Het nieuwe vennootschapsrecht

Een nieuwe vennootschap oprichten zal - vermoedelijk vanaf mei 2019 - onder de nieuwe bepalingen moeten gebeuren. Bestaande
vennootschappen zullen zich ook aan de nieuwe regels moeten aanpassen en hebben hiervoor tijd tot 1 januari 2020 – vanaf die datum zullen de nieuwe bepalingen van toepassing worden op alle bestaande vennootschappen.

Ook in 2019 staan deze ingrijpende hervormingen op ons programma. M&D Seminars blijft u informeren tijdens 2019. 

Onze experten

Bernard Tilleman

Prof. dr. Bernard Tilleman

Decaan rechtsfaculteit KULeuven, Gewoon hoogleraar KULeuven

Bernard Tilleman (°1965) is Gewoon Hoogleraar aan de KULeuven. Hij is codirecteur van de onderzoeksalliantie Contract & Vermogen en leidt het Centrum voor Rechtsmethodiek.

Hij studeerde rechten te Leuven (Magna cum laude, Leuven 1988), Harvard (1989) en te Hamburg (Max Planck Institute für ausländisches und internationales Privatrecht in het kader van Sonderprogramm für ausländische Juristen DAAD (1990). Hij was werkzaam op het secretariaat van de Ministerraad op het kabinet van de premier (1990-1991) en te Brussel op het advocatenkantoor Cleary-Gottlieb (1991-1993). Hij werd toegelaten tot de balie van New York in 1991. Als Aspirant van het Nationaal Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek behaalde hij een doctoraat rond bestuur van vennootschappen (Leuven 1996) dat bekroond werd met de Van Dievoet prijs.

Sinds 1996 werd hij belast met een leeropdracht in het inleiding tot het recht, contracten- en vennootschapsrecht op de campus Kortrijk, Brussel (Gespecialiseerde Aanvullende Studie Vennootschapsrecht KUB-KU Leuven) en te Leuven. Hij was gastprofessor aan de rechtsfaculteiten van Lille II (Introduction au droit belge(1998-2003), Université de Liège (ULG (Grondig contractenrecht (1999-2003) en aan de Radboudt Universiteit te Nijmegen (TPR Wisselleerstoel 2000).

Bernard Tilleman publiceerde verschillende boeken en artikelen in het domein van het vennootschaps- en het contractenrecht (zie Research cv (VLIR Format)).

Hij was tevens voorzitter van de Nederlandstalige benoemingscommissie van het notariaat (2004-2008) en van één van de examencommissies beroepsbekwaamheid van het Instituut der Accountants en Belastingsconsulenten, lid van de Juridische Commissie van het Instituut der Bedrijfsrevisoren.

Bernard Tilleman in sinds 2012 decaan van de faculteit Rechtsgeleerdheid.

emmanuel-leroux

Meester Emmanuel Leroux

Advocaat-vennoot, Laga

Emmanuel is a member of the Corporate-M&A department.

He focuses on general corporate law advisory, family businesses, capital markets transactions, M&A, and corporate litigation. He also has a particular expertise in corporate governance.

Emmanuel is a regular lecturer at academic and commercial seminars and published several articles on corporate law and corporate governance.

prof-dr-philippe-ernst

Meester Philippe Ernst

advocaat te Antwerpen, Docent UAntwerpen

Legal advice and assistance to local and international clients, ranging from large multinationals and listed companies to SME's and non-profit associations. Managing M&A transactions, corporate restructuring processes and PPP projects. Advising on corporate law, financial law, contracts, real estate ...

brecht-lambrecht

Meester Brecht Lambrecht

Advocaat-vennoot Storme, Leroy, Van Parys, Praktijkassistent UGent

Geboren te Kortrijk op 06/07/1979
Licentiaat in de rechten 2002 UGent
Master na Master in Business Planning 2003 (Vlekho Business School – HUBrussel)
Aggregaat Lerarenopleiding in de Rechten (AILO) 2006 UGent

BEROEPSACTIVITEIT
Advocaat vanaf 1 oktober 2003 – sinds 11 september 2012 aan de balie te Gent (voorheen balie te Dendermonde)
Praktijkassistent UGent vakgroep economisch recht sinds 2012

rik-galle

Meester Rik Galle

Advocaat-counsel, Laga

Rik is a member of Laga’s the corporate M&A department.

He specialises in corporate law, corporate reorganisation, M&A and capital markets.

Rik currently heads a Chinese desk within the firm.

bart-bellen-2

Meester Bart Bellen

Advocaat-vennoot, contrast Law

Bart Bellen is een vennoot van contrast. Hij is gespecialiseerd in het vennootschapsrecht en adviseert over ondernemingsrecht in het algemeen.

Bart Bellen vertegenwoordigt binnenlandse en internationale bedrijven bij corporate en commerciële transacties en geschillen. Hij behandelt grensoverschrijdende M&A transacties, multi-jurisdictionele bedrijfsherstructureringen en geschillen.

ine-schockaert

Meester Ine Schockaert

Senior associate, contrast Law

Ine Schockaert is senior associate bij contrast.

Ine Schockaert specialiseert zich in het vennootschapsrecht en staat bedrijven bij in commerciële aangelegenheden. Zij heeft in het bijzonder ervaring met grensoverschrijdende M&A transacties en bedrijfsherstructureringen.

Download folder

Een interessante brochure met het volledige aanbod in nieuw vennootschapsrecht. Geef hieronder uw e-mailadres op en download gratis de informatiebrochure.