Bespreking van het arrest van het Arbeidshof van Brussel van 20 februari 2018 -  een kankerpatiënt, die na een langdurig genezingsproces terug aan de slag wil, kan niet zomaar de laan uit gestuurd worden. Het Arbeidshof besluit dat er sprake is van discriminatie - op grond van een handicap - en veroordeelt de ex-werkgever tot schadevergoeding.

"De vervanging van een langdurig zieke werknemer wordt, in het licht van dit arrest, een delicate aangelegenheid. Indien de vervanger wordt aangeworven met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde duur, zoals in dit geval, dan wordt de werkgever door dit arrest zo goed als verplicht om twee werknemers in dienst te houden voor één job of te kiezen voor het ontslag van de vervanger. Uiteraard is daar wel een mouw aan te passen: in plaats van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde duur kan de vervanger ook aangeworven worden met een vervangingsovereenkomst of via een interim-bureau."

Volledig artikel en bron: Peeters Law

Lees ook het artikel op LegalNews.be met de link naar de tekst van het arrest.

 

Gerelateerde opleiding

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren wij de studienamiddag "Actualia Ontslagrecht" met Mr. Bart Vanschoebeke en Mr. Ann Witters (Claeys & Engels).

Deze studienamiddagen gaan dit jaar door op 15.05.2018 in Sint-Niklaas en op 19.06.2018 in Leuven.