Op 26 april 2018 verzamelden maar liefst 160 management assistants in hartje Brussel voor de Management Assistant Studiedag. Thema van de dag: Veerkrachtig in een turbulente wereld. Of hoe vandaag verandering de norm is en hoe je hiermee op een positieve manier omgaat. Op het programma: een goedgevulde dag met 6 inspirerende sessies en dat alles aan elkaar gebabbeld door een charmante, grappige en veelzijdige gastheer: Roel Vanderstukken.

Isabelle Hoebrechts mocht de dag openen en gaf ons inzicht in de werking van ons brein en wat we kunnen doen om ons brein de nodige ruimte en rust te geven om met deze VUCA-wereld om te gaan. Daarna was het de beurt aan Peter Vos. Hij dook met ons in de nieuwe manier van werken van de management assistant. Want de skillset van de management assistant verandert ook mee.
Voor de lunch hield Roos Woltering ons nog even een spiegel voor om de perfectionist in ons te herkennen en hoe we dit kunnen loslaten om meer kwaliteit te bereiken en minder stress te ervaren.

Na de lunch kwamen we letterlijk en figuurlijk in beweging en konden we onze spieren losmaken met allerlei oefeningen. Samen met Tim De Vilder kwamen we te weten hoe we meer beweging in ons dagelijks leven kunnen inlassen. Want beweging, voeding en mentale kracht staan tenslotte aan de basis van een evenwichtig en veerkrachtig leven.
‘Let’s get digital’ stond centraal in de voorlaatste sessie. Joris Verstraeten reikte ons enkele bekende en minder bekende tools aan om ons werk efficiënter in te plannen en op te volgen.
Afsluiten deden we samen met Viviane Vereecken. We maakten kennis met een inzichtelijk coaching model waarmee we aan de slag kunnen om onze manager te coachen naar meer energie en minder stress. Want ook een management assistant kan coachen!

Lees hier de reactie van enkele enthousiaste deelnemers

“Het was de 1e keer maar zeker niet de laatste keer. Toponderwerpen en sprekers en de organisatie was ook goed.”
Cindy Lecocq, BU Assistant Coördinator IS, Terumo Europe

“Zoals steeds een fijne dag met toch heel wat bruikbare tips gekregen.”
Chantal Deboes, Executive assistant, Imec

“Zeer interessante dag, zeker voor herhaling vatbaar!”
Veerle Vallons, Office & Facilities Coordinator, Norgine

“Doe zo voort, ik was in ieder geval heel enthousiast.”
Jeanne Wautelet, Administratief medewerkster, BIZO Bundeling Zorginitiatieven Oostende

 “Het beroep van secretaresse is door de jaren heen aardig veranderd: waar het vroeger vooral ondersteunend werk betrof, is dit op heden meer gelijkwaardig en wordt er verzocht om intensief mee te denken met de manager. Het is dus zaak om je continu te ontwikkelen. Met deze jaarlijkse opleiding blijf je up-to-date, krijg je waardevolle tips en als ervaren assistant ben je steeds mee met de allernieuwste ontwikkelingen in jouw vak.”
Michel Croes, Managementassistente directie, De Vlaamse Waterweg nv

“Fijne en leerrijke studiedag, de onderwerpen zijn goed gekozen en geven een overzicht van de ontwikkelingen in onze functie alsook de mogelijke oplossingen/antwoorden hierop.”
Patricia Verstraeten, Management Assistent Interne Audit, Belfius Insurance

Hou me op de hoogte

Wenst u op de hoogte gehouden te worden van de volgende editie?

Vul dan het hou me op de hoogte-formulier in: