Op 25 april 2017 verzamelden maar liefst 156 management assistants voor de Management Assistant Studiedag. Thema van de dag: Perfect in balans als management assistant! Op het programma: een goedgevulde dag en dat alles aan elkaar gebabbeld  door een sympathieke, taalkundige en veelzijdige gastheer: Pieter Embrechts.

Eric Van Camp beet de spits af en mocht ons onmiddellijk een stuk mensenkennis bijbrengen met behulp van het DISC-model. Ben je nu groen, geel, blauw of rood? Al snel werd duidelijk dat elk profiel zijn eigen karakteristieken heeft. Daarna was het de beurt aan Emily Depuydt die ons het belang van verschillen benadrukte in communicatie. En dat je wel degelijk connectie kunt maken met iemand die heel verschillend is op voorwaarde dat je jouw lichaamstaal naar hetzelfde niveau brengt.

Na de lunch leerden we de basis van verbindend communiceren. Hoe zorg je dat jouw boodschap niet in het verkeerde keelgat schiet? Hoe maak je het verschil tussen feiten en oordelen? En welke behoeften moeten we daaraan koppelen? Vervolgens nam Bouke van Kleef ons mee in het digitale secretariaat. Zo leerden we dat de eerste stap naar digitaal samenwerken het komaf maken is met de 3 M’s: Mails, Multi-tasking & Meetings.

Afsluiten deden we met Annemie Clément. Zij gaf ons enkele concrete tips om ons work-life balans weer in evenwicht te krijgen. Want daar draaide het tenslotte ook om: de management assistant in balans.

Hou me op de hoogte

Wens je op de hoogte gehouden te worden van de volgende editie die zal plaatsvinden op 26 april 2018? Vul dan onderstaand contactformulier in.