Beheers fiche 281.10 en uw loonverwerking

Werkt u bij de personeelsdienst of loonadministratie van uw bedrijf? Dan verwachten uw collega’s dat u fiche 281.10 van naaldje tot draadje kent. En dat u hen helpt met vragen rond loonfiscaliteit, loonverwerking en de bijbehorende berekeningen:

 • belastingen
 • sociale zekerheidsbijdrage
 • bedrijfsvoorheffing

Niet helemaal zeker van uw stuk? Volg dan de payroll-opleiding ‘Loonfiscaliteit van a tot z’. In twee dagen tijd doorgrondt u de uiteenlopende vergoedingen op fiche 281.10. En neemt u alle relevante thema’s rond loonfiscaliteit en loonverwerking onder de loep.

Van fiche 281.10 tot loonfiscaliteit: laatste updates

Met de payroll-opleiding 'Loonfiscaliteit van A tot Z' bent u weer helemaal mee met de recentste wetgeving en fiscale regels. Uw docenten houden voortdurend de vinger aan de pols. En delen die kennis met u. Nieuwigheden op fiche 281.10? De laatste maatregelen rond bedrijfsvoorheffing? U bent perfect op de hoogte.

Praktijkgerichte tips rond fiche 281.10 en loonverwerking

U rekent op concrete voorbeelden en tips waarmee u de theorie gemakkelijk verwerkt. Zo gaat u na deze payroll-opleiding meteen aan de slag met uw nieuwe bagage. De aspecten die u in de vingers krijgt?

 • verwerking van de vergoedingen op fiche 281.10
 • loonopbouw
 • bedrijfsvoorheffing
 • fiscale fiches
 • loononderhandelingen

Voortaan beantwoordt u zelfverzekerd élke vraag over fiche 281.10. En staat u stevig in uw schoenen aan de onderhandelingstafel.

Bestemd voor

Deze opleiding is een must voor iedere professional die met het thema 'loonfiscaliteit' in aanraking komt (personeelsverantwoordelijken, medewerkers van de personeelsdienst, beheerders en medewerkers loonadministratie, fiscaal en financieel adviseurs, juristen, advocaten, …)

"

Deze zeer praktische opleiding behandelt alle soorten vergoedingen en gaat in op de fiscale/sociale behandeling van die vergoedingen en de vermelding op de fiscale fiche. Het cursusmateriaal is een handig naslagwerk.

"
Elien De Clercq, Legal Advisor, Partena Business Center
"

Heel veel praktische tips en weetjes worden besproken, een enorme meerwaarde voor payrollbeheerders.

"
Sigrid Heyman, senior payroll officer, RealDolmen

Programma

1. Beheers de fiche 281.10 tot in detail

 • Waarvoor dient de fiche 281.10? Wie stelt ze op? Wanneer? Waarom?
 • Hoe moet u de verschillende vergoedingen vermelden? Welke gevolgen heeft dit?
 • Wat met de bedrijfsvoorheffing?

2. De verschillende vergoedingen

 • Loon tijdens de arbeidsovereenkomst: loon, (geheim) commissieloon, gewaarborgd loon bij ziekte of ongeval, ploegen- en nachtpremie, overloon, betaalde feestdagen en vakantiegeld, eindejaarspremie, sectorale vergoedingen, leervergoeding
 • Alternatieve vergoedingen: kosten eigen aan de werkgever, kledijvergoeding, kosten voor thuiswerk, buitenlandse kaderleden, voordelen in natura, maaltijden en maaltijdcheques, sociale voordelen, cultuur- en geschenkencheques, aandelenopties en werknemersparticipatie in de winst, groepsverzekering, giften en kortingen, studietoelage
 • Mobiliteit: collectief vervoer, vervoerskosten voor het woon-werkverkeer, bedrijfswagen, fietsvergoeding, mobiliteitsvergoeding, vergoedingen voor dienstverplaatsingen met een privéwagen
 • Beëindiging van de arbeidsovereenkomst: beëindigingsvergoeding, beschermingsvergoeding, brugpensioenvergoeding, collectief ontslagvergoeding, extralegale vergoedingen, niet-concurrentiebeding, opzeggingsvergoeding, uitwinningsvergoeding, vergoeding wegens willekeurig ontslag

Uw docenten geven altijd een korte toelichting over de principes waarop de vergoeding gebaseerd is om daarna specifiek de fiscale aspecten te behandelen.

Door bepaalde vergoedingen beter te definiëren of te benoemen kunt u - via een ander sociale zekerheids- of belastingstelsel - een hoger rendement realiseren. Tijdens deze opleiding zetten wij de verschillende vergoedingen op een rij, met ruime aandacht voor de juiste definitie van een aantal betalingen.

Docent(en)

cr-01843711

Ecram Cheba

Ecram Cheba, sociaaljuridisch adviseur, BDO Juridische Adviseurs

Kim De Meyer

Kim De Meyer, supervisor - tax and legal services, BDO Juridische Adviseurs

Praktische informatie

Prijs: 1 430 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Accreditatie:
 • Attest permanente vorming IAB Instituut Accountants en Belastingconsulenten (14 lesuren, in aanvraag)
 • Attest permanente vorming BIBF Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten (14 lesuren, in aanvraag)
 • Attest permanente vorming IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren (14 lesuren, in aanvraag)
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven