The future is already here

Onze wereld is volop in verandering. De effecten van de globalisering, digitalisering, demografie hebben een grote impact op de economie en de bedrijven.  Alle klassieke paradigma’s over werk, werkrelaties, leiderschap, motivatie,… staan onder druk.  Disruptie loert om de hoek. Organisaties moeten de klant centraal zetten, snel innoveren en wendbaar zijn. 

Dit alles heeft een enorme impact op de hr-functie.  Hr-afdelingen zien hun rol verschuiven van

 • een administratieve rol naar een strategische rol;
 • het aanbieden van hr-services naar het creëren van een totale medewerkerervaring.

 

Uw hr-uitdagingen:

 • Future proof en geëngageerde medewerkers aanleveren.
 • De agility verhogen zodat uw organisatie kan veranderen op het moment dat ze moet verandering.
 • een kader creëren voor innovatie.
 • ervoor zorgen dat uw hr-diensten voldoen aan de verwachtingen van uw interne klant.

 

Tijdens dit congres krijgt u antwoorden op vragen zoals:

 • Wat is de impact van de technologische, demografische en economische evoluties op de rol van HR?
 • Hoe kan HR zich voorbereiden op de toekomst?
 • Welke veranderingen zijn nodig en hoe doe je dat nu concreet?
 • Hoe verkrijg je geëngageerde medewerkers?
 • Welke rol moet HR spelen bij digitalising?

What’s in it for you?

Ontdek op het congres in 1 dag:

 • hoe u uw hr-beleid future-proof maakt.
 • nieuwe inzichten, gebruiksklare tools en trends
 • Inspirerende cases, lessons learned, tips en tricks

Dit congres is de uitgelezen kans om te netwerken en ervaringen te delen met hr-professionals

Voor wie is dit congres?

Dit congres is bedoeld voor elke hr-professional die bezig is met transformatie:

 • Hr-directors en -managers
 • Hr-business Partners
 • Hr-verantwoordelijken
 • Hr-consultants
 • Change managers en -agents

Uiteraard is elke professional die zich verdiept in transformatie, digital en agility welkom: projectmanagers, It-managers, innovatie managers, facility managers, Business development managers, productmanagers,…

Toegang tot de digitale documentatie van alle sessies

Onafhankelijke en gedreven topsprekers aan het woord

Informele contacten met leveranciers en collega’s

Getuigenissen

De opleiding was voor mij echt een eye-opener. Het heeft me laten inzien hoe belangrijk wendbaarheid van organisaties ook in de praktijk is in zeer diverse sectoren en organisaties (niet enkel in de kleinere, jonge bedrijven). De meeste topics waren me niet vreemd. Toch gaf het hele verhaal aan het einde van de dag een gevoel van "nu valt de puzzel in elkaar". Bedrijven van wie je, omwille van hun product of de sector, minder zou verwachten, worden geconfronteerd met zeer gelijkaardige uitdagingen.

Anke Vermeirssen, Senior Consultant, Hudson Belgium

Verschillende sprekers, maakt het afwisselend, boeiend en geeft inspiratie in verschillende domeinen.

Liesbeth De Croock, HR vertrouwenspersoon, Verstraete in mould labels

Programma

09:00 - 10:00

Digitalisering, een maatschappelijke transformatie die leidt tot hr-vraagstukken

Saskia Van Uffelen, CEO, Ericksson
10:00 - 10:50

The agile organisatie

Reiner Van den Steen, KBC
10:50 - 11:10
Pauze
11:10 - 12:00

"In Leadership we Trust": aan vertrouwen werken in een VUCA-wereld

David Ducheyne, Securex
12:00 - 12:50

Hoe robotics and artificial intelligence de hr-functie zullen veranderen

Juan Staes, Delaware
12:50 - 14:10
Lunch
14:10 - 15:00

Agile Hr als antwoord op een VUCA wereld: HR as stewards of Culture and Engagement.

Karlien Eeman, Peopleimpact

Een inspirerende werkplek

Hans Abbeloos, Ideas at work

The HR cornerstones for a digital workplace

Els Overbergh, Microsoft
15:00 - 15:50

Future of hr in de praktijk: de Yools Case

Alexander Vuylsteke, Yools

Durf te groeien - Talent management in een snel veranderende wereld

Els de Geyter, the Human Reef

Case

Progreso
15:50 - 16:20
Pauze
16:20 - 17:10

Future proof recruitment

Bas van de Haterd, Van de Haterd Consultancy

Nieuwe manier om met talent en evalueren om te gaan? Accenture doet het!

Sofie Cabaceiro Luiz, Accenture

De dataficatie van hr

Bernie Caessens, Resolved
17:10 - 18:00

Ons Future Proof brein… nodig in de VUCA wereld!

Isabelle Hoebrechts, 361°

Nieuwe economie; nieuw sociaal statuut?

