Doelgroep

De ideale ontmoetingsplaats voor elke hrm- en compensation & benefits-manager en –medewerker.

Uiteraard zijn ook andere professionals hartelijk welkom: juristen, advocaten, fiscale en financiële adviseurs, ...

 

Digitale documentatie van alle sessies

Onafhankelijke en gedreven topsprekers aan het woord

Op 1 dag bespaart u uren opzoekwerk

Informele contacten met leveranciers en collega’s

Programma

08:30 - 09:00
Onthaal met koffie
09:00 - 09:40

Introsessie - Verloning in België: visie & actualiteit

Egbert Lachaert, Volksvertegenwoordiger in de Kamer en advocaat sociaal recht.
09:45 - 11:15

Hoe schrijf je een long term incentive / retentieplan concreet op: juridische en fiscale aspecten

Kris De Schutter, Partner, Loyens & Loeff

Well@work @ Wolters Kluwer

Griet De Bevere en Annelies Boelaert, Wolters Kluwer en Claudia Put van BrandNewHealth

Actua: laatste stand van zaken op wettelijk niveau en impact voor compensation and benefits

Vicky Buelens, Advocate, Stroobants Buelens advocaten
11:15 - 11:30
Koffiepauze
11:30 - 13:00

Het Telenet Warranten plan

Kris Legroe, Director Compensation & Benefits, Telenet

Cafetariaplan: bouw je business case op

Damien Van der Stichele, Lead Consultant Strategic Reward & Mirabel Hoys, Senior Consultant HR & Wellbeing, Attentia

Internationale tewerkstelling: opportuniteit of kost?

Stefan Nerinckx, Partner Fieldfisher & Luc Lamy, Partner, Tax Consult
13:00 - 14:00
Lunch
14:00 - 15:30

Verlonen in 2017: do’s en don’ts

Ferdy Foubert, Tax & Legal Partner, KPMG & Alexis Ceuterick, Partner Social Law – K Law

Concrete problemen die het cafetariaplan met zich meebrengen & hoe die op te lossen

Martine Kersten, Legal Advisor & Karine De Clerck, Business Partner, Securex HR Solutions

Leer hoe technologie uw rewardbeleid en -functie verandert

Eva De Vries, Sales Director Human Capital Management , Oracle en Remon Van De Watering, Director Human Capital Management Strategy, Oracle
15:30 - 16:00
Pauze
16:00 - 17:30

Optimalisatie van remuneratie voor executives via groepsverzekering

Michel Merckx, Employee Benefits Manager, WiLink

Flexibel systeem van beloning en arbeidsvoorwaarden van Novartis Pharma

Pierre Leman, Head Human Resources, Novartis Pharma

BNP Paribas Fortis: het nieuwe verloningssyteem en van een jaarlijkse evalutie naar een regelmatige feedbackcultuur

Veronik Bongaerts, Head of Reward, BNP Paribas Fortis

Docent(en)

cr-00006769

Kris De Schutter

Kris De Schutter is lid van de Employment & Benefits Praktijkgroep van Loyens & Loeff in België. Hij is co-hoofd van het Financial Institutions Team in België. Hij heeft o.a. aanzienlijke ervaring opgebouwd in herstructurerings- en veranderingsprocessen en in alternatieve beloningen. Kris heeft uitgebreide kennis van individueel en collectief arbeidsrecht, vooral in verband met beloningsregelingen.

Vicky Buelens

Advocate Vicky Buelens studeerde in 2001 met onderscheiding af aan de Universiteit van Antwerpen. Aan de Antwerpse balie bouwde zij een doorgedreven praktijkervaring en specialisatie op in het arbeidsrecht. In 2004 behaalde zij tevens de titel “Master in Business Law” na een post-universitaire opleiding in het Ondernemingsrecht aan de Universiteit van Antwerpen en in 2016 werd zij gecertifieerd Change Manager bij de Antwerp Management School. Naast haar advocatenpraktijk geeft Vicky Buelens regelmatig cursussen over arbeidsrecht en schrijft ze opiniestukken voor de Financieel Economische Tijd. Vicky Buelens is gepassioneerd door de nieuwe tendensen in de arbeidsrelatie. Voor haar handboek “Het Nieuwe Werken”, verwacht in het voorjaar van 2017 bij Wolters Kluwer, interviewde zij leidinggevenden uit verschillende sectoren die succesvol de transitie van een klassieke hiërarchische structuur naar een vernieuwde invulling van werk maakten.

Stefan Nerinckx

Stefan Nerinckx is advocaat-vennoot en leidt het departement arbeidsrecht bij Fieldfisher Brussel. Hij is tevens een autoriteit in zijn vakgebied met meer dan 25 jaar ervaring. Zijn praktijk is vooral gespecialiseerd in het bijstaan van bedrijven en C-level individuen in complexe en strategisch belangrijke HR-rechterlijke vraagstukken. Hij doceert eveneens individueel arbeidsrecht aan de Hogeschool Universiteit Brussel (EMS-Odisee/KUL).

