Waarom is de Dag van de Controller ùw dag?

Laat u inspireren door topsprekers!

Wij selecteren voor u de crème-de-la-crème: stuk voor stuk experts mét ruime ervaring in de financiële wereld en/of als controller. Zij zijn het best geplaatst om u te inspireren en nieuwe inzichten bij te brengen. Daarbij zijn het ook stuk voor stuk ervaren trainers die u helpen deze inzichten te vertalen naar uw eigen omgeving.

For controllers only!

Deze dag is helemaal opgebouwd op sterke controllerstopics. Onze experts voorzien ook ruimte voor interactie zodat u ook kan kennismaken met en leren van uw mede-controllers. U maakt kennis met verschillende visies op uw beroep, ontmoet interessante collega’s en legt contacten voor de toekomst.

De ideale mix tussen inspireren én leren

In de voormiddag bieden onze experts frisse inzichten in de constant evoluerende wereld van controlling in 3 inspirerende plenaire sessies. Hoe ziet de toekomst van controlling eruit? En hoe kunt u zich hier vandaag al op voorbereiden? Onze keynote sprekers lichten een tipje van de sluier!

In de namiddag heeft u de keuze tussen 2 interactieve opleidingen: een ‘hands on’ kennismaking met Power Query in Excel en een even ‘hands on’ communicatietraining die focust op waar ù tegen aanloopt als controller. Onze trainers bieden u praktische handvaten en duiken diep met u in de gekozen materie. Met hun input kan u ook meteen concreet aan de slag!

Focus op de praktijk

In elke sessie staat de link tussen theorie en praktijk centraal. In de namiddag gaat u zelf aan de slag op onze laptops en/of in rollenspelen om concreet te ervaren hoe de opgedane kennis in de praktijk kan gebruikt worden. Op één dag verruimt u uw horizon en leert u hoe u een nieuwe richting aan uw job geeft.

Programma

08:30 - 09:00
Onthaal met koffie
09:00 - 09:15
Inleiding Kluwer Opleidingen
09:15 - 10:15

Opening Keynote: Controlling volgens Elon Musk

Sven Arnauts
10:15 - 11:00

Waardering van bedrijven: hoe valkuilen vermijden en impact creëren

Nathalie Calle
11:00 - 11:30
Netwerkpauze
11:30 - 12:30

RealTime RightTime Organisatie en de Digital Boardroom

Jos Gilissen
12:30 - 13:45
Walking Lunch
13:45 - 17:15

Beheersbare Excellijsten met Power Query

Thierry Delgutte

Communicatietechnieken voor controllers

Wim Coessens

Editie 2016 - recapitulatie

Financial controllers en business strategen, twee handen op één buik?

Bron: Wolters Kluwer Learning Blog

"De financial controller moet ‘de rationale’ van het business plan begrijpen en dat kan enkel door nauwe samenwerking met de business strateeg." - Geert Vanhees

Inleiding tot Bitcoin en Blockchain

Bron: Wolters Kluwer Learning Blog

"Bitcoin en de blockchain zijn jonge technologieën die nog verder ontwikkeld moeten worden vóór ze echt interessant worden, maar ze bieden het potentieel om de wereld te verbeteren." - Sam Wouters

5 take-aways voor elke controller

Bron: Wolters Kluwer Learning Blog

“The CFO is nót the surrogate of the CEO!”, citeerde dagvoorzitter Peter Manet in zijn plenaire wrap-up van de “Dag van de Controller”. En zowel gastspreker Wim Van den Bossche als het publiek beaamden dat. Maar wat is de controller dan wél? Die vraag vergt een bijzonder veelzijdig en uiterst diepgaand antwoord.

Sales & Marketing zijn blind als het over de winstgevendheid van een klant gaat

Bron: Wolters Kluwer Learning Blog

…met die confronterende uitspraak kreeg gastspreker Sven Arnauts in zijn workshop “Controller vs. Marketeers” iedereen op het puntje van de stoel. Toch horen de marketeer met de controller een power couple te vormen. Twee handen op dezelfde buik: die van de customer analytics… het lichtende pad naar écht duurzame winstgevende klanten.