Stefan Nerinckx, Fieldfisher

Hr tech: the game changer

Jochen Bessemans, Hr Tech Valley

Docent(en)

cr-00115639

Karlien Eeman

Karlien Eeman heeft als change consultant al meer dan 15 jaar ervaring binnen een breed gamma aan hr services. Karlien helpt mensen en organisaties om hun potentieel naar boven te halen en verder te ontwikkelen. De groei en ontwikkeling van mensen en organisaties vormen een rode draad in haar carrière. Karlien specialiseerde zich de laatste jaren in hr transformatie projecten, talent management en recruiting Process Outsourcing.

cr-01837698

Stefan Nerinckx

Stefan Nerinckx is advocaat-vennoot en leidt het departement arbeidsrecht bij Fieldfisher Brussel. Hij is tevens een autoriteit in zijn vakgebied met meer dan 25 jaar ervaring. Zijn praktijk is vooral gespecialiseerd in het bijstaan van bedrijven en C-level individuen in complexe en strategisch belangrijke HR-rechterlijke vraagstukken. Hij doceert eveneens individueel arbeidsrecht aan de Hogeschool Universiteit Brussel (EMS-Odisee/KUL).

Reiner Van den Steen

Reiner Van den Steen, program manager agile organization, KBC Bank - FBB BRUhav2

cr-01845895

Alexander Vuylsteke

Alexander Vuylsteke is een ondernemer met een passie voor HR en organisatie. Als oprichter van het digital marketing agency Yools bouwt hij momenteel aan een organisatie waarin hij zelf graag zou werken als hij werknemer zou zijn. Hij is ook sociaal actief als Global Shaper (via het World Economic Forum). Voorheen was hij consultant bij Bain & Company en business developer bij het sociale investeringsbedrijf Incofin.

cr-01803436

Isabelle Hoebrechts

Isabelle Hoebrechts zet zich vol passie in voor menselijk kapitaal. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in strategisch management, communicatie en hr. Sinds 2014 is ze CEO van het Institute voor NeuroCognitivism. Met de oprichting van 361° verstevigt ze opnieuw haar banden met het bedrijfsleven. Isabelle is ook mentor en strategisch consultant bij verschillende kmo's. Haar missie? Mensen weer met plezier en vanuit de juiste motivatie laten leven én werken. Isabelle is auteur van boeken rond waarden, leiderschap en stressbeheersing.

cr-00084489

Saskia Van Uffelen

Saskia Van Uffelen, CEO van Ericsson Belux, werkt al meer dan 25 jaar in de ICT- en telecombusiness. Als ‘Digital Champion' vertegenwoordigt zij België bij de Europese commissie. In 2011 roept Data News haar uit tot ICT Woman of the Year. Sindsdien ontpopt ze zich als een rolmodel: niet alleen als topmanager en digitaal ambassadeur, maar ook als vrouwelijk ondernemer die een drukke job weet te combineren met een groot gezin. Saskia pleit steevast voor een nieuwe manier van werken waarbij de kwaliteiten van alle generaties – babyboomers, generaties X, Y en Z – ten volle aan bod komen.

cr-01782931

Bernie Caessens

Bernie Caessens is managing partner bij Resolved. Resolved creeert innovatieve oplossingen voor organisaties waar menselijk gedrag centraal staat op basis van wetenschappelijke inzichten, data-analyse en artificiele intelligentie. Bernie Caessens is doctor in de experimentele psychologie en heeft meer dan 15 jaar ervaring in internationaal management en data-modellering.

Els De Geyter

Els De Geyter is expert in het ontwerpen en ontwikkelen van wendbare organisaties. Ze is zaakvoerder van Human Reef, een adviesbureau in de ontwikkeling van toekomstbestendig leiderschap. Zij leert organisaties met continue verandering om te gaan vanuit een high impact hr-beleid, gedreven door de interne klanten en met een focus op eenvoud, agility en technologische innovatie. Zij geeft lezingen en opleidingen, faciliteert werkgroepen en begeleidt wendbare transities in groeibedrijven en bedrijven in verandering.

cr-01845918

Jochen Bessemans

'Putting people back in HR'. Het is het motto van HR Tech Valley, een vzw die HR en HR Tech dichter bij elkaar wil brengen. Een van de bezielers achter HR Tech Valley is Jochen Bessemans. Hij is er van overtuigd dat technologie en dan vooral HR Tech zal zorgen dat mensen hun carrière steeds meer in eigen handen gaan nemen, echte Career Owners gaan worden. Deze Career Owners en HR Tech zullen volgens hem zorgen dat HR evolueert naar een HR waarin de interactie tussen organisaties en Career Owners centraal staat.

cr-01801162

Hans Abbeloos

Hans Abbeloos is sinds 2017 de NWoW expert van Ideas at Work. Hij begeleidt bedrijven in hun transformatie naar het nieuwe werken. Hans focust vooral op het vinden van oplossingen op maat zodat de overgang naar de New Way of Work zowel voor medewerker, werkgever als voor de klant een positief effect heeft.Voordien begeleidde hij projecten met betrekking tot telewerk,lean en het NWoW bij onder andere Bnp paribas fortis en Axa. Hans werkt als coach samen met het management om het nieuwe werken in hun gewoontes te verankeren. Hij is gepassioneerd door de menselijke kant van verandering.

