Beter vertrouwd met de internationale accounting standards

De Europese Unie verplicht beursgenoteerde bedrijven om hun accounting en financiële verslaggeving af te stemmen op de internationale IAS/IFRS-normen. En almaar meer bedrijven die een geconsolideerde jaarrekening neerleggen, volgen hun voorbeeld. Dat is een gunstige evolutie, want gestandaardiseerde boekhoudregels stimuleren de ontwikkeling van de financiële markten.

Hoe raakt u vertrouwd met IAS/IFRS? De opleidingen van Wolters Kluwer vormen uw leidraad. U leert hoe de internationale standards verschillen van de huidige Belgische boekhoudwetgeving. En anticipeert zelfs op komende ontwikkelingen – zoals de nieuwe normen IFRS 15 en 9 en IFRS 16 die gelden vanaf 2018 en 2019.

Benut de mogelijkheden van IAS/IFRS via uw opleiding

Kies uit het uitgebreide aanbod de IAS/IFRIS-opleiding die aansluit op uw niveau, ambitie en jobinhoud. Van een grondige basiskennis tot gespecialiseerde toepassingen: u leert hoe u de mogelijkheden van IAS/IFRS optimaal benut voor de accounting en financial reporting in uw organisatie.

Zó krijgt u de IAS/IFRS-standards onder de knie

  1. U maakt kennis met of versterkt uw expertise in de voorstelling van de jaarrekening onder IAS/IFRS. Tijdens de opleiding neemt een specialist u op sleeptouw. Via richtlijnen en actualiteit, praktische voorbeelden en scenario’s die vaak of minder vaak voorkomen.

  2. U krijgt een helder beeld van IAS/IFRS, gaat in op concrete IAS- of IFRS-normen en leert specifieke aspecten toepassen onder de internationale standards. Zoals uitgestelde belastingen en consolidatie, waardering van activa en passiva en business combinations.

Graag advies bij uw IAS/IFRS-opleiding?

Hebt u nog inhoudelijke vragen of concreet advies nodig over deze opleidingen? Contacteer ons.

charlotte-borremans

Advies nodig over een van deze opleidingen?

Charlotte Borremans

Productmanager

Tel. + 32 15 36 10 01

charlotte.borremans@wolterskluwer.com

koendierckx-19

Groepsopleiding op maat van uw bedrijf?

Koen Dierckx

Learning consultant

Tel. +32 15 36 21 78

koen.dierckx@wolterskluwer.com

Download onze opleidingscatalogus Finance, tax en accountancy

met een overzicht van alle opleidingen academiejaar 2017-2018. Boek uw opleiding voor 23 september en ontvang 10 % korting op een opleiding naar keuze. U vindt uw kortingscode op de cover van de catalogus.

Bijblijven, ook na uw opleiding

monKEY.be IAS/IFRS

Uw expertise over accounting nog verder uitbreiden? Een actuele informatiebron helpt om bij te blijven in uw vakgebied.

monkey

De duidelijkste en meest gedetailleerde beschrijvingen van de standaarden (IAS/IFRS) en interpretaties (SIC/IFRIC). De enige informatiebron met de Europese gecoördineerde teksten.

  • Overzicht van de huidige standaarden en interpretaties, inclusief samenvattingen
  • Uitvoerige bespreking van elke standaard
  • Raamwerk voor de opstelling en presentatie van jaarrekeningen
  • Vergelijkingen met de Belgische regelgeving en de US GAAP
  • Voorbeelden uit gepubliceerde geconsolideerde IFRS-jaarrekeningen
  • Modeljaarrekening