De jaarlijkse place-to-be voor de startende én ervaren projectmanager

Sinds de eerste editie in 2009 zijn de deelnemers het erover eens: de sessies van de ‘Dag van de Projectmanager’ zijn bruikbaar, vernieuwend en inhoudelijk ijzersterk! De deelnemers komen daarom ook graag elk jaar terug voor een gloednieuw programma met tal van boeiende nieuwe inzichten.

Maar liefst 254 projectmanagers waren vorig jaar van de partij. Of u nu werkzaam bent in ICT, research, eventing, overheid, … alle types projecten en sectoren vinden hun weg naar het congres.

In 1 dag bent u weer helemaal mee … en laadt u volop uw batterijen op voor een boeiend jaar vol uitdagende projecten!

 

Focus op content

Projectmanagement methoden, technieken, tools en vaardigheden staan centraal.

2 keynotes en 21 workshops

Stel uw eigen mix samen uit ons nagelnieuw programma.

Praktische aanpak

U gaat tijdens de workshops meteen aan het werk! Met als resultaat zeer handige tips en tricks om toe te passen in uw projecten.

Ervaren projectmanagement experts

U leert best practices van trainers die gepokt en gemazeld zijn in projectbeheer.

U vertoeft in goed gezelschap

U netwerkt er maar liefst met 250 gelijkgestemde collega-projectmanagers.

Getuigenissen

"Jaarlijks wederkerend event dat ik al elk jaar bijwoon sinds de eerste editie. Elk jaar opnieuw zeer interessante topics en sprekers en uiteraard een mogelijkheid om gelijkgestemden te ontmoeten en over Project Management te spreken buiten een kantooromgeving."
Dirk Antonissen, IT Project Manager, Komatsu

"Ik zal in ieder geval volgend jaar terug komen, deze dag is een dag dat ik niet wil missen. Er wordt in iedere sessie voldoende info gegeven om het geheel als positief te evalueren."
Peter Haeghebaert, Domainmanager, ACV-CSC

"Ik vond editie 2016 sterker en beter nog dan editie 2015."
Yves Thomas, Projectverantwoordelijke, Qframe

"Interessante sessies om de horizon wat te verbreden."
Katrien Daems, Project/Quality Manager, NORRIQ

Programma

Klik op de naam van de sessie voor alle details van deze workshop en de verwachte voorkennis. Zo bent u zeker dat deze zal beantwoorden aan uw verwachtingen!

09:00 - 09:45

Plenaire openingssessie: Project Management Redefined

Filip Moriau
09:45 - 11:15

Formats voor geslaagde Sprint Retrospectives

Agile

Davy Frederickx & Dries Vleugels

Een effectief en gelukkig projectteam dankzij Sociocratie 3.0

People & Leadership

Jef Cumps

Projecten leiden in zelfsturende teams

Skills & Communication

Wouter Neirinck

Make your visuals rock!

Tools & techniques

Kirsten De Coninck

Meetings: minder en beter vergaderen

Skills & Communication

Jan Lux

Welke projectaanpak voor welk project?

Tools & techniques

Katia Van Belle

Projecten door de bril van het topmanagement

Strategy & reflection

Gentil Noens
11:15 - 11:45
Koffiepauze
11:45 - 13:15

Start to Scrum: the lego-game

Agile

Steven Deneir

Delegation Poker

People & Leadership

Dieter Dehaes

Hoe projectmanagement en changemanagement integreren?

Skills & Communication

Marc Van de Velde

Digitale tools voor projectmanagers

Tools & techniques

Tom Devos

Stakeholders- en communicatiemanagement toepassen in uw projecten

Tools & techniques

Guy Goossens

Project Model Canvas

Strategy & reflection

Dirk Huyers en Kurt Vanhaesebroeck

Gezonde projecten dankzij zelfevaluatie

Strategy & reflection

Katia Van Belle
13:15 - 14:30
Lunch
14:30 - 16:00

Risk in Agile

Agile

Steven Deneir

No Estimates Game

Tools & techniques

Inge Gorgon & Steven Genoe

Working out loud

Skills & Communication

Isabel De Clercq

Agile Projectmanagement in MS Project

Tools & techniques

Tim Van Speybroeck

Agile Business Requirements

Agile

Patrick Steyaert

Portfoliobeheer in agile en ‘hybride’ omgevingen

Agile

Wouter Neirinck

Van communicatie tot co-creatie

People & Leadership

Philippe Bracke
16:00 - 16:30
Pauze
16:30 - 17:15

Plenaire slotsessie: How the agile way of working is changing Toyota Motor Europe

