.

Van btw tot aanvullende pensioenen: laat u inspireren door topsprekers

Kluwer Opleidingen nodigt u uit op de 7e editie van het congres Dag van de Fiscaliteit.

Tijdens dit congres krijgt u als cijferberoeper of zaakvoerder een praktijkgerichte mix van plenaire en parallelsessies over actuele fiscale thema’s, van personenbelasting tot btw. U bepaalt zelf welke sessies u bijwoont.

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt zal de inleidende keynote verzorgen. 15 topfiscalisten vullen het programma na hem. 

Klik snel op Programma en ontdek een boeiende mix van praktijkthema's.

Een boeiende mix van plenaire en parallelsessies

De dag start met interactieve parallelsessies over diverse fiscale topics. Fiscale topsprekers bereiden momenteel praktijkgerichte en compacte presentaties voor. Na de lunch volgt een plenaire sessie met een overzicht van de fiscale actualiteit (presentatie: Jan Verhoeye, Voorzitter CBN). Daarna is de keuze opnieuw aan u voor nieuwe parallelsessies. Dankzij de ruime keuze aan parallelsessies is er voor ieder wat wils.

Op 1 dag bespaart u uren opzoekwerk

Dit congres bespaart elke zaakvoerder en fiscale professional uren opzoekwerk. U krijgt een goed gedocumenteerde documentatiemap mee naar kantoor, boordevol handige adviezen om uw fiscaal advies aan collega's of klanten efficiënter te maken. Tijdens de pauzes hebt u de kans om bijkomende vragen te stellen aan sprekers van dit congres.

Programma

08:30 - 09:00
Onthaal met koffie
09:00 - 09:30
Inleiding door Minister van Financiën Johan Van Overtveldt
09:30 - 11:00

Fiscale controle door de fiscus: aandachtspunten en evoluties

Roel Van Hemelen

Btw-update 2016 (met vooruitblik naar 2017)

Ine Lejeune en Ellen Cortvriend

Grensoverschrijdend werken als bestuurder: waarop letten?

Koen Van Duyse

Successieplanning: tips & trics om erfbelasting te besparen of te vermijden

Bart Chiau
11:00 - 11:15
Netwerkpauze
11:15 - 12:45

Waardering en fiscus: bereid u voor op de nieuwste antimisbruiktendens!

Robin Messiaen

Douane- en btw-rechtspraak over de in- en uitvoer van goederen (incl. aansprakelijkheid van betrokken partijen)

Ine Lejeune / Jurgen Gevers

Update actualiteit vennootschapsbelasting (o.a. vangnetbepaling, ATAD-richtlijn,…)

Tim Van den Bruel en Kris Lievens

Het nieuw fiscaal regime voor de deeleconomie: welke impact op inkomstenbelastingen?

Pieter Debbaut
12:45 - 13:45
Walking lunch
13:45 - 15:15
Plenaire sessie: Update fiscale actualiteit
15:15 - 15:30
Netwerkpauze
15:30 - 17:00

De stichting als planningsinstrument voor verstandelijk beperkte personen (incl. standpunt Vlabel)

Rudi Mattheus

De standpunten van VlaBel inzake erfbelasting: de alternatieven

Nicolas Geelhand de Merxem

Kroniek btw-rechtspraak 2016

Liesbeth Vermeire en Evy Peters

Update wijzigingen aanvullende pensioenen (o.a. nieuw stelsel voor zelfstandigen zonder vennootschap)

Pieter Gillemon

Testimonials

Kluwer Opleidingen organiseert twee keer per jaar het Tax Congres - ook bekend als Dag van de Fiscaliteit.

Tijdens deze studiedag word je als tax professional geïnformeerd over de belangrijkste fiscale actualiteit. Zo kan je gedegen advies aan je klanten geven en bespaar je jezelf uren opzoekwerk.

Doelgroep

De Dag van de Fiscaliteit is de ideale ontmoetingsplaats voor elke professional die de fiscale actualiteit op de voet volgt en wilt beheersen.
Tijdens dit congres wisselt u ervaringen uit en deelt u 'best practices' met collega's en fiscale topsprekers. Dat doet u tijdens de parallelsessies, pauzes en walking dinner.

Verplichte permanente vorming

Wenst u als advocaat of fiscale professional in te schrijven voor dit congres? In dat geval hebben we extra goed nieuws voor u: de Dag van de Fiscaliteit is als opleidingscongres erkend door de fiscale beroepsinstituten en de Orde van Vlaamse Balies. Dankzij het modulaire programma kunt u zelf uw opleidingspakket samenstellen.

Docent(en)

Johan Van Overtveldt

Johan Van Overtveldt is sinds 2014 Minister van Financiën in de federale regering Michel I. Hij was o.m. Europees parlementslid (N-VA), adviseur N-VA, professor economie (Universiteit Hasselt) en hoofdredacteur Trends en Knack. Hij is doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen (UAntwerpen) en Master of Business Administration (KULeuven). Hij heeft talrijke economische publicaties op zijn naam staan.

Jurgen Gevers

Jurgen Gevers, Law Square

Robin Messiaen

Robin Messiaen is advocaat bij Sherpa Law. Hij is gespecialiseerd in vennootschapsbelasting, vastgoedfiscaliteit, herstructureringen en fusies & overnames. Robin is ook deeltijds vrijwillig medewerker aan de vakgroep fiscaliteit van de VUB. Hij is lid van het redactiecomité Accountancy Actualiteit (Kluwer) en werkt mee aan diverse fiscale publicaties zoals AFT en Fiscale Actualiteit (Kluwer).

cr-00002071

Jan Verhoeye

Jan Verhoeye is accountant en vennoot bij De Deyne, Verhoeye Accountants en Belastingconsulenten. Daarnaast doceert hij aan de Hogeschool Gent en is hij gastprofessor aan de Universiteit Gent. U kent hem ook als voorzitter van de Commissie voor Boekhoudkundige Normen en als fiscaal redacteur van 'De Tijd'. Hij maakt eveneens deel uit van de Supervisory Board van de EFRAG (European Financial Reporting Advosiry Group).

Kris Lievens

Kris Lievens is vennoot bij KPMG Tax & Legal Advisers en verantwoordelijk voor Financial Services. Hij adviseert diverse financiële ondernemingen in binnen- en buitenland op het vlak van directe belastingen en internationale fiscaliteit. Kris is gespecialiseerd in operationele taksen en de fiscaliteit van beleggingsfondsen.

Evy Peters

Evy Peters, senior associate, Law Square

Ellen Cortvriend

Ellen Cortvriend is manager bij PwC. Zij volgt de nationale en internationale btw-reglementering op de voet en publiceerde hierover al diverse presentaties en artikels. Zij presenteert regelmatig seminaries over actuele btw-thema's.

cr-01791625

Roel Van Hemelen

Roel Van Hemelen is Manager Tax & Legal bij het advieskantoor Moore Stephens en docent aan de Fiscale Hogeschool. Hij doceert tevens fiscale seminaries voor Kluwer Opleidingen als Fiscaal Informatief.

cr-00002178

Ine Lejeune

Ine Lejeune is advocaat en partner bij Law Square. Daarvoor was ze als Partner Global Indirect Taxes Network Leader bij PwC wereldwijd verantwoordelijk voor PwC-adviseurs op het vlak van indirecte belastingen (btw, douane, accijnzen en andere indirecte belastingen). Zij heeft een uitgebreide ervaring met geschillen binnen en buiten België. In 2009 sleepte Ine Lejeune , als eerste vrouwelijke genomineerde, de Taxman Award in de wacht. Ine is lid van de VAT Expert Group van de Europese Commissie en de Consumption Tax Technical Advisory Group van de OESO. Zij stond aan de wieg van de invoering van de btw-eenheid voor ondernemingsgroepen, waardoor deze maar éénmaal btw betalen en op die manier dubbele kosten vermijden. Zij is gastdocente aan universiteiten in België, China, Nederland, Portugal en Oostenrijk.