Ferdy Foubert

Ferdy Foubert is belastingconsulent en vennoot bij KPMG Belastingconsulenten en juridische adviseurs. Hij specialiseert zich al meer dan 25 jaar in HR fiscaliteit en heeft een ruime ervaring in het begeleiden van werkgevers bij het uitwerken van alternatieve verloningsplannen.

cr-00135854

Mirabel Hoys

Mirabel Hoys heeft meer dan 10 jaar ervaring in HR. Ze heeft gewerkt bij verschillende HR dienstverleners en kon zich via inspirerende samenwerkingen bij diverse organisaties verder ontwikkelen. Zelfontplooiing, transparantie, focus, coaching, feedback en teamwork zijn voor haar een drijvende kracht. Haar passie om te bewegen heeft ze sinds haar balletjaren ontwikkelend en geven haar energie en rust. Als Senior Consultant HR & Wellbeing bij Attentia kan ze beiden combineren HR & welzijn.

cr-00153035

Pierre Leman

Pierre Leman, Novartis Pharma

cr-01842713

Michel Merckx

Na 12jaar in een industriële omgeving te hebben gewerkt, heeft Michel Merckx gekozen voor een carrière in de verzekeringssector, met een groot hart voor Human Resources. Vol moed is hij gaan pleiten bij CEO's dat een gemotiveerde medewerker beter presteert en dat een groepsverzekering hierbij kan helpen. Echter, veel van zijn gesprekspartners replikeerden hem met “mijn medewerkers zijn tevreden ...”. Hij heeft dan zijn geweer van schouder veranderd en aan de CEO's gezegd “ik zal me eerst eens met u bezighouden”. Wat dit betekent in hun optimalisatie van remuneratie wordt vandaag uit de doeken gedaan.

cr-01801930

Damien Van der Stichele

Damien Van der Stichele heeft meer dan 10 jaar ervaring in HR & Rewards. Damien heeft talrijke Belgische en internationale projecten begeleid waarbij hij betrokken was bij het opzetten van Career & Rewards Framework met de link naar performance management. Damien is ook nauw betrokken bij de implementatie van het cafetaria plan voor meerdere bedrijven. Zijn focus ligt voornamelijk op het vertalen van de C&B strategie naar een optimaal cafetaria plan en het in kaart brengen van de financiële gevolgen van de invoering van het plan.

Egbert Lachaert

Egbert Lachaert is Volksvertegenwoordiger in de Kamer. Daar specialiseert hij zich in Sociale Zaken, Justitie en Energie. In deze commissies is hij recentelijk actief op volgende thema's: afschaffing van de ecocheques, en natuurlijk het mobiliteitsbudget. Daarnaast is hij in zijn gemeente Merelbeke OCMW-voorzitter, en Schepen van Sociale Zaken, Juridische Zaken en ICT. Hij is ook nog steeds advocaat arbeidsrecht aan de Gentse Balie.

cr-00176595

Martine Kersten

Martine Kersten startte haar carrière in het arbeidsrecht in 2008 aan de Balie van Brussel. In verschillende sociaalrechtelijke niche-kantoren hield ze zich bezig met het behandelen van uiteenlopende arbeidsrechtelijke dossiers voor in hoofdzaak nationale en internationale ondernemingen. Sinds 2014 is zij als Legal Advisor bij Securex aan de slag waar zij juridische adviezen geeft aan klanten met meer dan 100 werknemers binnen het sociaal secretariaat. Daarnaast is Martine als juridisch adviseur actief binnen het team dat cafetariaplannen opzet voor klanten, geeft ze infosessies over warrants en is zij experte inzake loonoptimalisatie (compensation & benefits) binnen Securex.

cr-00116245

Karine De Clerck

Karine De Clerck startte haar carrier in 1989 in HR. Zij deed haar Comp & Ben ervaring op in verschillende bedrijven Wickes, Sunsnacks, Roland Chemie, Flex Interim, ADMB, Eli Lilly, Abbott Vascular. Sinds 2012 is ze werkzaam bij Securex. Ze startte er als Reward Manager, nam nadien de verantwoordelijk van OutsouHRce op zich en sedert augustus 2016 werkt ze voornamelijk op de implementatie van cafetaria- en bonusplannen, optimalisaties op vlak van loon en organisatie en ander aan Comp & Ben gerelateerde topics.

cr-01837347

Veronik Bongaerts

Veronik Bongaerts ging 10 jaar geledenvan start in de hr afdeling van BNP Paribas Fortis. Sinds 4 jaar is ze er verantwoordelijk voor Reward. Ze implementeerde tal van nieuwe policies op het vlak van verloning, functieclassificatie, … Het Sustainable Reward beleid, en meer bepaald de invoering van units voor een flexibel het cafetaria plan, is een veelbesproken case op het vlak van Belgisch loonbeleid.