James Hartley
17:15 - 18:30
Netwerkborrel

Docent(en)

Wouter Neirinck

Wouter Neirinck is een ervaren management coach die organisaties en mensen helpt op vlak van digitale transformatie. Wouter heeft jarenlange ervaring in het leiden van grote projecten en programma's. Vanuit yourPMO vervult hij een rol van adviseur, coach en mentor voor iedereen die verantwoordelijkheid draagt bij het realiseren van strategische verandering.

cr-00169062

Kirsten De Coninck

Dat het menselijke ook op de werkvloer primeert, leerde Kirsten De Coninck als leidinggevende en coach in change projecten in de ICT-wereld. Haar motto? Dat we elkaar eerst moeten begrijpen om het beste in elkaar naar boven te halen. Als trainer geeft zij communicatie en creativiteitsopleidingen zoals mindmapping en visual facilitation. Kirsten is ook gecertificeerd coach.

Steven Deneir

Steven Deneir plukt zijn praktijkervaring uit zijn werk, zoals voor Euroclear, Tectrade en Infosoft. Hij is gecertificeerd Prince2-trainer en Scrum-master. Praktijk- en vakkennis waarop u kunt steunen tijdens zijn onderbouwde trainingen.

Patrick Steyaert

Patrick Steyaert is agile coach en trainer, stichter van Okaloa. Hij traint en coacht klanten in 'flow thinking' als een manier om wendbaarder zaken te doen. Hij ontwikkelde onder andere de Okaloa Flowlab business simulaties om aan den lijve 'flow' te ervaren en te leren over 'enterprise flow'. In 2015 won hij de Brickell Key Award for zijn uitstekende contributie aan de Kanban community met Discovery Kanban en is geaccrediteerd LKU Kanban trainer en Kanban Coaching Professional. Patrick spreekt ook vaak op internationale conventies en congressen.

Jef Cumps

Jef Cumps is een beslagen managementcoach die verschillende organisaties ondersteunt in hun transitie naar Lean & Agile. Als Nederlandstalige gecertifieerde SCRUM-coach is hij hét aanspreekpunt voor praktische vragen. Jef is een coach pur sang die telkens weer het beste naar boven haalt bij de mensen met wie, en de organisaties waarmee hij werkt.

Isabel De Clercq

Isabel De Clercq is Trendcatcher, Firestarter en Keynote Speaker bij Wolters Kluwer. Haar passies zijn de boeiende interacties tussen mensen, merken, sociale media en organisatorische veranderingen. "Working out loud" is haar motto, en ze deelt graag en vaak haar kennis, ideeën en inzichten via sociale media.

Gentil Noens

Gentil Noens is de zaakvoerder van NMI Strategy Consultants. Een onafhankelijk adviesbureau, gespecialiseerd in strategisch managementadvies. Gentil geeft al lang coaching over strategische planning, over BPMN en performancemanagement en over portfolio-, programma- en projectbeheer. Organisaties uit de private en publieke sector schakelen hem in, zoals Actiris, de Tiense Suikerraffinaderij en FOD Justitie.

Jan Lux

Jan Lux is zaakvoerder-trainer van Learning by Lux en vaste trainer bij Concentra Media. Daarnaast is hij gastdocent bij de Provinciale Hogeschool Limburg. Hij heeft een ruime ervaring als trainer in time- en stressmanagement, assertiviteit en het coachen van medewerkers en salesprofessionals. Elke opleiding wordt bij Jan Lux een echte workshop, waar 2 woorden centraal staan: 'work' (actieve deelneming van de deelnemers) en 'shop' (de trainer plaatst referentiekaders en inzichten in zijn etalage en de deelnemer neemt er die aspecten uit die hem of haar het meest bruikbaar lijken). Het onderling delen van de praktijkervaring vormt samen met de theoretische aanvullingen een ideale sleutel tot een boeiend leerproces.

Katia Van Belle

Katia Van Belle begon in 2000 training te geven binnen de JCI University Europe. Deze hobby werd een passie en ze besloot om er haar beroep van te maken. Eerst binnen De Post, nadien als zelfstandig trainer binnen Propellor, een training- en coachingbedrijf gespecialiseerd in project- en changemanagement. Hiervoor benut ze haar jarenlange ervaring als projectmanager voor onder andere SES Europe. Katia's opleidingen focussen op toepassingen in de dagelijkse realiteit van het werk.

Werner Küper

Werner Küper is een internationaal projectmanager en Total Quality Management expert met bergen ervaring bij grote en kleine ondernemingen. Hij werkt vandaag als trainer, coach en change facilitator bij Propellor. Hij is certified PRINCE2 trainer én certified NLP trainer en consultant.

Marc Van de Velde

Marc Van De Velde heeft meer dan 20 jaar ervaring in project-, programma- en changemanagement. Doorheen zijn projecten en assignments lag zijn focus voornamelijk op de menselijke impact van verandering in organisaties. Dankzij zijn empathische aanpak krijgt hij zo hele teams aan boord. Zijn visie, en dat van zijn bedrijf Co-con, is dat elke uitwisseling een opportuniteit is om samen te werken en iets nieuws te ontwikkelen.

cr-01832148

Tom Devos

Tom Devos is een ondernemer uit het Hageland, met een passie voor digitaal en customer experience. Gedurende zijn studentenjaren startte hij succesvol zijn eigen internetbureau voor de KMO-markt. Met een tussenstop in de consultancy voor grote organisaties, draaide Tom mee in grote en kleine ICT-projectorganisaties als Business Architect en Project Manager. Vandaag is Tom oprichter en zaakvoerder van Intago, en helpt hij organisaties met het uitstippelen van de Digitale Strategie en het opvolgen van Digitale Transformatietrajecten, met oog voor een prachtige Customer Experience.

cr-01808335

Dieter Dehaes

Dieter Dehaes is een ervaren Agile coach en trainer. Wat hem boeit is de begeleiding van teams en organisaties in hun overgang naar een cultuur gebaseerd op zelfsturing, zelforganisatie, engagement en gelijkwaardigheid. Daarbij heeft hij bijzondere aandacht voor de veranderende rol van leidinggevenden in een context van medewerkers en teams die alsmaar autonomer werken. Dieter heeft als voormalig teamlead, project-, program-, en interim manager de brede ervaring opgedaan die hij nodig heeft om zich in te leven in de uitdagingen van deze leidinggevenden. Als licensed Management 3.0 facilitator inspireert hij hen en helpt hen heel concreet om nieuw gedrag en nieuwe technieken te implementeren.

cr-01843936

Philippe Bracke

Philippe Bracke startte zijn carrière in de IT sector van waaruit hij snel is geëvolueerd naar een rol als team verantwoordelijke, project- en programmamanager en unit manager, telkens vanuit de drijfveer om met voldoende autonomie resultaten te boeken. Philippe is geboeid door optimaliseren van projecten en processen en behaalde oa certificaten als Prince2 Practitioner, Agile PM, IBM RUP Designer, CMMi for Development Appraisal Team Member en ITIL v3. Philippe kan omschreven worden als een ervaren projectmanager-generalist die zich snel aanpast aan nieuwe of veranderende omgevingen. In zijn rol als consultant worden zijn pragmatische aanpak en zijn collaboratieve vaardigheden steeds gewaardeerd.

Filip Moriau

Filip Moriau werkt als CEO van Stragilon vanuit Berlijn aan innovatie en agility met klanten over de hele wereld. Met zijn in house innovatie & HR achtergrond helpt hij bedrijven om zich slim op te stellen in de digitale revolutie. Bij bedrijven als Spotify, Zalando en Siemens werkt hij in de nexus van Agility, Leadership & Innovatie. Filip werkt met zijn team van consultants aan de toekomst van Industrie 4.0 zoals dat in Duitsland wordt genoemd. Filip is ook Lecturer Innovation voor het MBA Programma van de SAFM Business School in Milaan en Collège des Ingénieurs in Parijs.

