Doelstellingen

Ongeveer één jaar geleden werd een protocol ondertekend tussen minister van Justitie Geens en de juridische beroepen om samen te werken bij de informatisering en digitalisering van Justitie.

Begin april lanceerde Diplad, de digitaliseringspoot die in 2014 in de schoot van de Orde van Vlaamse Balies ontstond, twee belangrijke digitale toepassingen voor advocaten: de website RegSol voor de opvolging van faillissementsdossiers, en DPA deposit dat elektronisch neerleggen van stukken en conclusies bij de hoven en rechtbanken veiliger moet maken. Om die toepassing te kunnen gebruiken, zal elke advocaat een elektronische ‘advocatenkaart’ moeten aanschaffen. De lancering van de twee toepassingen moet de digitale procesvoering voor advocaten in een hogere versnelling laten gaan. En er zal nog meer volgen.

De Orde van Vlaamse Balies heeft hiervoor een samenwerking aangegaan met de Ordre des barreaux francophones et germanophone om een aantal applicaties die zij zelf het meest nodig hebben samen te moderniseren.

Tijdens deze webinar zal mr. Van Driessche, vennoot in het kantoor Everest, bestuurder bij het OVB en lid van de raad van bestuur van Diplad, u dit alles op een rijtje zetten.

Bestemd voor

  • advocaten
  • juristen

Programma

DPA deposit en RegSol

CROS

Centraal erfregister

(programma onder voorbehoud - wordt verder aangevuld)

Docent(en)

Johan Van Driessche

Johan Van Driessche, advocaat, Everest Advocaten

Praktische informatie

Prijs: 115 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Accreditatie:
  • Attest permanente vorming IAB Instituut Accountants en Belastingconsulenten (2 lesuren)
  • Attest permanente vorming BIBF Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten (2 lesuren)
  • Attest permanente vorming OVB Orde van Vlaamse Balies (2 J punten, in aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven