Leer in deze 2-daagse training hoe u Scrum succesvol toepast en hoe u als ScrumMaster optimaal het team en proces begeleidt!

In deze 2-daagse training wordt uitgelegd hoe en waar Agile en Scrum zijn ontstaan, wat de belangrijke verschillen zijn met een traditionele aanpak, en hoe het werkt. Dit door middel van steeds afwisselende theorie, praktijkoefeningen en Agile games.

Na het volgen van deze training kunt u 'Certified ScrumMaster' worden!

Alle kandidaten moeten een online examen afleggen bij de Scrum Alliance Inc. om hun Certified ScrumMaster training succesvol af te sluiten en het certificaat te behalen. Na de training krijgen alle deelnemers de instructies voor het examen.

Pluspunten

 • De training wordt zelf ook op basis van Scrum gevoerd, en deelnemers hebben de mogelijkheid om de inhoud van de training (training backlog) zelf op te stellen en te veranderen.
 • Kluwer Opleidingen is erkend door Project Management Institute als Registered Education Provider. Een training van één dag geeft recht op 7 PDU's.

Uw resultaten

Deelnemers zijn na de training in staat om Scrum toe te passen of te verbeteren in hun team of project.

Ook zijn de deelnemers na de training klaar om als ScrumMaster aan de slag te gaan.

Na deze training kunnen de deelnemers via een korte online test het Certified ScrumMaster certificaat behalen. De certificatie en 1 jaar lidmaatschap bij de Scrum Alliance zijn in de prijs van deze opleiding inbegrepen.

Bestemd voor

De Certified ScrumMaster training is voor alle niveaus en rollen zoals IT-managers, designers, testers, developers en projectmanagers. Deze training zal in het Nederlands begeleid worden.

"

Voor mij de beste opleiding die ik heb gevolgd. Inhoud, opbouw, niveau. En afgestemd om vragen van de deelnemers.

"
Jurgen Cuypers, Senior Developer, Wolters Kluwer Belgium
"

Een rollercoaster aan informatie. Maar na de 2-daagse vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats. Zeer boeiend! Sterke inhoud, boeiende materie. Opbouw ongelooflijk goed gedaan. Rekening gehouden met verschillende manieren van 'leren'.

"
Kathleen Bauwens, dienstchef premedia, Colruyt Group Services
"

Het enthousiasme van de docenten werkt echt. Leren gebeurt 'spelenderwijs' waardoor de inhoud van de opleiding duidelijk wordt en ook blijft hangen.

"
Greet Matthijs, Projectleider IT, Provinciebestuur Vlaams-Brabant
"

De opleiding laat je kennis maken met alle begrippen en facetten van Scrum en laat je deze ook actief toepassen. Ik vond het een zeer praktische opleiding die de juiste accenten legt waar nodig.

"
Deze deelnemer wenst, anoniem, te getuigen
"

Op een zeer aangename manier wordt Scrum duidelijk uitgelegd voor zowel een leek (in mijn geval) als voor iemand die er al mee in aanraking is gekomen. Tijdens de opleiding was er ruimte voor veel interactie, niet altijd op de stoel zitten luisteren. Kortom voor mij de juiste aanpak.

"
Hans Maes, IT-consultant en .Net-programmeur, HME Consulting

Programma

Basis onderdelen training

 • Agile en Scrum principes en waarden
 • Complexe systemen en empirisch werken
 • Scrum Framework: rollen, rituelen en artifacts
 • De rol van ScrumMaster in detail
 • Project en Release planning in Scrum: inschattingen en planning
 • Scrum implementeren in de praktijk

Praktisch aan de slag met o.a.:

 • Product Backlog
 • Sprint Backlog
 • Dagelijkse Scrum Meetings
 • Retrospectives
 • Sprint planning meetings
 • Samenwerken met de Product Owner (en de user stories)
 • Burn charts en rapporten

Docent(en)

cr-01841996

Nicole Belilos

Nicole Belilos is een Agile coach en Certified Scrum Trainer (CST), gevestigd in Nederland. Zij ondersteunt organisaties, teams en individuen op hun reis naar Agility. Ze is een ervaren verandercoach, heeft uitstekende communicatieve en persoonlijke vaardigheden, en wordt gewaardeerd voor haar hands-on en menselijke aanpak. Nicole heeft een achtergrond in de Wiskunde en Informatica. Ze begon haar carrière als programmeur. In 2005 heeft zij Scrum en het Agile gedachtegoed ontdekt. Sindsdien is zij een enthousiaste aanhanger van Agile werken.

Nicole wordt zeer gewaardeerd als trainer. Haar trainingen zijn interactief, energiek, leuk en praktisch. De deelnemers krijgen een gedegen begrip van Scrum, alsmede een scala aan tips en trucs die zij de volgende werkdag direct kunnen toepassen. Daarnaast heeft Nicole een internationale achtergrond. Zij spreekt vloeiend Nederlands, Engels en Frans.

Praktische informatie

Prijs: 1 520 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Extra:

Als u zich inschrijft tot een maand voor de startdatum, geniet u onze vroegboekkorting. U betaalt dan slechts 1 444 euro (excl. 21 % btw) in plaats van 1 520 euro (excl. 21 % btw).

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Partner(s)

Inschrijven