“Met een efficiency-coach aan je zijde zet je voornemens om in actie en is er onmiddellijk zichtbaar resultaat.”

Uitdaging

“Onze medewerkers werken voor verschillende enseignes binnen de Maxeda DYI Group en dat maakt zelfs de kleinste taken soms heel complex”, zegt Tina De Vits. Door elke medewerker te helpen om zich beter te organiseren, mikt het bedrijf op meer efficiëntie en productiviteit.

 

Aanpak

Om dit doel te bereiken doet Brico een beroep op het BE Efficiënt Program van Kluwer Opleidingen. Het efficiency-programma helpt werknemers om hun werk beter te organiseren en hun prioriteiten in de gaten te houden. Het programma grijpt in op hun werkplanning en in de manier waarop ze hun mailbox organiseren en hun mails behandelen. Aan het begin van elke sessie bespreekt de trainer met elke deelnemer de professionele doelstellingen die hij of zij wil bereiken. “De trainer observeert de deelnemer en bevraagt gedrag dat hij ziet: ‘waarom doe je dit zo?’. Deze aanpak is soms confronterend maar heeft wel een positief effect”.

 

Resultaat

“De resultaten waren positief”, zegt Tina De Vits. Twee elementen maken het BE Efficiënt Program voor haar echt waardevol. “Ten eerste de persoonlijke begeleiding van de deelnemers. Met een coach aan je zijde zet je voornemens om in actie en is er onmiddellijk zichtbaar resultaat. Ten tweede maakt deze training onderwerpen bespreekbaar in een veilige omgeving. Organisatorische problemen die de communicatie of samenwerking hinderen, komen open op tafel.”