Slechte master data kost bedrijven handenvol geld: users zijn gefrustreerd, systemen blokkeren, rapporten zijn niet juist …

50 % van de CFO’s wil meer toegang tot data om beslissingen beter te ondersteunen. Bij minder dan 30 % van de bedrijven wordt de kwaliteit van data gemeten. Bijna 70 % van de datagebruikers op managementniveau ervaart fouten of hiaten in de data die hij/zij gebruikt.

De cijfers spreken voor zich: er is nog een lange weg te gaan!

Datakwaliteit vormt een bezorgdheid bij alle afdelingen van een bedrijf … Ook bij finance!

Solide master data wordt zelfs gezien als competitief voordeel.

Maar: Wat is master data? Wat is data governance? Waarom is goede datakwaliteit belangrijk? En vooral: Hoe zet u een Master data Framework op?

Uw resultaten

Deze cursus voorziet kennis, ervaring en advies naar het opzetten van een gestructureerde data management framework. U krijgt de gelegenheid om te leren van presentaties, oefeningen en interactieve discussies.

Bestemd voor

Iedereen die data op de agenda wilt zetten binnen zijn/haar bedrijf, die zich meer bewust wilt worden van het belang van data en die kennis wilt nemen van de uitdagingen die hierrond bestaan.

Programma

1. Wat is master data?

2. Opzetten van een Master data Framework:

  • Wat is data governance?
  • Wie is verantwoordelijk voor master data?
  • Hoe garandeert u hoge datakwaliteit?
  • Hoe zorgt u ervoor dat de eindgebruiker de regels volgt?

3. Master data management is een continu proces.

Docent(en)

cr-01845025

Melanie Vis

Melanie Vis is enterprise data manager b? Barco, producent van onder meer beeldschermen en projectoren. Ze heeft ervaring met de opzet van master data management en heeft ervaring in SAP master data project implementaties. Ze rapporteert aan Corporate Finance.

Praktische informatie

Prijs: 749 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Extra:

Geef in het opmerkingenveld 'CFO abonnee' of 'lid Finance Square' mee en betaal slechts 600 euro (excl. 21 % btw).

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Abonnees op 'CFO magazine en leden van Finance Square' krijgen 149 € korting.

Partner(s)

Inschrijven

Als u abonnee bent van CFO Magazine of lid van Finance Square, vergeet dit dan zeker niet te vermelden in het opmerkingenveld.