Saartje De Mot aan het woord

Als managementassistant, vind ik mijn persoonlijke ontwikkeling bijzonder belangrijk. Want uiteindelijk, los van je ervaringsniveau: goede raad is toch altijd mooi meegenomen!

Enthousiaste ambassadeur

En toen Kluwer Opleidingen me vroeg of ik als ambassadeur wilde optreden voor de opleiding “Beter functioneren als managementassistant” heb ik niet getwijfeld. Ik heb zelf deze training gevolgd in 2010 en ben er zeer enthousiast over.

Nuttige tips

Waarom? Omwille van de praktische tips die ik er kreeg. Deze training is écht afgestemd op de noden van de assistant en de trainer speelt daar prachtig op in. Iedereen is met oplossingen voor zijn/haar probleem naar huis gegaan. Ik denk nog dagelijks aan de tip “Neen zeggen is geen zonde”. Want in mijn job word ik vaak overspoeld met aanvragen. De trainer leert ons onder andere de technieken om assertief te zijn op een correcte en respectvolle manier. We leerden bijvoorbeeld ook te spreken met beelden, door te vragen en te parafraseren. Zo leer je de vraag van je manager te verduidelijken en problemen te vermijden achteraf. En het werkt echt! Het leuke aan deze training is dat je ook veel tips krijgt van je collega-assistants: uiteindelijk, je zit vaak met dezelfde problemen en iedereen heeft wel andere tips om ermee om te gaan. Dat is bijzonder verrijkend.

Sterker in mijn schoenen

Deze interactieve training boost ook echt je motivatie. Hoewel ik niet in deze situatie zat, kan ik me perfect inbeelden dat assistants die zich wat vast voelen in een routine en nood hebben aan een frisse kijk, hier echt een hoop motivatie uit halen. In ieder geval heb ik voor mezelf heelwat acties kunnen ondernemen waardoor ik nu sterker in mijn schoenen sta.

Deze training zal mij echt mijn hele carrière bijblijven!

Saartje De Mot
Management Assistant
Fluxys nv