Bij elk bedrijf bestaat het risico dat gerealiseerde omzet niet in de boeken komt. De boosdoener heet revenue leakage. Soms is er kwaad opzet in het spel, maar meestal gaat het om een menselijke fout of een gebrek aan procescontrole. Tegen die weglekkende middelen bestaat een remedie: revenue assurance.

Onder revenu assurance vallen de verschillende acties die een bedrijf onderneemt om zijn omzet, kasstromen en winst te verbeteren. Bij revenue assurance draait het er allemaal om de problemen met financiële lekken te identificeren en op te lossen – en zo mogelijk de weggelekte centen te recupereren. Een no brainer, horen we u denken, maar wat moeten we precies onder revenue assurance verstaan? Waar komt het concept vandaan en hoe pakt een onderneming zoiets in de praktijk aan? Op deze en meer vragen krijgt u een antwoord tijdens deze opleiding.

Uw resultaten

Tijdens deze opleiding krijgt u in één dag allerlei tips aangereikt om belangrijke doelstellingen te halen:

 • Recuperatie van significante geldbedragen
 • Verbetering van EBITDA van 1 tot 5 % door rechtstreekse verbetering van de bottom line
 • Verhoogd bewustzijn bij medewerkers rond Revenue Leakage
 • Verlaagd risico van omzetlekken op lange termijn
 • Functieverandering voor het Finance departement van cost naar profit center

Bestemd voor

CFO’s en finance managers van middelgrote en grote ondernemingen die via Revenue Assurance de bottom line van hun bedrijven willen verbeteren.

Programma

 • Case study: Orange Belgium
 • Hoe ontstaat revenue leakage?
 • Waarom moeten bedrijven aandacht besteden aan revenue leakage?
 • Revenue assurance: de methodologie
 • Oefening

Docent(en)

Steve Van der Steen

Steve Van der Steen is director EY Advisory – Revenue leakage. Hij vertaalt het concept van revenue assurance – zoals het met name ontstond in de telecomwereld – voor bedrijven uit andere sectoren.

Benoit Messiaen

Benoit Messiaen is director Audit, Control, Risk, Fraud & Revenue Assurance bij Orange Belgium.

Praktische informatie

Prijs: 399 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Extra:

Geef in het opmerkingenveld 'CFO abonnee' of 'lid Finance Square' mee en betaal slechts 320 EUR (excl. 21% btw).

Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Abonnees op 'CFO magazine en leden van Finance Square' krijgen 79 € korting.

Partner(s)

Inschrijven

Als u abonnee bent van CFO Magazine of lid van Finance Square, vergeet dit dan zeker niet te vermelden in het opmerkingenveld.