Op zoek naar een gestructureerde manier om uzelf opnieuw uit te vinden?

Een businessmodel beschrijft de logica achter hoe een organisatie waarde creëert en levert. Dit is het resultaat van een zeer bewust proces. Uw carrièrepad daarentegen is vaak het resultaat van toevalligheden of het opeenvolgend switchen tussen verschillende jobs. Wat als u nadenkt over uw carrière zoals een organisatie dat doet over zijn businessmodel? Wat als u uw job zodanig kunt (her)ontwerpen dat die betekenisvoller wordt?

Uw persoonlijk businessmodel: Business Model You®

Met Business Model You tekent u uw persoonlijk businessmodel en beschrijft u de logica waarmee u waarde creëert voor uw organisatie. Business Model You® is een krachtige methodologie om uw loopbaan opnieuw uit te vinden. Daarmee kunt u de rest van uw leven aan de slag.

Concreet leert u:

 • denken in zakelijke modellen en uw persoonlijke businessmodel maken
 • uw doel formuleren en een visie voor verandering articuleren
 • een nieuw businessmodel creëren in lijn met die visie
 • uzelf voor te bereiden op het testen en implementeren van uw model
 • hoe het model op voortdurende basis bij te sturen

Meer inzicht in uw carrière, grotere jobtevredenheid

Aan de hand van een hele reeks oefeningen individueel en in groep, ontdekt u nieuwe manieren om uw persoonlijke vaardigheden in te zetten, aangepast aan de veranderende noden van de markt. Door deze methode aan te leren en toe te passen opent u nieuwe mogelijkheden in uw carrière, die leiden tot meer succes en een grotere jobtevredenheid.

Bestemd voor

 • Professionals die hun carrière willen heruitvinden
 • Professionals die dieper inzicht willen krijgen in hun kernvaardigheden en interesses
 • Professionals die op zoek zijn naar een grotere jobtevredenheid
 • Interne ondernemers die willen focussen op de inzet van hun talenten
 • Leidinggevenden die individuele acties en teamacties willen aligneren met organisatiedoelstellingen

Programma

INTRO: Waarom een persoonlijk businessmodel creëren?

U leert het Business Model Canvas kennen en toe te passen voor het beschrijven en verbeteren van zakelijke en persoonlijke modellen.

REFLECTEER: Wie bent u en wat is uw doel?

U reflecteert over uw levensloopbaan tot nu toe en denkt na over manieren waarop u persoonlijke en carrière-doelen optimaal kunt verzoenen.

HERBEDENK: Pas uw Canvas aan

Met de inzichten van de reflecteerfase en feedback van andere deelnemers, bedenkt u een nieuw persoonlijk model voor uw werkleven.

DOEN: Leer hoe het model in de praktijk om te zetten

Het Canvas vormt een uitstekende basis om uzelf continu te verbeteren. Hier leert u uw persoonlijk model uit te testen en welke verdere stappen u kunt ondernemen om continu in te spelen op veranderingen om u heen.

Aan het einde van de sessie gaat u naar huis met uw eigen canvas en krijgt u ook een exemplaar van het boek 'Business Model You®' uitgegeven door Wolters Kluwer.

Docent(en)

Sara Coene

Sara Coene is partner en creative change expert bij BEDENK, lector aan de Arteveldehogeschool Gent, curator van het Belgian Design Thinking Network en co-creator van het boek Business Model You. Vanuit haar meer dan 17 jaar managementervaring in marketing, sales, lean business transformatie, continuous improvement en vernieuwing van diensten en processen in commerciële organisaties, begeleidt Sara mensen en bedrijven doorheen veranderingen. Ze helpt organisaties, teams en individuen met het strategisch vormgeven, plannen en implementeren van creatieve verandering, zowel op zakelijk als menselijk vlak. Het trainen en coachen van mensen en faciliteren van verandering tot nieuwe manieren van werken, processen, diensten en zakelijke modellen is wat haar dagelijks drijft.

Praktische informatie

Prijs: 768 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven