Ontdek dé sleutel tot zelfkennis en samenwerking

Sommige mensen liggen u beter dan andere, ook op de werkvloer. Met sommige collega’s is samenwerken vanzelfsprekend, met anderen een hindernissenloop. Elkaar (en uzelf!) beter leren kennen is sleutel tot meer werkplezier en hogere persoonlijke en team effectiviteit en ontwikkeling.

Om dit inzicht te kunnen bieden maken we tijdens deze training gebruik van uw persoonlijk Insights Discovery® profiel. Insights Discovery® is een krachtig en eenvoudig systeem dat uitgaat van psychologische voorkeuren. Het gevalideerd instrument, gebaseerd op het werk van Carl Jung, gebruikt de 4 kleuren rood, geel, blauw en groen om uw persoonlijkheidsprofiel te bepalen. Met dit eenvoudig model beschikt u over een handige tool om ook andere persoonlijkheidstypen te herkennen en meer effect te bereiken tijdens vergaderingen, in uw omgang met collega's en uw baas.

Inclusief uw eigen profiel!

Voor iedere deelnemer aan deze training wordt een individueel profiel opgesteld aan de hand van een vooraf in te vullen korte online vragenlijst. Op een leuke en inspirerende wijze maakt u zich vervolgens een taal en kader eigen, leert u andere persoonlijkheidstypen herkennen en uw aanpak en communicatie erop af te stemmen.

Pluspunten

Insights Discovery® is visueel heel krachtig, gemakkelijk eigen te maken en eenvoudig te onthouden. Na deze training kunt u er meteen mee aan de slag en kent u uw persoonlijk profiel. Bovendien ontvangt u een visueel geheugensteuntje onder de vorm van Insights® blokjes.

Bestemd voor

Voor iedereen:

  • die op zoek is naar meer zelfkennis.
  • die zijn interpersoonlijke dynamiek wil verbeteren.
  • die op een leuke manier aan zijn persoonlijke ontwikkeling wil werken.
  • die op zoek is naar concrete handvatten om zijn impact te vergroten.

Programma

1. Inleiding: het Insightskader

2. Vier steunpilaren van Insights Discovery®

  • De kracht van perceptie
  • Vier kleurencomponenten van de persoonlijkheid
  • Jungiaanse persoonlijkheidsvoorkeuren
  • Acht primaire types van insights

3. Uw eigen Insights Discovery® profiel ontdekken

4. Oefeningen met kleuren en profielen

5. Herkennen van de kleuren bij anderen

6. Afstemmen op en verbinding maken met andere voorkeuren

7. Uw persoonlijk actieplan

Docent(en)

Vera Vanderlocht

Vera Vanderlocht is zelfstandig trainer en senior consultant bij Linkpower. Ze deed ervaring op in begeleiding van zowel individuen als teams bij hun persoonlijke ontwikkeling in leiderschap, (zelf)coaching, communicatie en emotionele intelligentie. Vera heeft al een groot aantal trainingsopdrachten vervuld bij grote en middelgrote organisaties, waaronder BNP Paribas Fortis, Siemens, Barco, .... Door haar constructieve en positieve aanpak motiveert ze mensen om hun ware potentieel te ontdekken, in hun zoektocht naar meer voldoening en een beter resultaat.

Praktische informatie

Prijs: 749 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven