De jaarlijkse hoogmis voor beginnende én ervaren projectmanagers

Niet minder dan 250 projectmanagers verzamelden op 15 juni 2016 in het ALM (Berchem) voor de 8ste editie van de Dag van de Projectmanager.

Een programma op maat

Stijn Van de Vonder van Primaned mocht de spits afbijten met een openingssessie over ‘Earned Value Managemen’ of hoe u op een objectieve manier kunt weten of uw project on track is kwa scope, timing en butget.

Na deze opwarmingssessie gingen de deelnemers voor de rest van de dag aan het werk in verschillende workshops. Een greep uit de sessies van 2016: Flock leadership: optimaal inzetten van talent in groep, Zo blijft uw idee echt hangen, De impact van organisatiecultuur in projecten, Scaling Agile: doing LeSS is more, Overzichtelijk noden verzamelen met story mapping, De projectsaboteur: wat te doen bij manipulatie in projecten, …

Op het einde van de dag kregen we een blik achter de schermen bij één van de meest prestigieuze bouwprojecten van Jan De Nul: uitbreiding van het Sluizencomplex in het Panamakanaal. Dirk Van Rompaey, directeur nationale civiele divisie nam ons mee in dit huzarenstuk. De deelnemers kregen antwoorden op vragen waaronder: Wat liep anders dan verwacht? Wat waren de risico’s? Hoe verliep de projectplanning?

De reacties van enkele deelnemers waren alvast bijzonder enthousiast:

“Jaarlijks wederkerend event dat ik al elk jaar bijwoon sinds de eerste editie. Elk jaar opnieuw zeer interessante topics en sprekers en uiteraard een mogelijkheid om gelijkgestemden te ontmoeten en over Project Management te spreken buiten een kantooromgeving.”
Dirk Antonissen, IT Project Manager, Komatsu

 

“Ik zal in ieder geval volgend jaar terug komen, deze dag is een dag dat ik niet wil missen. Niettegenstaande de inhoud niet steeds aan de verwachtingen voldoet wordt er toch voldoende info gegeven om het geheel als positief te evalueren.”
Peter Haeghebaert, Domainmanager, ACV-CSC

 

“Ik vond editie 2016 sterker en beter nog dan editie 2015.”
Yves Thomas, Projectverantwoordelijke, Qframe

 

“Interessante sessies om de horizon wat te verbreden.”
Katrien Daems, Project/Quality Manager, NORRIQ

Hou me op de hoogte!

Deze editie gemist? Wilt u er volgende keer graag bijzijn?

Blokkeer dan alvast 7 juni 2017 in uw agenda voor de 9e editie van de Dag van de Projectmanager.