Op 7 mei 2019 verzamelden opnieuw meer dan 100 management assistants in hartje Antwerpen voor de 17de editie van de Management Assistant Studiedag. Thema van de dag: Make it happen! Want dromen en ambities hebben we allemaal. Maar het is vaak lastig om het daadwerkelijk te doen. En dat ligt aan onze veilige comfortzone gevuld met heel wat gewoontes. Als u echt iets wilt gaan veranderen in uw leven moet u gewoontes gaan veranderen. Stap uit uw comfortzone!

Op het programma: een goedgevulde dag met 6 inspirerende sessies en dat alles aan elkaar gebabbeld door een charmante en veelzijdige gastheer: Jelle Cleymans

Virginie Dua van Better Minds at Work mocht de dag openen gaf een krachtig pleidooi om met meer lef aan het roer te staan van ons eigen leven. Ze ontmaskerde de mythe van time management, doorprikte onze eeuwige zoektocht naar een perfecte work-lifebalans en verklaarde hoe empathie kan leiden tot succes. 
Daarna was het de beurt aan Rudi Francken. Hij wandelde samen met de deelnemers door de evolutie van ons brein en de impact op ons dagdagelijks gedrag. We leerden dat we voornamelijk instinctieve en emotionele wezens zijn zich wel heel erg aangetrokken voelen tot hun comfort zone.
Voor de lunch nam Katrien Voorspoels van Huis voor Veerkracht als laatste spreker het woord. Zij toonde ons dat we stress niet altijd al een beklemmende factor moeten zien, maar dat het ook een opportuniteit kan zijn. We kregen enkele tips mee om stress als onze vriend te zien.

Na de lunch was het tijd voor een ‘rustmoment’. Samen met Natasha Van Hove kwamen we te weten hoe het inbouwen van rustmomenten of ‘smart breaks’ ons brein stimuleren. In een relaxte sfeer kregen we tips & tricks om onze batterijen op te laden en weer aan de slag te gaan, de hele dag lang. De focus van deze sessie lag op de mix van ademhaling, ontspanning en beweging.
Daarna kwam ons creatief brein tot leven onder leiding van Dirk De Boe van Creaschock. Want voor vele management assistants is creatief denken een vaardigheid die buiten hun comfortzone ligt. Na deze sessie is er weer volop ruimte voor nieuwe en frisse ideeën en kunnen we de gewoontes in ons denken gemakkelijker doorprikken.

Afsluiten deden we samen met Eva Vissers. We maakten kennis met de fascinerende wereld van lichaamstaal. Maar hoe benutten we als management assistant de kracht van non-verbale communicatie? En waarom is het zo belangrijk? Een goede eerste indruk, charisma vergroten, meer impact krijgen in een gesprek, … het kwam allemaal in bod in deze welgesmaakte afsluiter.

Lees hier de reactie van enkele enthousiaste deelnemers

“Een sterk niveau van onderwerpen, sprekers en gastheer/vrouw zijn nodig. Deze studiedag zat dat goed.”

“Fijn cadeau voor secretaressedag, leuk om kennis te maken met andere gelijkgestemden.”
Ilse Arnouts, Administratief bediende, Lanxess Nv

“Ik wil zeker volgende keer opnieuw deelnemen en ben fan van dit hotel vanwege bereikbaarheid, ligging, zaal, ...”
Daphne Bakermans, Office Manager, Easics

“Mijn eerste maar zeker niet mijn laatste deelname.”
Machteld Verbiest, Executive Assistant, IMEC

"Alweer een super interessante dag onder gelijkgestemden met leerzame topics, boordevol inspiratie en tools om mee te nemen in onze dagdagelijkse bezigheden. Inspirerende presentatoren en vlotte gastheer, kortom superdag!"
Christine De Craene, Management Assistant, Fabricom

"Ik was ontzettend aangenaam over het hele verloop van de studiedag. Als anderstalige heb ik niks gemist van de overgebrachte inzichten omdat ze zeer duidelijk waren en op een heel originele en didactische manier aangeleerd. Ik was zo enthousiast dat mijn personeelsveranwoordelijke zowel als mijn collega's (die geen Nederlands spreken) me gevraagd hebben om het samengestelde studiemateriaal (mijn nota's) even te vertalen en te presenteren. Elke keer dat ik het erover had werden ze op hun beurt nieuwsgierig. Nog bedankt voor deze fijne en knappe event ;-)."
Marilyn Massa, Personal Assistant, UWE - Union Wallonne des Entreprises

Save the date: 23 april 2020

Wenst u op de hoogte gehouden te worden van de volgende editie?

Vul dan het hou me op de hoogte-formulier in: