“Softskills trainen om harde doelstellingen te bereiken.”

De uitdaging

Een specifieke cultuur moet je koesteren. Leidinggevenden met zes maanden managementervaring binnen Manpower doorlopen daarom een driedaagse op maat ontwikkelde training van Linkpower. Deze leidinggevenden zijn jong en gedreven. De training uitdagend.

De aanpak

Aan de training ging een doorgedreven voorbereiding vooraf. “De aanpak, de inhoud alsook de trainer moesten top zijn.” Het programma ontstond door overleg tussen Linkpower, HR, vertegenwoordigers van de doelgroep en hun chefs. Voor een maximaal effect koos Manpower voor een infosessie vooraf en een PoP (Persoonlijk OntwikkelingsPlan) na de training. Deze aanpak moet borg staan voor de continuïteit van het leerproces.
”De Linkpower-training wordt goed gesmaakt. Ze gaat verder dan de klassieke training met theorie, rollenspel en feedback. Er wordt gewerkt met verrassende oefeningen waarvan je pas achteraf beseft dat ze een belangrijke schakel waren in de opbouw van de training. Onze deelnemers zijn er enthousiast over”, vertelt Manpower.

Het resultaat

Manpower is een performantiegedreven organisatie. Er wordt veel gemeten. Deze softskills-training biedt tegengewicht. Na de training gaan leidinggevenden veel bewuster om met hun rol als peoplemanager. Ze breiden hun palet aan vaardigheden uit waardoor ze effectiever kunnen inspelen op diverse situaties. Dit alles binnen de specifieke Manpower-cultuur.