James Hartley

James Hartley, Toyota Motor Europe - EPOC

cr-00005019

Dirk Huyers

Dirk Huyers is de creator van PM Studio, een blended projectmanagement approach die gebaseerd is op internationale standaarden en heeft 30 jaar ervaring als projectmanager in diverse sectoren en domeinen. Als freelance projectmanager en als consultant-trainer-coach heeft hijervaring opgedaan bij oa Jacobs Engineering, Pfizer, Procter & Gamble, Diplad (OVB), BSCI (Foreign Trade Association), OVSG, e.a. Dirk is sinds 2006 actief lid van PMI Belgium Chapter en is momenteel Past-President.

cr-01835722

Kurt Vanhaesebrouck

Kurt Vanhaesebrouck is de founder van UPrince, het projectmanagers productivity platform. Kurt is continu op zoek naar oplossingen ter bevordering van het "well-being" van projectmanagers en technieken om de slaagkans van projecten te verhogen. Kurt heeft projectmanagement ervaring in verschillende sectoren en domeinen, oa bij Atlas Copco, Bayer Sheet Europe, VBO, Federatie van de Notarissen … .

Tim Van Speybroeck

Tim Van Speybroeck, Microsoft

Dries Vleugels

Dries Vleugels is een Scrum master en Agile Project Manager bij Cegeka. Dries heeft zijn (Agile) ervaring opgebouwd bij Wincor-Nixdorf met verschillende banking ATM projecten in binnen- en buitenland. Momenteel is hij actief bij VDAB als Project Coördinator in een SAFe (large scale agile) omgeving.

Inge Gorgon

Inge Gorgon is een Agile Coach bij Cegeka met ervaring op het terrein als Customer Proxy en Scrum Master bij Cegeka zelf, Argenta, ICTRA en Telenet. Momenteel helpt ze LCM in haar transitie naar Agile werken. Zij organiseert daarbuiten 4 maal per jaar Facilitation Game Labs, waarin iedereen die het wil facilitatieformaten en games kan uitproberen.

cr-01836954

Davy Frederickx

Davy Frederickx is gepassioneerd door de ontwikkeling van software, met meer dan tien jaar ervaring in analyse, implementatie en project management. Hij gebruikt gezond verstand om zaken te realiseren en is op dit ogenblik actief als Agile Project Manager en gildeleiderbij Cegeka.

cr-01844701

Steven Genoe

Steven Genoe is een Agile Coach bij Cegeka met een achtergrond als analist en project manager. Bij Cegeka heeft hij zijn Agile ervaring opgedaan binnen de Healthcare afdeling. Hij is op dit moment Agile Coach bij KBC om hun agile transitie mee te begeleiden. Daarnaast is hij board member van Agile Consortium België.

cr-01791405

Guy Goossens

Guy Goossens is de eigenaar en de drijvende kracht achter ProjectPolis. Hij is een échte hands on project & program manager. Daarnaast is hij gecertificeerd in PMI, Prince2 en Scrum. Ervaring heeft hij opgedaan in grote projecten (implementatie van Europese Shared Service Cente, ERP systemen of PMO's) bij klanten zoals Telenet, Galapagos, ABB, Sony, ...In zijn vrije tijd is Guy vooral bezig met lopen. Zo heeft hij reeds deelgenomen aan de beruchte Marathon des Sables.

Praktische informatie

Prijs: 620 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Teamkorting

Maak gebruik van onze teamkorting en breng uw collega's mee: 20 % korting voor de tweede persoon, 30 % voor de derde, 40 % voor de vierde. Vanaf de vijfde collega betaalt u maar de helft.

Een extraatje voor u!

Als Registered Education Provider erkend door PMI®, reikt Kluwer 7 PDU’s uit voor uw deelname aan dit congres.

Wilt u weten hoe het eigenlijk gesteld is met uw kennis van de PMI®-methodiek? Bent u klaar voor uw PMP® of CAPM® examen? Test uw kennis live op ons congres!

Partner(s)

PMI-Belgium
APMG
BeProjectized
Projectmanagementshop
Microsoft
Cegeka
Fortes
iLean
Primaned
ProjectPolis
Jobat
CxO

Contact

Hebt u een inhoudelijke vraag over het programma? Wilt u graag partner worden van ons congres?

Neem dan contact op met Elke De Wit. Zij helpt u graag verder.

elke-003

Elke De Wit

Productmanager ICT en Projectmanagement

Elke.Dewit@wolterskluwer.com

015/45 34 21

Inschrijven