Els Overbergh

Els Overbergh deed meer dan 10 jaar hr-ervaning op bij onder andere Microsoft en AB Inbev. Voordien deed els heel wat business ervaring op in verschillende marketing & sales functies. Deze mix aan ervaringen maakt Els de geschikte persoon om de link te leggen tussen business en hr. Vandaag is Els Business Group lead voor Office in België en Luxemburg. Binnen die functie gaat zij oa samen met bedrijven op zoek naar wat de digitale omwenteling voor hen kan betekenen op het vlak van teams, samenwerking, mobiliteit en employee engagement – en hoe Microsoft hierbij een relevante partner kan zijn.

Sofie Cabeceiro Luiz

Sofie Cabeceiro Luiz is vandaag Belux hr field and enterprise Lead bij Accenture. Binnen Accenture nam zij verschillende (inter)nationale hr-rollen en verantwoordelijkheden voor haar rekening. Zij benadert hr-projecten steeds met de nodige aandacht voor de communicatie en de meerwaarde voor de business. Als ervaren Hr Business Partner is zij gespecialiseerd in change management, talent management, sucession planning, porfarmance management en het optimaliseren van tools en processen.

cr-00017423

David Ducheyne

David Ducheyne is chief people officer en general manager bij Securex. Zijn taak: een bedrijfsstrategie ontwikkelen en uitrollen die mensen centraal stelt. Daarvoor boogt hij op twintig jaar internationale hr-ervaring in verschillende bedrijfsculturen en sectoren. David schreef het boek ‘duurzaam leiderschap' (2016) waarin hij zijn visie geeft welke elementen van leiderschap mee leiden tot geengageerde medewerkers.

cr-01847593

Juan Staes

Juan Staes is zijn carrière begonnen bij Delaware in 1997 na het voltooien van zijn academische vorming. Sinds 2015 is hij verantwoordelijk voor de bedrijfseenheid waar de focus ligt op de digitalisering en transformatie van hr processen. Juan is gepassioneerd door innovatieve business modellen en technologische innovaties. Daarnaast helpt hij klanten bij het introduceren van nieuwe hr technologieën en concepten binnen de organisatie.

Bas Van De Haterd

Bas Van De Haterd

Praktische informatie

Prijs: 636 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Teamkorting voor medewerkers van zelfde bedrijf: 20% korting voor de tweede persoon, 30% voor de derde, 40% voor de vierde. Vanaf de vijfde collega betaalt u maar de helft.

Inschrijven

Op zoek naar extra inspiratie en tools?

 Ontdek dan aanvullende topics tijdens onze partnerwebinars en inspiratiesessies.

Webinar: Klaar voor de toekomst van hr dankzij productiviteitsdata en My Analytics

Webinar: Klaar voor de toekomst van hr dankzij productiviteitsdata en My Analytics

5 december 2017, Bij u thuis of op het werk

Webinar: Digitaal onboarden van nieuwe medewerkers

Start met inwerken voor de eerste werkdag

20 november 2017, Bij u thuis of op het werk

De digitale transformatie van hr

De digitale transformatie van hr

12 december 2017, Antwerpen

Inspiratie

Laat jouw bedrijfscultuur digitale transformatie toe?

The Smarter CHRO: Key Trends and Recommendations to Help Leaders of HR Become More Strategic

The results revealed in this study help to ensure future engagement programs are implemented even more successfully. Through successful engagement programs, the HR department can better position itself as a strategic partner of company management and ensure HR has an influence.  

HR moet pragmatiek voor ogen houden

Ik geloof niet in zelfsturende teams.

“To create freedom within the framework. Dat is de taak van de ontzorgende leider.” Els De Geyter.

Cultuur. Niet zomaar een middel. Wél een strategisch doel!

“Nooit eerder in de geschiedenis van het bedrijf groeide Protime zo hard als in 2016. Dat geeft telkens nieuwe uitdagingen. Ik heb geen glazen bol en kan de toekomst niet voorspellen. Maar als ik terugkijk van waar we komen, zie ik wel één constante: cultuur. En daarom is cultuur een strategisch doel!” Peter ’s Jongers, CEO, Protime

Be part of the HR Revolution

Leading companies are infusing cognitive systems and analytics into the core of their HR practices, quickly gaining insight from data.

Hoe de Griek de airco in Zweden herstelt