De huidige praktijk inzake share purchase agreements staat onder steeds grotere invloed van buitenlandse praktijken en rechtstelsels en wordt daardoor ook steeds complexer. Deze invloed moet echter steeds worden geïnterpreteerd in het licht van het Belgische gemeen recht. Het is voor de koper en verkoper van aandelen immers van belang om zich bewust te zijn van hun gemeenrechtelijke rechten en plichten.

Tijdens deze studienamiddag wordt zowel de totstandkoming als de inhoud van een dergelijke koop-verkoopovereenkomst onderzocht aan de hand van de gemeenrechtelijke verplichtingen die bestaan voor de koper en de verkoper van aandelen. De materie bevindt zich op het snijvlak tussen het vennootschapsrecht en het gemeen aansprakelijkheids-, verbintenissen- en koop-verkooprecht.

Elke deelnemer aan deze studienamiddag krijgt als documentatie het praktijkgerichte boek ‘Gemeenrechtelijke beschermingsmechanismen bij de koop-verkoop van aandelen’, waarbij de spreker auteur is van het betreffende boek.

Sprekers

Dr. Koen Reniers

Onderzoeksgroep Onderneming & recht, Universiteit Antwerpen

Koen Reniers studeerde in 2011 af als master in de rechten aan de Universiteit Gent met grote onderscheiding. Daarnaast behaalde hij in 2007 aan dezelfde universiteit een bachelordiploma in de ingenieurswetenschappen.
Daarna was hij werkzaam als mandaatassistent vennootschapsrecht en financieel recht aan de Universiteit Antwerpen. In 2017 promoveerde hij aan deze universiteit tot doctor in de rechten onder het promotorschap van Prof. Dr. Herman Braeckmans met het proefschrift Gemeenrechtelijke beschermingsmechanismen bij de koop-verkoop van aandelen. Hij is momenteel werkzaam als adjunct-auditeur bij het Rekenhof en is als wetenschappelijk medewerker verbonden aan de onderzoeksgroep Onderneming & Recht van de Faculteit Rechten van de Universiteit Antwerpen.

Programma

12:45 - 13:30
Registratie van de deelnemers | broodjesbuffet voorzien
13:30 - 17:00

Uiteenzetting: Gemeenrechtelijke beschermingsmechanismen bij de koop-verkoop van aandelen

17:00 - 17:30
Mogelijkheid tot vraagstelling

Gerelateerde boeken

wetboek-vennootschappen-en-verenigingen-2017-2018

Wetboek Vennootschappen en Verenigingen 2017-2018

Wolters Kluwer

Dit Wetboek Vennootschappen en Verenigingen is de klassieker waar u naar op zoek bent. Alle wetten die van tel zijn voor de vennootschapsjurist werden er in opgenomen, zowel in het Nederlands als in het Frans. Zo bevat dit boek niet alleen de vennootschapswet, maar ook de essentiële uitvoeringsbepalingen en begeleidende wetteksten die voor de rechtspraktijk van belang zijn.

ik-verkoop-mijn-bedrijf

Ik verkoop mijn bedrijf. Wat nu? 2016

Intersentia

De verkoop van een bedrijf is een complex gebeuren en vereist heel wat voorbereiding en inspanningen om succesvol te verlopen. Zeven auteurs gaan elk vanuit hun eigen expertise en ervaringen nader in op de verkoop van een bedrijf. 

share-purchase-agreements-2016

Share Purchase Agreements 2016

Intersentia

This book analyses share purchase agreements governed by Belgian law used for company acquisitions, whereby a purchaser acquires control over a Belgian target company through the acquisition of a controlling shareholding.

vennootschapsrecht-geannoteerd-2017

Vennootschapsrecht geannoteerd 2017

Die Keure

Deze uitgave bevat het wetboek en de meest courante wetteksten waarmee vennootschapsjuristen geconfronteerd worden. De basisteksten inzake verenigingen, boekhoudrecht en financieel vennootschapsrecht zijn dus ook opgenomen. Het handige trefwoordenregister maakt van dit wetboek een praktisch werkinstrument.

contractuele-clausules-koop-aandelen

Koop – Aandelen 2016

Intersentia

Koop – Aandelen bundelt talrijke contractuele bedingen en reikt zo de nodige bouwstenen aan om een koopcontract op adequate en correcte wijze op te stellen, te redigeren en te interpreteren.

gemeenrechtelijke-beschermingsmechanismen-bij-de-koop-verkoop-van-aandelen

Gemeenrechtelijke beschermingsmechanismen bij de koop-verkoop van aandelen

Intersentia

Dit boek bespreekt de rechten en plichten van de koper en de verkoper van aandelen op naam. Zowel de totstandkoming als de inhoud van een dergelijke koop-verkoopovereenkomst wordt onderzocht. De materie bevindt zich op het snijvlak tussen het vennootschapsrecht en het gemeen aansprakelijkheids-, verbintenissen- en koop-verkooprecht.

Praktische informatie

Tijdstip 7 juni 2018 13.30u - 17.00u
Locatie Sint-Niklaas Hotel Serwir
Prijs

335 EUR (excl btw)

Incl. het boek ‘Gemeenrechtelijke beschermingsmechanismen bij de koop-verkoop van aandelen', documentatie (digitaal bezorgd), broodjesbuffet en koffie-frisdranken.

Attest

Orde van Vlaamse Balies

 

BIBF/IBR

IAB-B0458/2016-01

 

3 punten

3,5 uren

3,5 uren

Inschrijven | Gemeenrechtelijke beschermingsmechanismen bij de koop-verkoop van aandelen - 07/06/2018

Deelnemer
Extra deelnemer
Extra deelnemer 2
Bedrijf
Indien u een abonnement heeft, gelieve hier uw nummer in te geven.
Facturatie
Op dit e-mail adres sturen wij uw factuur door
Opmerking

Contact

klantendienst

Klantendienst

Klantenservice, Wolters Kluwer - MD Seminars

Heeft u vragen met betrekking tot uw inschrijving, factuur, ..., contacteer dan onze klantendienst.

info.mdseminars@wolterskluwer.com
015/45 34 30