Meer persoonlijke impact door betere management skills

U bent dé expert in uw domein. Mooi! En dan … moet u leiding geven aan een team. U dwingt respect af met uw vakkennis, maar slaagt er niet in om:

 • Over te schakelen van operationeel naar strategisch denken
 • Uw teamleden op een passende manier te coachen
 • Complexe businessvraagstukken op te lossen

Kortom: u mist managementvaardigheden. Deze opleiding brengt u die bij.

Zes essentiële management skills

In vijf dagen verwerft u de zes essentiële management skills om definitief door te groeien naar leidinggevend niveau:

 1. Zelfinzicht. Dankzij het Insights Discovery-systeem achterhaalt u waar u vandaag staat als professional.
 2. Autonoom leiderschap. U leert hoe u uw werk strategisch én operationeel organiseert.
 3. Leiderschapsvaardigheden. U analyseert uw eigen leiderschapsstijl en de invloed daarvan op uw omgang met collega’s.
 4. Persoonlijke impact. U ontdekt hoe u meer invloed laat gelden, weerstanden overwint en inspirerend overtuigt.
 5. Intrapreneurschap. U bestudeert de technieken om innovatie, gedeelde verantwoordelijkheid en ownership binnen uw team te stimuleren.
 6. Projectmanagement. U neemt de best practices van goed projectbeheer onder de loep: systematische aanpak, duidelijke rapportering en heldere communicatie.

5-daagse opleiding

Geen one lucky shot maar een 5 daags overkoepelend traject dat met zekerheid vruchten afwerpt op weg naar uw volgende carrièrestap. Het programma loopt over een periode van twee maanden. Een ideale spreiding voor drukbezette managers.

Residentiële overnachting

Dag twee en drie zijn residentieel: u verblijft op een exclusieve en inspirerende locatie, voor intensieve workshops, coaching en peer reviews. Leren doet u dus net zo goed van uw peers: zo bouwt u ook uw professionele netwerk uit.

Individueel project

Tijdens de opleiding werkt u aan een individueel project dat verankerd is in uw organisatie. De individuele begeleiding tijdens het traject en de projectvoorstelling op het einde zorgen voor een uitgewerkte case die u na de opleiding kunt uitrollen.

Follow-up na 6 weken

Na 6 weken voorzien we een teamcoaching. Samen met de trainer blikt u terug op uw traject. Hoe ver staat u met uw persoonlijk project? Welke leerpunten ziet u voor zichzelf nog? Deze recap zorgt ervoor dat uw engagement ook na de opleiding blijft renderen!

alt

Deze managementopleiding heeft mij echt de ogen geopend. Inzicht in je eigen leiderschapsstijl krijgen, dat is de eerste stap om een goede manager te kunnen worden. Dat zegt men altijd, maar het klopt echt. Aan de hand van het Insight-model ontdekte ik welk type leider ik ben en hoe ik dan op een daadkrachtige manier met mijn team kan samenwerken. Zeer nuttig om te weten, want daarna zie je bepaalde dingen in een ander perspectief.

Lees de volledige getuigenis van Stijn

Stijn Van Der Heyden , Financieel Facilitair Directeur , Psychiatrisch Ziekenhuis Onze-Lieve-Vrouw
alt

Het programma bood een goede mix van theorieën, processen en praktische invulling. Voor mij waren vooral de diversiteit aan behandelde onderwerpen, de vele praktijkvoorbeelden én het werken rond talenten de sterke punten van deze 5-daagse. Een aanrader voor startende leidinggevenden en andere functies die op zoek zijn naar een breed gamma aan skills.

