De hervorming van het erfrecht en van het huwelijksvermogensrecht hebben ook een impact op de echtscheiding door onderlinge toestemming. Tijdens deze opleiding wordt daarom op een praktijkgerichte wijze gewezen op de nieuwigheden en, waar opportuun, aangevuld met een aantal modellen ten behoeve van de practicus. Naast de vermelde hervormingen is het ook wenselijk stil te staan bij de impact van de Potpourri V (6 juli 2017), het belang van de Cassatie-rechtspraak inzake gekwalificeerde en gewone benadeling, onverdeeldheid (toepassingsbied van art. 815 BW)…

Tot slot gaat de aandacht ook naar de procedurele wijzigingen ingevoerd door de wet van 25 mei 2018. De EOT-procedure wordt o.a. een volledig schriftelijke procedure.

Sprekers

steven_brouwers
Meester Steven Brouwers
Advocaat-bemiddelaar in familiezaken, Docent UAntwerpen PAO bemiddeling

Steven Brouwers is doctor in de rechten (VUB, 1970) en licentiaat in het Economisch Recht (VUB, 1971).
Hij is advocaat aan de balie van Antwerpen sinds 1970 en specialiseerde zich in het familie- en gezinsrecht. Van 1979 tot 2004 was hij plaatsvervangend vrederechter van 9de Kanton Antwerpen (Borgerhout). Sinds 1998 is hij erkend advocaat-bemiddelaar in familiezaken. Hij was voorzitter van de Commissie familiale bemiddeling in de Federale Bemiddelingscommissie. 
Op het vlak van het onderwijs begon hij in 1996 als assistent Personenrecht VUB, vanaf 2006 als praktijklector en van 2008 tot 2013 als onderwijsprofessor voor het keuzevak Geschillenbeslechting. Sinds 2003 is hij docent aan de Universiteit Antwerpen postacademische opleiding Bemiddeling. Hij is directeur van de Stageschool van de balies Antwerpen-Turnhout-Mechelen waarin hij tevens lesgever familierecht is.

Lees meer

Programma

12:30 - 13:30
Registratie van de deelnemers | broodjesbuffet voorzien
13:30 - 17:15

EOT: de vermogensrechtelijke overeenkomst

17:15 - 17:30
Mogelijkheid tot vraagstelling

Partners

Gerelateerde boeken

familiaal-vermogensrecht-in-essentie
Familiaal vermogensrecht in essentie 2017
Intersentia

Het Belgische familiaal vermogensrecht is een relatief complexe en technische materie, die momenteel volop in hervorming is. 

Dit boek wijdt de lezer in deze technische materie in met een bespreking van de basisprincipes, onder andere van het nieuwe erfrecht.

Het vormt daarom een uitgelezen introductie voor wie vertrouwd wil raken met de elementaire regels van het nieuwe Belgische familiaal vermogensrecht. Het voetnotenapparaat is bewust beknopt gehouden. Een algemene bibliografie en beperkte bibliografieën bij aanvang van ieder hoofdstuk verwijzen de geïnteresseerde lezer door naar de meer gespecialiseerde literatuur.

Een omstandige toelichting en diepgaandere bespreking van het familiaal vermogensrecht is te vinden in het boek Handboek Familiaal vermogensrecht van dezelfde auteur, waarvan binnenkort een tweede, volledig herwerkte editie verschijnt met een omstandige bespreking van de regels van het nieuwe erfrecht.

Lees meer

Praktische informatie

Tijdstip

22 november 2018

13.30u - 17.30u

Locatie Kontich De Jachthoorn
Prijs

210 EUR (excl btw)

265 EUR (excl btw)

30 EUR (excl btw)

Incl. documentatie (digitaal bezorgd), broodjesbuffet en koffie-frisdranken.

Incl. het boek 'Familiaal vermogensrecht in essentie - 2017', documentatie (digitaal bezorgd), broodjesbuffet en koffie-frisdranken.

Supplement voor een uitgeprinte versie van de documentatie

Attest

Orde Vlaamse Balies

Nationale Kamer van Notarissen

BIBF/IBR

IAB-B0458-2016/01

4 punten

3 uren (aangevraagd)

3,5 uren

3,5 uren

Attest

IGO 

Deze opleiding is door het IGO erkend voor beroepsmagistraten, gerechtelijke stagiairs en personeelsleden van de rechterlijke orde.
OPGELET: Personen van de rechterlijke organisatie die zich inschrijven maar niet effectief aanwezig zijn, moeten zelf de inschrijvingskosten betalen!
Vervanging door een collega is toegestaan.

Inschrijven | EOT: de vermogensrechtelijke overeenkomst - 22/11/2018

Kies hieronder welke sessie(s) u wenst te volgen:
Deelnemer
Extra deelnemer
Extra deelnemer 2
Bedrijf
Indien u een abonnement heeft, gelieve hier uw nummer in te geven.
Facturatie
Op dit e-mail adres sturen wij uw factuur door
Opmerking

Contact

klantendienst
Klantendienst
Klantenservice, Wolters Kluwer - MD Seminars

Heeft u vragen met betrekking tot uw inschrijving, factuur, ..., contacteer dan onze klantendienst.

info.mdseminars@wolterskluwer.com
015/45 34 30

Lees meer