10e succes op rij voor de Dag van de Projectmanager!

Onder een stralende en warme voorjaarszon zakten op 8 juni 2018 niet minder dan 257 projectmanagers af naar Technopolis in Mechelen voor de 10e editie van de Dag van de Projectmanager.

Bernard Dewamme, mental coach van onder andere Olympisch kampioene Namfi Thiam, was de geknipte openingsspreker van het congres. Hoe blijf je als projectmanager veerkrachtig in deze VUCA wereld? Hoe scoor je op de 4 assen van IQ (intelligentie), EQ (emoties), FQ (fitheid) en SQ (het waarom) en waarom is het zo belangrijk om deze 4 assen in evenwicht te hebben? Veel stof tot nadenken en een echte eye-opener.

Nadien gingen onze deelnemers voor de rest van de dag aan het werk in verschillende workshops. Een greep uit de sessies: Digitale tools voor projectmanagers, Het verantwoordelijkheidsproces, Een effectief en gelukkig projectteam dankzij Sociocratie, Earned Value Management, Portfoliobeheer in complexe omgevingen, Professionaliseer uw projectaanpak, …

Op het einde nam Greg Broekmans van Golazo ons mee achter de schermen van de AG Antwerp 10 Miles. Wat doet een event- en projectmanager in aanloop naar en tijdens zo’n massa-volkstoeloop? Hoe kun je als projectmanager de balans houden tussen de punctuele uitvoerder en de creatieve chaoot? Want een creatieve chaoot durft al wel eens de rugnummers vergeten tijdens een drukbezochte loopwedstrijd.

De volgende dag van de Projectmanager zal plaatsvinden op 5 juni 2019.
Mis deze afspraak niet en blokkeer de datum alvast in uw agenda.

Enkele enthousiaste deelnemers aan het woord

“Uitgebreid aanbod voor de break-out sessies, zeker aangepast aan de evolutie van Agile, Scrum, devops.   Ook persoonlijke vaardigheden kwamen ook ruim aan bod wat het verschil maakt voor een goede PM.  De plenaire sessies waren leuk om horen.”

Lea Ceulemans , Hoofd ICT/PMO , De Lijn

“Het zijn niet alleen de sessies, waar de één al interessanter is dan de andere, maar ook het verkrijgen en geven van info aan mede PM'ers maken het geheel compleet.”

Peter Haeghebaert , Domeinmanager , ACV

“Dag van de Projectmanager was fascinerend om de kennis nog verder aan te scherpen.  De workshops en zeker ook de deelnemers hebben me vooral veel bijgebracht.  Mooie locatie en zoals het een goede projectmanager beaamd een goede organisatie. Bedankt!”

Tom Lefere , Senior Consultant , PvO

“Het blijft een top evenement, je ontmoet collega's van andere bedrijven. degene die er niet zijn hebben ongelijk :)”

Rudy Moons , Software consultant , Wolters Kluwer België

“Interessante dag, met ervaren experten als coaches, een zeer gevarieerd programma en ruime mogelijkheid voor netwerking met projectmanagers binnen andere organisaties. Een aanrader voor wie bij projecten betrokken is om van nieuwe tools te proeven waarmee je je eigen projectwerking nog beter kan professionaliseren.”

Leen Ervinck , Projectcoördinator PMO , Inagro

Hou me op de hoogte!