Lees de volledige getuigenis van Pieter

Pieter Fonteyn , EMEA Marketing Manager , Halyard Health
alt

“Ik vond de management skills cursus echt wel waardevol, leerrijk en bovendien nog aangenaam ook. De tweedaagse met de avondsessie boodt echt een meerwaarde.  Niet alleen door de opdrachten maar zeker ook door de diverse samenstelling van de groep.“

Stef Geentjens , Projectmanager ICT , De Lijn

Uw resultaten: meteen aan de slag met uw management skills

U verwerft tijdens deze opleiding niet alleen waardevolle management skills, u past ze ook meteen toe. Gedurende de vijf dagen werkt u aan een individueel project dat verankerd is in uw eigen organisatie. U profiteert daarbij van directe coaching door onze ervaren docenten en van de feedback van uw medecursisten. Op de laatste dag stelt u het definitieve resultaat voor aan de groep. En daarna … rolt u het kant-en-klaar uit in uw organisatie.

Zijn er bijsturingen nodig voor uw persoonlijke project? Hebt u voor uzelf nieuwe leerpunten ontdekt? Of moeten er oude managementvaardigheden worden opgefrist? Die vragen stellen we u bij de follow-up – zes weken na de laatste opleidingsdag. Zo’n unieke teamcoaching via Skype doet uw opleiding nog meer renderen.

Bestemd voor

De opleiding ‘management skills’ is ideaal voor iedereen die wil doorgroeien van expert naar een eerste managementfunctie. Leidinggevende ervaring is dan ook niet vereist. Bent u een:

 • Ambitieuze starter
 • Manager die zijn managementvaardigheden wil vergroten
 • Functioneel leidinggevende die een projectteam aanstuurt
 • Pas afgestudeerde high potential die zijn ontwikkeling zelf in handen wil nemen

… dan is deze opleiding u op het lijf geschreven.

Programma

De zekere weg naar de volgende stap in uw carrière

Het programma van deze opleiding is gespreid over vijf dagen. Elke dag belichten we een ander aspect van de vaardigheden die op managementniveau worden verwacht. Eerst leert u zichzelf beter kennen. Daarna maken we de brug naar de ‘ander’. Hoe komt u als leider over bij uw collega’s? En hoe vergroot u die persoonlijke impact? Naarmate de opleiding vordert, is er steeds meer plaats voor de praktische invulling. U verfijnt uw management skills door oefeningen, workshops en een project dat geworteld is in uw eigen organisatie.

Dag 1

Inzicht in uzelf

1. Zelfinzicht via Insight Discovery assessment

2. Wie ben ik als leider?

3. Toekomstvisie en talent development

4. Individueel project

Dag 2

Ik en de ander

1. Vision statement: presenteren en communiceren met impact

2. Workshop: developing leadership

3. Selling your idea

Dag 3

Intrapreneurship

1. Intrapreneurship: innovatieproces en performance management

2. Workshop: teamontwikkeling en teamdynamica

Dag 4

Managen van een veranderende omgeving

1. Selfmanagement : stressbeheersing en werkorganisatie

2. Projectmanagement

3. Changemanagement

Dag 5

Projectvoorstelling

1. Workshop: feedback

2. Voorstelling individuele projecten

Na 6 weken

Follow-up

Coaching op uw persoonlijk project

Docent(en)

Ronny Frickx

Ronny Frickx bouwde zijn people skills op als lijnmanager, hr-director en COO in een multinationale omgeving. Als freelancetrainer en consultant begeleidt hij managers en teamleiders naar krachtig leiderschap en een sterkere communicatie. En coacht hij hen bij changemanagement en strategie-implementatie.

Praktische informatie

Prijs: 2 995 EUR (excl btw)

De opleidingen van Kluwer Opleidingen komen in aanmerking voor verschillende subsidies. Handig: zo betaalt u zelf maar een deel van het inschrijvingsgeld.

 • Tot 40% subsidie met KMO portefeuille. Meer info vindt u hier.

Brochure: Download de brochure
Incompany: Hebben meerdere collega’s behoefte aan deze opleiding? En trekt u liever niet naar een andere plaats? Breng de opleiding naar uw afdeling of onderneming: handig! Bovendien spitst de trainer zich dan toe op uw situatie, op uw sector en op de vragen van uw medewerker. Vraag uw incompany opleiding aan.

Inschrijven

Download de brochure