Een binnenkomende e-mail, een update op Twitter of Facebook, uw smartphone die geen minuut stilstaat, collega's die u ongevraagd komen storen, … We worden vandaag de dag overstelpt met een stroom aan afleidingen. Al die informatieprikkels zorgen ervoor dat ons brein geen rust meer krijgt en er geen tijd meer is om na te denken. Een goede breinhygiëne is nochtans cruciaal voor onze mentale productiviteit.

In deze opleiding leert u neen zeggen tegen afleiding en stoorzenders. We reiken u concrete technieken aan, die u helpen om geconcentreerd en gefocust te werken. U keert naar huis met praktische tips om uw concentratie op het werk te verhogen en u werkt aan uw eigen actieplan. Zo krijgt u terug rust in uw hoofd en werkt u dubbel zo productief.

Bestemd voor

Iedereen die zijn concentratie wil optimaliseren en zich beter wil focussen op het werk.

"

Op 1 dag tijd concrete tips en een breder kader wat een impact heeft op de concentratie.

"
Liesbeth Thiers, projectmanager, Bibnet
"

Dit is een zeer praktijkgerichte opleiding met een zeer deskundige docent! Door eenvoudige oefeningen en tests leer je jezelf kennen en krijg je tips om in de praktijk toe te passen. Wij waren met een eerder beperkte groep, wat de interactie en gedachtenuitwisseling interessant maakten.

"
Marjan De Herdt, directiesecretaresse, Algemeen Ziekenhuis Sint-Blasius Onze Lieve Vrouw Van Troost

Programma

A. Welke stoorzenders halen ons vandaag uit onze concentratie?

  • 3 soorten
  • Gevolgen
  • Hoe gaan we ermee om?

B. Wat is 'concentratie' eigenlijk?

  • Flow en aandacht
  • Basisvoorwaarden: REL

C. Heeft wie we 'zijn' ook invloed op ons concentratievermogen?

  • Test op uzelf
  • Welke energie moeten we stretchen?

D. Concrete tips om uw concentratie te optimaliseren en te verhogen!

E. Persoonlijk actieplan

Docent(en)

Jan Lux

Jan Lux, coaching- en trainingsmanager, Learning by Lux

Praktische informatie

Prijs: 768 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven