Doelstellingen

Deze studiedag is dé ontmoetingsplaats voor fiscale en financiële professionals en zaakvoerders die hun kennis over de fiscale actualiteit willen aanscherpen. 

De dag start met een inleidende keynote presentatie. Daarna presenteren fiscale topfiscalisten diverse thema's, van personenbelasting tot btw. De inhoud van deze presentaties wordt gedicteerd door de fiscale actualiteit. De definitieve wetteksten van het recente Zomerakkoord (die verwacht worden vanaf november 2017) zullen als een rode draad doorheen de verschillende presentaties lopen.

Wij zetten fiscale experts in die de actualiteit voor u opvolgen en vertalen in bruikbaar advies. Deze sprekers spelen mee op het hoogste niveau en werken vaak mee aan het wetgevend fiscaal beleid en de regelgeving. Zo bent u zeker van objectieve en up-to-date informatie, waarmee u de kwaliteit van uw beslissingen en adviezen perfect op peil houdt.

 

Uw take-aways

 • De definitieve wetteksten van het recente Zomerakkoord (die verwacht worden vanaf november 2017) hebben geen geheimen meer voor u.

 • Tijdens de pauzes en het lunchbuffet wisselt u ervaringen uit met collega’s en sprekers.

 • U bewaakt de kwaliteit van uw beslissingen en adviezen dankzij de objectieve en actuele informatie van onze gerenommeerde sprekers. 

 • U krijgt een goed gedocumenteerde documentatiemap mee naar kantoor, boordevol handige adviezen om uw fiscaal advies aan collega’s of klanten efficiënter te maken.

 • Bij deelname aan deze studiedag ontvangt u ook een aanwezigheidsattest, inclusief vormingspunten.

Programma

De inhoud van deze studiedag wordt gedicteerd door de fiscale actualiteit. Wij kunnen u daarom momenteel nog geen exacte topics meedelen.

09:00 - 09:30

Inleidende Keynote Speech

Spreker te bepalen
09:30 - 10:30

Analyse nieuwe btw-maatregelen (met vooruitblik naar 2018)

Ine Lejeune, Partner, Law Square
10:30 - 10:45
Pauze
10:45 - 11:45

Update hervorming vennootschapsbelasting

Roel Van Hemelen, Director Business Tax, Moore Stephens
11:45 - 12:45

Overzicht PB-maatregelen uit het zomerakkoord 2017

Jef Wellens, Fiscaal jurist, Wolters Kluwer
12:45 - 13:45
Broodjeslunch en netwerkmoment
13:45 - 14:45

Thema vennootschapsrecht

Jan Tuerlinckx, Advocaat-vennoot, Tuerlinckx Advocaten
14:45 - 15:45

Kroniek recente CBN-adviezen en relevante boekhoudrechtspraak

Patrick Valckx, Partner, KPMG Accountants
15:45 - 16:00
Pauze
16:00 - 17:00

Hete hangijzers bij fiscale onderzoeken in inkomstenbelasting en btw

Svjatoslav Gnedasj, Advocaat, Linklaters
artikel-wib-ontkleed

Gratis boek

Artikel 49 WIB 1992 ont(k)leed - Lessen uit negentig jaar cassatierechtspraak inzake kostenaftrek

Als deelnemer ontvangt u een exemplaar van het boek “Artikel 49 WIB 1992 ont(k)leed - Lessen uit negentig jaar cassatierechtspraak inzake kostenaftrek” (Wolters Kluwer, auteur:
Svjatoslav Gnedasj, 550 pagina’s, winkelwaarde: 150 euro). In dit boek ontleedt de auteur op zeer grondige wijze het iconische artikel 49 WIB

Getuigenissen

 

 • "Sterke punten: sprekers, onderwerpen, aanpak.”


 • “Actueel en to-the-point.”


 • “Mogelijkheid om cases uit te wisselen met concullega's in een aangename setting.” 