Een tevreden klant is leuk; een winstgevende klant is beter

Bron: Wolters Kluwer Learning Blog

“Als general managers zijn wij allemaal klànten van onze ondersteunende afdelingen – dus óók van onze controllers.” Aan het woord is Peter Manet; ervaren bedrijfsleider en –adviseur, opleidingscoach en ook docent aan Ehsal Management School. Peter sprak naar aanleiding van de 7e “Dag van de Controller”, een organisatie van Kluwer Opleidingen.

Ruim 400 finance professionals namen al deel.

Een greep uit hun feedback:

Heel actuele topics over problemen waar controllers vandaag de dag mee geconfronteerd worden. En heel goede spreker

Een finance professional

Ik heb ook dit jaar frisse ideeën opgedaan en interessante mensen ontmoet. Veel kleine zaken blijven je bij, houden je ‘agile’. Volgend jaar ben ik weer van de partij !

Een finance professional

Een uitgelezen moment om even uit de dagdagelijkse ‘routine’ te stappen en de eigen jobinhoud/carrière vanuit een ander (hoger) perspectief te bekijken

Een finance professional

Deze dag zoemt in op de toekomstige uitdagingen het beroep van controller als business partner. En geeft praktische tips over hoe men daarin succesvol kon zijn.

Een finance professional

Een mix van ideeën die je kan implementeren in een zowel nieuwe als al meer mature CO-omgeving.

Een finance professional

Verfrissend contactmoment met andere controllers en nieuwe ontwikkelingen

Een finance professional

Docent(en)

Thierry Delgutte

Thierry Delgutte is handelsingenieur en zaakvoerder van Intermotion Software & Training. Voorheen was hij opleidingscoördinator bij IBM, personeelsverantwoordelijke en lid van de ondernemingsraad bij Siemens-Nixdorf. Hij is al 20 jaar actief in opleidingen rond hr-thema's, business intelligence en data-analyse van financiële gegevens.

Sven Arnauts

Sven werkt sinds 2010 voor Delaware Consulting (voormalige B&M Consulting) waar hij zijn ervaring & expertise in strategy management, costing & profitability management, sales, marketing en business process management ten dienste stelt van zijn klanten. Hierbij begeleidt hij zijn klanten bij het realiseren van hun ambities, het aangaan van uitdagingen en het transformeren van bedrijven. Naast zijn consultingwerk is Sven tevens een gerespecteerde docent en gastspreker aan verschillende instituten en nationale & internationale conferenties.

Jos Gilissen

Jos Gilissen is de verantwoordelijke voor het domein Finance en Business Controlling bij delaware. Hij legt zich hierbij toe op de uitwerking en implementatie van concepten mbt winstgevendheidsanalyses, budgettering, proces verbeteringen en management rapportering. Jos heeft tevens een solide achtergrond in de bedrijfswereld via zijn vroegere rol als Finance Transition Manager, Finance & IT Director, European Audit Manager en Finance Controller. In deze rollen had Jos verantwoordelijkheid voor diverse business transformatie programma's in het ruime finance domein.

Wim Coessens

Wim Coessens is managing director van The Works! Hij bouwde zijn ervaring op in de wereld van de media en communicatie bij oa de VRT, De Morgen en als algemeen coördinator van het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen. Vanuit zijn expertise traint en coacht hij professionals en helpt hen het beste te halen uit hun communicatie.

Nathalie Calle

Nathalie Calle is een gepassioneerd en gedreven professional met een expertise in corporate finance.Ze heeft een bewezen track record in specifieke advisering en realisaties naar waardering van bedrijven alsook het structureren van kapitaal en schulden.

Praktische informatie

Prijs: 636 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

  • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Accreditatie:
  • Attest permanente vorming IAB Instituut Accountants en Belastingconsulenten (7 lesuren, in aanvraag)
  • Attest permanente vorming BIBF Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten (7 lesuren)
  • Attest permanente vorming IBR Instituut van de Bedrijfsrevisoren (7 lesuren, in aanvraag)

Teamkorting voor medewerkers van hetzelfde bedrijf: 20% korting voor de tweede persoon, 30% voor de derde, 40% voor de vierde en volgende personen.

Partner(s)

Inschrijven