Pieter Gillemon

Pieter Gillemon is director bij PwC. Hij is erkend belastingconsulent (IAB) en volgde de Leergang Pensioenrecht (KULeuven). In 1999 begon Pieter zijn loopbaan bij PwC. Binnen de afdeling Human Resource Services maakt hij deel uit van de pensioen desk, waar juridische, technische en fiscale oplossingen inzake aanvullende pensioenen geadviseerd worden.

cr-00002446

Rudi Mattheus

Rudi Mattheus is zaakvoerder van het boekhoud- en advieskantoor AXIS Finance. Dit kantoor geeft advies in accountancy, fiscaliteit, vermogens- en successieplanning. Als erkend boekhouder-fiscalist heeft Rudi een jarenlange ervaring in diverse deeltakken van fiscaliteit en accountancy. Hij is auteur van diverse publicaties en tijdschriftartikels en gastdocent voor o.a. de KULeuven, het BIBF en de VDAB.

Pieter Debbaut

Pieter Debbaut is Tax Officer bij ERGO. Hij startte zijn loopbaan als kredietbeheerder bij Centea en was van 2000 tot 2014 docent bij de studie- en vormingsdienst van ERGO. Hij is mede-auteur van de Belasting- en Beleggingsgids (Uitgeverij Pelckmans), auteur van artikels in diverse tijdschriften en gastdocent bij diverse vormingsorganisaties.

Nicolas Geelhand de Merxem

Nicolas Geelhand de Merxem is verbonden aan het kantoor Hubert & Crommen advocaten. Hij biedt op zowel burgerrechtelijk als fiscaal vlak bijstand bij (internationale) successieplanningen en het afhandelen van nalatenschappen. Gedurende meer dan tien jaar doceerde hij het vak Successierechten (en nadien ook het vak Registratierechten) aan de Universiteit Gent (2000-2012). Dit vak doceert hij eveneens aan de VUB/ULB (Postgraduaat Estate Planning). Hij was ook lesgever met betrekking tot huwelijksvermogensrecht, erfrecht, schenkingen en testamenten, voor het notariaat, aan de Karel de Grote Hogeschool en aan de Universiteit Antwerpen.

Koen Van Duyse

Koen Van Duyse is Partner bij het advocatenkantoor Tiberghien. Hij is ook Lector aan de KULeuven (voor het vak 'Internationale fiscaliteit pensioenen' aan de Leergang Pensioenrecht), redacteur van het 'Handboek voor Fiscaal Recht – Tiberghien' (Wolters Kluwer) en lid van de kernredactie 'Tijdschrift voor Financieel Recht'.

cr-00155378

Tim Van den Bruel

Tim Van den Bruel is manager bij KPMG Tax & Legal Advisers. Naast algemene advisering inzake vennootschapsbelasting heeft hij een specifieke interesse voor fiscale vraagstukken binnen de financiële sector. Hij is regelmatig spreker tijdens fiscale seminaries.

cr-01808891

Liesbeth Vermeire

Liesbeth Vermeire is advocaat bij Law Square. Ze heeft een ruime fiscale ervaring als advocaat en als indirect tax consultant bij PwC. Liesbeth is co-auteur van fiscale artikels in o.a. het Algemeen Fiscaal Tijdschrift (Wolters Kluwer).

Bart Chiau

Bart Chiau is trainer bij ERGO Insurance. Hij is gespecialiseerd in thema's over verzekeringen en fiscaliteit. Sinds 2007 is Bart gastprofessor aan de UGent waar hij de cursussen 'Levensverzekeringen' en 'Fiscaliteit financiële producten' doceert. Hij is ook auteur van de 'Gids samenlevingsvormen'. Naast docent voor Fiscaal Informatief verzorgt Bart ook seminaries voor Van Belleghem Opleidingen. Hij publiceert regelmatig artikels over verzekeringen en fiscaliteit, zowel voor gedrukte als online media.

Praktische informatie

Prijs: 590 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Accreditatie:
  • Attest permanente vorming IAB Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten (7 lesuren)
  • Attest permanente vorming BIBF Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten (7 lesuren)
  • Attest permanente vorming IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren (7 lesuren)
  • Attest permanente vorming OVB Orde van Vlaamse Balies (6 J punten)
  • Attest permanente vorming Nationale Kamer van notarissen (6 lesuren)

Bij inschrijving geldt 20% korting voor de 2e deelnemer van dezelfde onderneming, 30% korting voor de 3e deelnemer en 40% korting voor de 4e en volgende deelnemer(s).

Partner(s)

Inschrijven