“Communicatie is een belangrijke sleutel tot een effectieve samenwerking.”

Uitdaging

De werknemers van gasvervoerder Fluxys werken in een technische omgeving waarin bedrijfswaarden alssamenwerking en veiligheid van het grootste belang zijn. Omdat communicatie daar een belangrijke rol in speelt, maarniet vanzelfsprekend is in een technische organisatie, wou Fluxys haar werknemers bewust maken van het belang van feedback geven en krijgen.

 

Aanpak

Fluxys koos samen met Kluwer voor een niet-klassieke aanpak. “Het was een echte doe-opleiding. Driehonderdkaderleden ingedeeld in werkgroepen van acht, gingen gedurende één dag interactief aan de slag met communicatie. engaven de hele dag feedback aan elkaar op basis van cases die ze zelf hadden meegemaakt. We hebben elkaar latenervaren en voelen wat echt wel en niet werkt in communicatie en feedback.”

 

Resultaat

De feedback-opleiding leidde tot zoveel spontane en positieve reacties dat er besloten werd een vervolgopleiding op te starten die zich focuste op individuele vragen van medewerkers. “Dat waren zowel communicatievragen als vragen over delegeren en leidinggeven”. Er werd ook beslist om de feedbackopleiding aan nog een honderdtal medewerkers aan te bieden.