Luc Lamy

Luc Lamy is Partner en hoofd van het departement Internationale Mobiliteit bij Taxconsult. Hij is een expert in personenbelasting in de Belgische en internationale context. Hij helpt klanten in alle materies gelinkt aan kaderpersoneel en zaakvoerders, met name op het vlak van fiscaliteit, sociale zekerheid, pensioen, optimalisatie van eindeloopbaan of einde-contracten, incentive plans.

Alexis Ceuterick

Alexis Ceuterick is advocaat, bij K law. Voordien was hij director People Services bij KPMG Tax & Advisory. Hij is gespecialiseerd in individueel en collectief arbeidsrecht, (internationaal) socialezekerheidsrecht en compensation & benefits. Hij is een veelgevraagd spreker over deze thema's.

Kris Legroe

Kris Legroe is als Director Compensation & Benefits bij Telenet verantwoordelijk voor alles wat met verlonen en belonen heeft te maken. Met bijna 20 jaar ervaring in Human Resources en IT heeft hij vooral expertise verworven in Compensation & Benefits, HR Shared Services en HR Technologie.

Eva De Vries

Eva De Vries is Sales Director Human Capital Management bij Oracle en heeft 18 jaar sales ervaring in Human Resources. Ze heeft met de top 200 grootste klanten van België gewerkt bij twee HR marktleiders, Randstad en SD Worx en dit voor verschillende HR processen van instroom, doorstroom tot uitstroom. Als regiodirecteur bij SD Worx was ze commercieel verantwoordelijk voor de Brusselse regio. Daarnaast is Eva een gedreven netwerker, ze zetelt als bestuurslid in de Raad van Bestuur van Voka Metropolitan.

Remon van de Watering

Remon van de Watering is Director Human Capital Management Strategy bij Oracle. Als HR evangelist heeft hij een thought leadership rol en werkt hij nauw samen met strategische klanten om te kijken welke kansen innovatieve HR-oplossingen kunnen bieden. Remon maakt deel uit van het Benelux HCM Management team. Hij heeft ruim twintig jaar ervaring in Management Consulting en programma management. Hij heeft diverse Business Development rollen vervuld binnen de EMEA-regio. Hij werkte bijna 10 jaar bij Deloitte, waar hij verantwoordelijk was voor het leveren van transformatieprogramma's voor klanten in verschillende industrieën.

Annelies Boelaert

Annelies Boelaert is een enthousiaste HR Program Manager met een passie voor mensen, wat hen motiveert en in balans houdt. Verandering en mensen, liefst in één zin, zijn haar drijfveren. Zij heeft 15 jaar ervaring in HR, als business partner en als manager van brede veranderingstrajecten. Ze werkt 12 jaar bij Wolters Kluwer en is actief als freelance Relaxatie, Stress & Burn-out Coach. Vanuit deze laatste rol heeft ze ervaring in het begeleiden van mensen met stressklachten, burn-out preventie en re-integratie in het werkleven.

Griet De Bevere

Griet De Bevere is een energieke en creatieve geest die lef en gezond verstand in de juist dosis combineert. Griet werkt sinds 7 jaar bij Wolters Kluwer, eerst als compensation and benefits manger, en sinds 4 jaar als Global Benefits Director. Griet brengt haar 18 jaar bedrijfservaring binnen verschillende domeinen sales (Vanbreda Risk & Benefits) , HR (Wolters Kluwer) en consultancy (Ernst & Young, Arthur Anderson) samen onder één gemeenschappelijke noemer “Health & well-being”.

Claudia Put

Claudia Put is stichter en Managing Director van BrandNewHealth, gespecialiseerd in digitale gezondheidscoaching. De integratie van gezondheidspsychologie, technologie en wetenschap resulteert in een effectieve, meetbare en duurzame verandering in gezondheidsgedrag. Voorheen was dr. Put actief als onderzoekster en gezondheidspsychologe aan de Massachussetts General Hospital (Boston, USA), Tufts Rehab Center (Medford, USA), Katholieke Universiteit Leuven, Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg in volgende domeinen: stressbeheer, stoppen met roken, overgewicht, astma, kanker, longtransplantatie, diabetes, chronische pijn en hoofdpijn.

Praktische informatie

Prijs: 620 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Accreditatie:
  • Attest permanente vorming OVB Orde van Vlaamse Balies (6 J punten, in aanvraag)

Vroegboekkorting

teamkorting voor medewerkers van zelfde bedrijf: 20% korting voor de tweede van dezelfde onderneming, 30 % korting voor de 3de en 40 % korting voor de 4de deelnemer van eenzelfde onderneming, vanaf de 5de collega betaalt u maar de helft.

Partners

cobennb_partners_nl_nieuw

Inschrijven