 

Docent(en)

Jan Tuerlinckx

Advocaat-vennoot, Tuerlinckx Advocaten

Jan Tuerlinckx is advocaat-vennoot bij het kantoor Tuerlinckx Fiscale Advocaten. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in fiscaal-, vennootschaps- en financieelrechtelijke aangelegenheden. Hij is lid van de balie te Antwerpen, Turnhout en Luik. Jan Tuerlinckx is tevens bestuurder en voorzitter van de studiecommissie van de Antwerpse Beroepsvereniging voor Accountants, Belastingconsulenten, Boekhouders en Bedrijfsrevisoren (BAB-BKR).

cr-01829861

Svjatoslav Gnedasj

Advocaat, Linklaters

Svjatoslav Gnedasj is Managing Associate bij het advocatenkantoor Linklaters. Hij is gespecialiseerd in adviesverlening over Belgische en internationale fiscaliteit, voor zowel Belgische als buitenlandse ondernemingen. Svjatoslav legt zich eveneens toe op complexe en strategische geschillen in het fiscaal (straf)recht. Hij publiceert regelmatig artikels in o.a. Fiscale Actualiteit, Algemeen Fiscaal Tijdschrift, Fiscoloog en TFR.

cr-00002178

Ine Lejeune

Partner, Law Square

Ine Lejeune is advocaat en partner bij Law Square. Daarvoor was ze als Partner Global Indirect Taxes Network Leader bij PwC wereldwijd verantwoordelijk voor PwC-adviseurs op het vlak van indirecte belastingen (btw, douane, accijnzen en andere indirecte belastingen). Zij heeft een uitgebreide ervaring met geschillen binnen en buiten België. In 2009 sleepte Ine Lejeune , als eerste vrouwelijke genomineerde, de Taxman Award in de wacht. Ine is lid van de VAT Expert Group van de Europese Commissie en de Consumption Tax Technical Advisory Group van de OESO. Zij stond aan de wieg van de invoering van de btw-eenheid voor ondernemingsgroepen, waardoor deze maar éénmaal btw betalen en op die manier dubbele kosten vermijden. Zij is gastdocente aan universiteiten in België, China, Nederland, Portugal en Oostenrijk.

cr-01791625

Roel Van Hemelen

Director Business Tax, Moore Stephens

Roel Van Hemelen is Director Business Tax bij het advieskantoor Moore Stephens en docent aan de Fiscale Hogeschool. Hij doceert tevens fiscale seminaries voor zowel Kluwer Opleidingen als Fiscaal Informatief.

cr-00003279

Jef Wellens

Fiscaal jurist, Wolters Kluwer

Jef Wellens is belastingconsulent en fiscaal jurist bij Wolters Kluwer. Hij staat reeds jaren met beide voeten in de praktijk van de personenbelasting als auteur van diverse fiscale publicaties. Jef bouwde zijn didactische vaardigheden op als fiscaal docent voor verschillende hogescholen, universiteiten en beroepsverenigingen. Ook bij Kluwer Opleidingen is hij een vaste waarde en door de deelnemers een zeer gewaardeerd docent. Met een mix van oefeningen en theorie kan hij zijn publiek steeds uitermate boeien.

Patrick Valckx

Partner, KPMG Accountants

Patrick Valckx is Partner bij KPMG Accountants. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in boekhoudkundige en fiscale dienstverlening aan klanten uit diverse sectoren, van zelfstandige professionals tot non-profit-organisaties. Patrick is gastspreker voor diverse beroepsfederaties, hogescholen en universiteiten. Hij verzorgt ook diverse interne en externe seminaries van KPMG.

Praktische informatie

Prijs: 620 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Accreditatie:
 • Attest permanente vorming IAB Instituut Accountants en Belastingconsulenten (7 lesuren, in aanvraag)
 • Attest permanente vorming BIBF Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten (7 lesuren)
 • Attest permanente vorming IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren (7 lesuren)
 • Attest permanente vorming OVB Orde van Vlaamse Balies (6 J punten, in aanvraag)
 • Attest permanente vorming Nationale Kamer van notarissen (6 lesuren, in aanvraag)

Bij inschrijving geldt 20% korting voor de 2e deelnemer van dezelfde onderneming, 30% korting voor de 3e deelnemer en 40% korting voor de 4e en volgende deelnemer(s).

Advies

Hebt u nog een inhoudelijke vraag over dit congres?

Neem dan contact op met Geert Van Cauwenberge. Hij helpt u graag verder.

geert-01

Geert Van Cauwenberge

Productmanager Tax
geert.vancauwenberge@wolterskluwer.com
015/45 34 24

Partner(s)

Inschrijven