U maakt steeds vaker gebruik van social media voor uw communicatie? U deelt daarbij heel wat foto's, beelden en tekeningen via de social media kanalen? Dan hebt u beslist baat bij deze opleiding! Communiceren via social media is vandaag een belangrijke voorwaarde voor professioneel succes. Maar dan moet u er ook op een professionele wijze mee omgaan. En dat geldt des te meer voor het beeldmateriaal dat u gebruikt: aantrekkelijke, herkenbare beelden zijn een must voor uw online succes!

Bespaar tijd en geld!

En u kunt er niet omheen, deze beelden moet u aanpassen aan elk medium: LinkedIn, Facebook, Twitter, YouTube, Google+, … Als u dat allemaal moet uitbesteden aan specialisten, verliest u kostbare tijd en geld. En dat terwijl social media net vereisen dat u zeer snel schakelt en zo kort mogelijk op de bal speelt.

Tijd dus om het heft in eigen handen te nemen. Leer op één dag hoe u huisstijlelementen kunt combineren met aantrekkelijke foto’s, tekeningen en andere grafische elementen om uw socialmediakanalen te voeden.

Doelstellingen

Na afloop van deze opleiding kunt u:

 • voor elk sociaal medium de passende grafische elementen kiezen en creëren, in lijn met uw huisstijl
 • nieuw huisstijlmateriaal ontwikkelen en bestaand materiaal aanpassen voor gebruik op social media
 • een ‘asset package’ voor social media aanmaken en onderhouden. Zo’n pakket bevat grafische onderdelen (een profiel of avatar, een cover- of bannerfoto, …) en tekstelementen (een slogan of baseline, een beknopte voorstelling van uw bedrijf, …)

Bestemd voor

Iedereen die regelmatig inhoud levert voor of publiceert op de social media kanalen van uw organisatie: marketing- en communicatieverantwoordelijken, webmasters, hr-medewerkers, …

Vereiste voorkennis: een goede kennis van social media kanalen zoals Twitter, Facebook en LinkedIn.

"

De opleiding was to the point en volledig. Op één dag heeft de lesgeefster alle voornaamste functies behandeld: zowel technisch inhoudelijk als met praktische oefeningen. Ik heb meer geleerd dan verwacht!

"
Jeroen Kempenaers, training operations manager, Xylos

Programma

 • Huisstijl: welk digitaal materiaal hebt u allemaal nodig voor social media (beelden, logo’s, kleuren, lettertypes, …)?
 • Waar vindt u geschikt beeldmateriaal (overzicht van beeldbanken)?
 • Aan welke technische vereisten moeten beelden voldoen (kwaliteit, afmetingen, …)?
 • Maken en aanpassen van banners
 • Opslaan van afbeeldingen in het juiste formaat
 • Foto’s verbeteren
 • Accenten leggen in foto’s

Docent(en)

Christianne Rademakers

Christianne Rademakers is grafische consultant en -trainer, gespecialiseerd in de Adobe-programma's. Ze combineert een grondige technische kennis met een jarenlange ervaring in de business. Dit laat haar toe niet louter theoretisch te doceren, maar zorgt ervoor dat haar cursussen en workshops zeer praktijkgericht zijn en toegepast op reële werksituaties. Ze legt zich eveneens graag toe op de laatste trends op grafisch vlak, denken we maar aan apps en bedrijfspresentaties op tablets.

Praktische informatie

Prijs: 450 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Partner(s)

Inschrijven