een volledige handleiding bij de Erfwet 2017. U krijgt in dit boek

  • een bespreking van de nieuwe wet
  • theoretische beschouwingen en praktische bedenkingen en wenken
  • eenvoudige en bruikbare modellen

Het geheel werd binnen de redactie van het Tijdschrift voor Notarissen getoetst aan de notariële praktijk. Hierdoor is het boek een eerste duidelijke en vooral praktijkgerichte leidraad voor de nieuwe wet. Bovendien werd de publicatie aangevuld met De reparatiewet van 22 juli 2018 met betrekking tot het erf- en giftenrecht.

Lees meer
familiaal-vermogensrecht-in-essentie-2018
Familiaal vermogensrecht in essentie 2018
Intersentia

Deze nieuwe editie van het boek wijdt de lezer in de technische materie van het familiaal vermogensrecht met een bespreking van de basisprincipes, onder andere van het nieuwe erfrecht. Het boek vormt daarom een uitgelezen introductie voor wie vertrouwd wil raken met de elementaire regels van het Belgische familiaal vermogensrecht.

Lees meer
nieuw-erfrecht-en-nieuw-huwelijksvermogensrecht-wet-31-juli-2017-en-wet-22-juli-2018
Nieuw erfrecht en nieuw huwelijksvermogensrecht wet 31 juli 2017 en wet 22 juli 2018 – 2018
Wolters Kluwer
  • Dit boek bevat een bespreking van het nieuwe erfrecht (Wet 31 juli 2017) en het nieuwe huwelijksvermogensrecht (Wet 22 juli 2018). De reparatie van de wet 31 juli 2017 door de wet 22 juli 2018 wordt meteen geïntegreerd in de bespreking van de hervorming van het erfrecht, zodat de gebruiker onmiddellijk een actueel beeld krijgt van beide hervormingen.
  • De gebruiker vindt in dit boek de relevante parlementaire voorbereiding die heel interessant is voor de toepassing eninterpretatie van de nieuwe regels van het erfrecht en het huwelijksvermogensrecht.
  • Ten slotte volgt een concordantietabel waaruit duidelijk blijkt welke wijzigingen werden aangebracht door de wet 31 juli 2017 en de wet 22 juli 2018.
Lees meer
familierecht-en-familiaal-vermogensrecht-rabg-2017-4
Familie-en familiaal vermogensrecht 2018
Larcier

RABG 2018/13 bevat recente geannoteerde rechtspraak over diverse items FAMILIE- en FAMILIAAL VERMOGENSRECHT: EOT; Vereffening-verdeling: de sanctie inzake het laattijdig aanleveren van bewijsstukken,...

Lees meer

Inschrijven | Onderhoudsbijdragen voor kinderen - 10/10/2019

Contact

klantendienst
Klantendienst
Klantenservice, Wolters Kluwer - MD Seminars

Heeft u vragen met betrekking tot uw inschrijving, factuur, ..., contacteer dan onze klantendienst.

info.mdseminars@wolterskluwer.com
09/224 31 46

Lees meer