Het verkeersrecht is een rechtsgebied dat altijd in ontwikkeling is.

Tijdens deze webinar krijgt u een overzicht van belangrijke aspecten van het verkeersaansprakelijkheidsrecht en het verzekeringsrecht, toegelicht aan de hand van recente wetgeving en rechtspraak (focus op arresten van het Grondwettelijk Hof, Hof van Cassatie, Europees Hof van Justitie en Benelux Gerechtshof).

Daarnaast zal onder meer aandacht worden geschonken aan het recent fenomeen van de e-bikes en de meest recente knelpunten in het kader van artikel 19bis-11 § 2 WAM en artikel 29bis WAM.

Programma

2 uur 

Overzicht relevante en recente rechtspraak van o.m.:

  • Grondwettelijk hof
  • Hof van Cassatie
  • Europees Hof van Justitie
  • Benelux Gerechtshof

In functie van de actualiteit zullen concrete punten aan het programma toegevoegd worden

Sprekers

stephane_vereecken
Meester Stephane Vereecken
Advocaat-vennoot Charlier advocaten, medewerker Centrum voor Verbintenissenrecht UGent

Stephane Vereecken behaalde zijn diploma licentiaat in de rechten aan de UGent in 2001, met bijkomend getuigschrift opleidingsonderdeel Medisch Recht. In 2006 behaalde hij het diploma Master Business Law UA. Sinds 2001 is hij actief als advocaat – hij is stichtend vennoot van CHARLIER ADVOCATEN, een nichekantoor aansprakelijkheids en contractenrecht met afdelingen te Mechelen, Gent en Ninove. Daarnaast verleent hij bijstand in het kader van arbitrage of zetelt hij als arbiter. Tevens is hij praktijkassistent vakgroep burgerlijk recht UGent (sinds 2002), auteur van verschillende publicaties, bestuurslid van diverse redacties (RABG, Wet en Duiding, Wetboeken die Keure,…) en medewerker Centrum voor Verbintenissenrecht.

Lees meer

Praktische informatie

Tijdstip uitgezonden op 1 oktober 2019  
Locatie Webinar U volgt de opleiding op een locatie naar keuze (zoals thuis of op kantoor), waardoor u tijd en verplaatsingskosten uitspaart.
Prijs

115 EUR (excl btw)

 

Attest

Orde van Vlaamse Balies

BIBF/IBR

IAB-0580/2019-01

IBJ

2 punten

2 uren

1,5 uren

2 punten (aangevraagd)

  On demand webinar

U kan dit webinar aankopen en bekijken wanneer u wenst. U vindt uw aangekochte webinars terug via 'Mijn webinars'. 

Inschrijven